şehir dışı gezi için motor alınır mı alınmaz mı?

Merhabalar.

Geçen seneye kadar bir Honda CBF 250'm vardı ve son derece memnundum. İki kişi haftalarca Türkiye'nin neredeyse yarısını dolaştık ve hiçbir sorun da yaşamadım. Motor gücüne dair bir yetersizlik, bir eksiklik de hissetmedim. Bazı arkadaşlar bence biraz önyargılı bakmış. 250cc'lik motorla uzun yola gidilmez diye bir şey kesinlikle yok. Bisikletle dünya turuna çıkan da var, GS alıp bütün yıl garajından çıkarmayan da var. Tamamen bir tercih meselesi. Dediğim gibi ben kullandığım süre boyunca 250cc'nin hiçbir eksikliğini hissetmedim.

İlk motorunuz olacaksa zaten 250cc üzeri pek de önerilmez. 500'lük 600'lük motorlara vereceğiniz parayı kendi ihtiyaçlarınıza ve düzeyinize uygun bir motora ayırın. Artan paranızla da doğru dürüst kask, eldiven, çizme ve diğer korumaları edinin.

Şehir dışı meselesine gelince; çoğu kişinin de kabul edeceği gibi motosikleti şehir dışında kullanmak aslında şehir içinde kullanmaktan çok daha kolaydır. Bunu da dert etmeyin.

Cruiser tipi motorları ise uzun yol için (aslında bana kalsa hiçbir şey için) önermem. Evet karşıdan bakınca daha ihtişamlı gözüküyor, ama kesinlikle daha rahat, kıvrak ve konforlu değiller. Bence 10000-15000km'yi geçmemiş bilindik marka ikinci el bir motor işinizi hayli hayli görecektir.

İyi şanslar.

R3N

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
cbf 250 hem şehir içi hem şehir dışı uzun yıllar kullanılabilecek bir motosiklet , yazdıklarınıza göre sanki doğru tercih olur , ankara mt toplantılarında görüşmek üzere , motosiklet kullanan arkadaşlarınız olmak üzere haberiniz olsun :)

ikinci el ürün bulma ve fikir verme konusunda yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkürler.ancak şu andaki tam durumumu anlatamadım(bütcem cidden düştü;ilk andaki durum değişti.)
1.ya motor almaktan tümden vaz geçecem.
2.ya da cbf 150 ve ybr 125 gibi kalite 125 sınıfı yada orta kalitede ve gene aynı fiyatlara yakın bir 250.(ama arkadaşın dediği cbf 250 ye ayıracak 8000 ytl bütcenin de çok altına düştüm.)
şimdi bu şartlarda bu motorları alsam amacıma uygun olarak ne yapabilrim.böyle bir şey alırsam şehir ve çevresine takılmak zorunda mı kalırım yoksa .
ben uzun yoldan korkmuyorum.korkum taksici ,otobüscü ve minibüscü manyaklar(akıllı ve efendilere lafım yok;içinizde varsa özür dilerim).şehir dışı nisbeten daha rahat(ani manevralar,aşırı dur kalk ;yolcu almak için öne kırmak;tali yoldan umursamadan zıplamak vs yok o bakımdan.)

bart1969
Şimdi siizn bütçe ne kadara kadar indi ona göre tavsiyede bulunalım
Cbf ybr düşündügünüz sıfırsa heralde 35oo-4ooo arası bütçeniz:silent:

Son düzenleme:
Hangi tip ve ne marka motor alırsın bilemem .Şehir dışı gezi için motor alınır, keyifli de olur. Bazen arkadaşlar ile grup olarak gezeriz ama tek başına da zevkli olur.Oldukça çok gezilecek yerler var. Örneğin, Çubuk 2, karagöl, Beynam, Nallıhan, Beypazarı, Işıkdağ,Kızılcahamam,Ayaş, Güdül (Kirmir vadisi),Kalecik ve daha birçok yerler. Her hafta Ankaranın bir kasabasına gidip yöresel yemeğinden yesen yeter.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar