Şehır Dışı Mağazadan Motor Alımı Hakkında

Merhaba değerli forum sakinleri,

Almak istediğim motorun bulunduğum şehirde satışı yok. 300 km uzaklıktaki başka bir şehirde satışı var. Diğer şehirdeki mağazayı telefonla aradığımda parayı hesaplarına havale etmem durumunda (yaklaşık 15 bin tl) bulunduğum şehire otobusun altında gönderebilecekleri söylediler. Sizce budurumda sıkıntı çıkar mı ? Endişelendiğim nokta sıfır motorun bu şekilde taşınması durumunda çizik vs. oluşabilecek olması. Bu şekilde alım yapan var mı acaba ? Mesafe çok değil gidip alıp sürerek de gelinebilir ancak motor yeni olduğu için rodaj döneminde olacak bu sebeple önceliğim binmeden getirebilmek.

Şimdiden değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.

Dolandırılma, kandırılma ihtimaline karşı otobüse atlayıp motoru gördükten ödemeyi yapıp daha sonra kendin teslim almanı ve verilecekse otobüse senin nezaretinde verilmesini tavsiye ederim. Telefonla , uzaktan kumandayla olmaz bu işler.

Ne güzel işte. uzun yolda rodaj yapacaksın. sakin sakin biner gelirsin. Şehir içinde rodaj olmaz zaten bence. sıfır motoru otobüse koyacaklar ve emin ol ona bi zarar gelecek. sonra ne otobus firması nede aldığın yer bunu karşılayacak. Bence hiç düşünme git malı gör beğen, paranı ver, al gel.

git,al, bin getir ! kullanmayi biliyorsan tabi.

rodaja uygun surersin yolda birsey olmaz.

r25 sanirim motor, ben 300 km yolda bayiden cikmis motoru karga tulumba otobuse koymak zoruma gider.

hem rodaj bitmek bilmeyen bi eziyet, krizi firsata cevirmis olursun hem:)

parayi vermeden de ne aldigini gormus olursun

Bu adamlar motoru bir şekilde distribütörden almak zorunda. Yani o motor bir şekilde zaten taşınıyor oraya. Cüzzi bir ücret karşılığında aynı yöntemi kullanarak motoru sana getirebilirler. Ben Ankaradan İstanbula bu yolla taşıtmıştım motosikleti. Gerçi onlar zaten Anlara-İstanbul yapıyorlardı ben yanladım diyebilirim. Ama gene de sormakta fayda var. Yepyeni motosikleti otobüsle getirmek fikri bana da mantıklı gelmiyor.

Motor inazuma-f, peki plakasız yola çıkmak nasıl olur ? Eğer motoru gördükten sonra satın alırsam motoru plakasız getirmem gerekecek değil mi ?

Motorun faturası senin adına kesilecek. O fatura yanında olduğu müddetçe kimse sana bir şey yapamaz. 1 ay içersinde trafiğe müracaat edip plaka ruhsat çıkarman lazım.

Ne güzel işte. uzun yolda rodaj yapacaksın. sakin sakin biner gelirsin. Şehir içinde rodaj olmaz zaten bence. sıfır motoru otobüse koyacaklar ve emin ol ona bi zarar gelecek. sonra ne otobus firması nede aldığın yer bunu karşılayacak. Bence hiç düşünme git malı gör beğen, paranı ver, al gel.

Uzun yolda rodaj olmaz. Lutfen arastirip tavsiyede bulunun....

Motorun faturası senin adına kesilecek. O fatura yanında olduğu müddetçe kimse sana bir şey yapamaz. 1 ay içersinde trafiğe müracaat edip plaka ruhsat çıkarman lazım.

Yani fatura kesiminden itibaren 1 ay boyunda plaka ve ruhsatsız sadece faturasıyla motoru kullanabiliyorum hocam doğru mu anladım ? Çok önemli bir konu bu :)

Yani fatura kesiminden itibaren 1 ay boyunda plaka ve ruhsatsız sadece faturasıyla motoru kullanabiliyorum hocam doğru mu anladım ? Çok önemli bir konu bu :)

Valla benim içinde çok önenmli... Bir aydınlansak kesin bilgi mi?

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:18 ----------

(C) GEÇİCİ TRAFİK BELGESİ

Satıldığı veya bulunduğu yerden tescil edileceği ve bulundurulacağı veya onarımının yapılacağı yere kadar götürülecek araçlara verilir. En fazla 6 gün süre ile verilir. Bu araçlar belirtilen güzergâh dışına çıkamaz
1. Dilekçe.
2. Zorunlu Mali Mesuliyet Sigortası.
3. Aracın satın alındığı belge.
4. Harç makbuzu.

Böyle de bir durum var....

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:20 ----------

http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/116049-plakasiz-ruhsatsiz-motosikeltle-yola-cikmam-gerek.html

Motosikleti
Vespa GTS300 Supertech ABS
bu şekilde trafikte kullanman mümkün değil.yanlış bilgilerle yola çıkmayın başınız derde girmesin.
ben izmirde bulamadığım model için muğla bodrum bayisinden alım yaptım.
ödemeyi bankayla şirket hesabına geçtim ve alımı yaptım. onlar da bana izmirden plaka çıkarabilmem için gerekli evrakları kargoyla gönderdiler.
ben kendim plakayı çıkardım ve motosikleti teslim almak için bodrum a gittim.
plakasız olarak yolda sürerek gezemezsiniz.

bu şekilde trafikte kullanman mümkün değil.yanlış bilgilerle yola çıkmayın başınız derde girmesin.
ben izmirde bulamadığım model için muğla bodrum bayisinden alım yaptım.
ödemeyi bankayla şirket hesabına geçtim ve alımı yaptım. onlar da bana izmirden plaka çıkarabilmem için gerekli evrakları kargoyla gönderdiler.
ben kendim plakayı çıkardım ve motosikleti teslim almak için bodrum a gittim.
plakasız olarak yolda sürerek gezemezsiniz.

Bende aynı yönetmi izliyorum şu an... Düzce Honda'ya parayı gönderdim evrakları bekliyorum...

Gelince plakamı çıkartıp gideceğim...

dızzzt yanlış cevap. rodaj şehiriçinde en güzel şekli ile olur. sürekli vites değiştirirsin değişken devirlerde çalıştırırsın. rodajı uzun yolda yapılmıştır denen makinalara bakmam bile bu kadar net.

Beni motoru aldığımın akşamı polis durdurmuştu .. Fatura yanımdaydı polisi bir şekilde ikna ettim ama böyle dolaşma motorun bağlanır dedi.. Tabi ben 2 gün sonra istanbuldan adapazarına plakasız sürdüm.. Kimse durdurup bir şey demedi.. Kanunen yasak ama polisler sorun çıkartmıyor gibi.. Yine de riske atmamak en iyisi..

Beni motoru aldığımın akşamı polis durdurmuştu .. Fatura yanımdaydı polisi bir şekilde ikna ettim ama böyle dolaşma motorun bağlanır dedi.. Tabi ben 2 gün sonra istanbuldan adapazarına plakasız sürdüm.. Kimse durdurup bir şey demedi.. Kanunen yasak ama polisler sorun çıkartmıyor gibi.. Yine de riske atmamak en iyisi..
polis sorun çıkartmasa bile geldi biri çarptı sana?? sende bişe yok daha 20km deki motosikletin kırıldı bi yerleri. hadi bakalım. haklıyken haksız konuma düşcen.

Uzun yolda rodaj olmaz. Lutfen arastirip tavsiyede bulunun....

peki arkadaşım uzun yolda neden yapılmaz rodaj. şehir içinde millet sürekli önüne kıracak, ani dur kalk yapmak zorunda kalacaksın. biri sıkıştıracak gaza yükleneceksin kurtulayım diye. Ben şehir dışı dediysem motoru sabitle 100km hıza gel manasında demedim.zaten sıfır alacağı için kitapçıkta nasıl sürmesi gerektiği yazar. o devir aralıklarında yavaşla, hızını azalt yavaş yavaş yüksek demek istedim. Şehir içi taksici dolmuşcularla uğraşacağına.

Bende şehir dışından aldım motoru.Önce motorun parasını ve sigortasını havale ile bayiiye yolladım.Onlar bana fatura vs evrakları kargoyla yolladılar.Takipçiye verdim evrakları.200 liraya plakayı çıkarttı.Takipçiye 10 lira verdim sadece.Sonra motoru 200 km lik mesafeden getirmeye g.üm yemedi.Cünkü tecrübem 20 km kadardı.Firmaya "Bana yollar mısınız " dedim.Anlaştıkları bir firma varmış.200 liraya bi kamyona güzel bir şekilde bağlayıp yolladılar.
Neyse motor gece 12 de geldi.3 arkadaşla motora aval aval baktık.Nasıl indirecez 140 kg motoru.Şoför ben anlamam diyor.Çizilir vs.Neyse sağlam motorcu bi arkadaşı aradık geldi sağolsun.Şurdan tutun,edin,indirin vs dedi indirdik.Çizilmesin,bir şey olmasın diye o kadar dikkat ettik ki...anlatamam.Sıfır çizikle indi.Velhasıl 10 gün sonra motordan düştüm. :) O yüzden fazla takılma çizilir felan diye :)

Hayırlısı olsun.Bu arada benim motor yamaha mt-125 ti :)

1- Vitesin kaç olursa olsun motoru devir saatinin (yoksa tahmini devirin) 4/3'ü seviyesinde kullanıyorsan
2- Motor değişik hızlarda kullanabilmek için ara sıra vitesleri küçültüp büyütüyorsan, gazı sürekli aynı seviyede tutmuyorsan
3- Bu işlemler sırasında önce hafif gazı yükseltip sonra kapatarak bolca motor freni yapıyorsan (kompresyonu düşürüyorsan)
4- Motoru 1 saat kullanıp, yarım saat dinlendiriyorsaan
rodaj uzun yolda da yapılır.
Haa! Bunları bilmiyorsan arkadaşların iddiası doğrudur. En iyisi şehir içinde yapmaktır tabi ki!

- Çinli motorlar için rodaj süresi bitmiş olsa bile uzun yolda sonsuza kadar aynen yukarıda yazdığım üzere sanki hala rodajdaymış gibi kullanılmasını zaten sürekli tavsiye ediyorum. (Nedeni Çinliler ile diğerleri arasındaki kalite farkı)

Son düzenleme:
Taşınma sırasındaki konuyu okumuştum ;

- Motorsikletteki sabitlenmemiş tüm parçaların çıkarılması,
- Yakıt musluğunun kapalı konumda olması,
- Ön tekerleği düz ileri bakacak şekilde tutulması ve mümkünse lastiğin bir oluk içerisine yerleştirilerek gidonun dönmemesi sağlanması,
- Şanzımanın vitese alınması,
- Motorsikletin şasi ya da sabit parçalarına bağlanan halatlarla veya uygun kuşaklarla motorsikletin sabitlenmesi,
- Kuşaklar ya da halatların geçeceği yerler gözlenmeli, taşıma sırasında boyalı parçalara sürtmemeli,
- Süspansiyonlar, kuşaklar aracılığıyla bir miktar sıkıştırılmış olursa iyi olur, aksi takdirde taşıma sırasında motorsiklet zıplayabilir

diye yazıyor motorsikletin kitapçığında.

Motorun servis bakımını yapıp, orjinal nakliye kasasına geri yükleyip, halatıyla bağlayıp öyle nakliyesi yapılsa en güvenli yöntem olur bence.
Mercedes Travegoların bagajlarına sığıyormuş. Bilindik firmalar pek nakliyesine yanaşmazken diğer firmalar taşıyor.

Yine de size en yakın yerden ve servise gideceğiniz bayiyi tercih etmek daha mantıklı gibi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar