Şehir dışından nasıl motosiklet alıyorsunuz?

Merhaba r25 mt25 düşünüyorum ikinci el. Ancak çevre illerde olan motoru nasıl baktırmam gerekiyor. Tanıdık ustam yok. Kendim bakarakta bir yere kadar anlayabilirim. Sonuçta yapılan üçkağıtların sonu yok. Yamaha servisi olan illerde yamaha eksperine güvenebilir miyiz? Olmayan illerde neler yapabilirim? Siz neler yapıyorsunuz?

çok iyi anlamıyorsan veya yanında götürebileceğin işten anlayan birisi yoksa şehir dışından motosiklet almanı tavsiye etmem. yamaha servislerinde ekspertiz yapılıyor ancak yapılana ekspertiz denemez. motoru bilgisayara bağlıyorlar, etrafında gezip şu var bu var diye kağıda yazıyorlar, bakım geçmişini filan yazıyorlar sistemde kayıtlıysa o kadar. bende şehir dışından aldım. motor tertemizdi serviste ekspertiz yaptırmamın tek sebebi içim rahat etsin amaç sadece o. birde birkaç yerden fiyat kırmak için.

çok iyi anlamıyorsan veya yanında götürebileceğin işten anlayan birisi yoksa şehir dışından motosiklet almanı tavsiye etmem. yamaha servislerinde ekspertiz yapılıyor ancak yapılana ekspertiz denemez. motoru bilgisayara bağlıyorlar, etrafında gezip şu var bu var diye kağıda yazıyorlar, bakım geçmişini filan yazıyorlar sistemde kayıtlıysa o kadar. bende şehir dışından aldım. motor tertemizdi serviste ekspertiz yaptırmamın tek sebebi içim rahat etsin amaç sadece o. birde birkaç yerden fiyat kırmak için.
Ekspere güvenmekten başka çarem yok gibi.

Ekspere güvenmekten başka çareniz yok gibi fakat hala almak için konuşmadıysanız az çok internetten öğrenerek bilgi toplayarak gidebilirsiniz..
Yapmanız gereken şey zaten motosikletten ziyade satıcının profilini incelemek
Nasıl birisi ? Samimi mı? İyi kötü bütün sorunlarını söylüyor mu? En önemlisi motosiklet bilgisi ne kadar? Ben 1-2 R25 için konuşmuştum adam içinde hangi yağ olduğunu bile bilmiyor bırak vizikozite değerini .. yani Allah'a emanet motosiklet süren insanları tercih etmeyin mümkün olduğunca

Motosikletten anlayan birisiyle gitmek iyi olur. Yıllardır şehir dışına gidip kendime motor alırım. Almadan döndüğümde olmuştur.
Ben Aydın'da yaşıyorum. Bu taraflarda bir motosiklet bakacak olursan yardımcı olurum.

Satıcı profili araştırılır. Gösterilebilecek usta araştırılır. Mesafeye göre bir gece kalınacak yer bakılır. Gidilir uygunsa alınır dönülür. Ben de şehir dışından motor aldım. Nasıl mı aldım? Bir iki telefon konuşmasından sonra satıcıya güvendim parasını yolladım. O da motoru otobüsün bagajına koyup yolladı otogardan aldım. Yağını benzinini koydum binip eve geldim. Ertesi gün de vekaletle satışını aldım. Herhangi bir sıkıntı olmadı. Ama sen yinede dediğimi yap yaptığımı yapma :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar