Seçimde yardımcı olur musunuz?

Arkadaşlar Merhaba,
Bir ay içinde sıfır CBR 250R yada CB 500F almayı planlıyoum. Aslında CB 500F bütçeyi biraz aşıyor ama CBR 250R ile uzun yolda rahat edebilir miyim sorusu düşündürdüğü için 500F i seçenek olarak değerlendiriyorum. CBR 250 yeterli olursa direk alacam. Yeni başlıyorum çok fazla motor deneyimim yok. Bu iki model arasından hangisi daha kullanışlıldır şehir içi ve uzun yol olarak?
İkinci bir soru da ehliyet hakkında. Ben şu anda Türkiye'de olmadığım için bilgim yok. Ehliyeti kaç haftada alabilirim? araba ehliyetim var. Türkiye'ye gelince araba defterini kapatacağım. Cennet gibi ülkemiz var motor için elverişli :)
Şimdiden teşekkür ederim yardımlarınız için.

Tecrüben az olduğu için 250R ama şehirler arası rahat edebilir misin bilmiyorum. İnazumaya bakmanı öneririm.

Cennet gibi ülkemiz olduğu kesin ancak motor için bana göre kesinlikle elverişli değil,zalimler arasında yolculuk yapmak ne kadr güvenilir?Hayırlı olsun :santa:

Evet Türkiye'de trafikte tahmin edebiliyorum. Eğitimi alıp hayırlısıyla yola çıkacam artık.
İnazuma nın 2 silindir olması iyi fiyat da 250R ile yaklaşık aynı. Servis vs olarak hangisi daha avantalı? Servisi parçası ucuz? Benim aslında süratle sporla bir alakam yok. Ben keyif için alıyorum motoru bir de gündelik kullanım. Aslında istediğim motor 500F ama pahalı şu an için. Olmazsa 250R ile mi başlasam kararsız kaldım. 15.000 TL ye kadar başka ne tavsiye edersiniz? Gönlümden geçen naked tarzı bi motor :))

Turkiye 4 mevsimi birarada yasayarak tatil yapmak icin evet cennet gibi. Baska hangi acidan cennete benzer ben bulamadim. Avrupada motosiklet kullanmak ise evet cennet gibi. Ama Turkiye'de ? Siz gelin biraz yasayin sonra karar verin bence.

avrupa hava hariç bütün şartlar olarak motor olarak elverişli (eğer avrupadaysanız) bizim ülkedede hava dışında herşey elverişsiz. İnanın bu sevdayı çok zor şartlar altında sürdürüyoruz vazgeçirmek için değil farkındalık için anlatıyorum ki sonra şok olmayın. :) motor olarak cbr 250r da inazumada şehir arası şehir içi oldukça elverişlidir. 250 sınıfından wolf 250 yi de öneririm. cb 500f bence parasını hakeden bir motor değil şimdilik 250 sınıfı ile başlamanız daha iyi olur. Sadece tarzınızı seçin. Ehliyet işide sınav dönemlerine bağlı takip etmediğim için bir bilgim yok .

Arkadaşlar ben Rusya'da olduğum için bana Türkiye'nin yolları daha iyi geliyor. Buranın yolları tam rezalet. Burada motora sadece 3 ay bilebilirsiniz o da bi çukura falan düşmezseniz Allah korusun. Türkiye'de de durum biliyorum parlak değil. Avrupa'ya göre tabi doğru dedikleriniz :) heryerin kendine göre iyi kötü yanları var. Sorun daha çok yollardan mı yoksa araç şoförlerinden mi kaynaklanıyor?
sanırım 250r yi alacağım. Siyah&beyaz arkadaşım sizde Cbr250r var sanırım, memnun musunuz tavsiye eder misin?

Son düzenleme:
Arkadaşlar ben Rusya'da olduğum için bana Türkiye'nin yolları daha iyi geliyor. Buranın yolları tam rezalet. Burada motora sadece 3 ay bilebilirsiniz o da bi çukura falan düşmezseniz Allah korusun. Türkiye'de de durum biliyorum parlak değil. Avrupa'ya göre tabi doğru dedikleriniz :) heryerin kendine göre iyi kötü yanları var. Sorun daha çok yollardan mı yoksa araç şoförlerinden mi kaynaklanıyor?
sanırım 250r yi alacağım. Siyah&beyaz arkadaşım sizde Cbr250r var sanırım, memnun musunuz tavsiye eder misin?

Cbr250 benim ilk motorum. Cok memnunum. Baslangic icin zaten 250 cc uzeri onerilmiyor. Cbr hata kaldiriyor ve ogrenmek icin bence ideal. Oldukca da yeterli hem sehir ici hem sehir disi icin. Sehir disina henuz cikmadim ama rahatlikla 120 yi gorebiliyorum ve o hizda stabil gidiyor. Daha rodajim bitmedigi icin fazlasini zorlamadim. Kesinlikle tavsiye ederim.

Evet anlaşılan en mantıklısı CBR 250 almak :) çok yakında
Fikirlerini paylaşan tüm arkadaşlara teşekkürler

Bugün Suzuki İnazuma yı inceledim kafam karıştı :) Şimdi sorum CBR 250R mi yoksa İnazuma mı. İnazuma nın daha rahat olduğunu okudum kullanış olarak. İnazuma tutulan bir motor mu? Tavsie eder misiniz? Ben motoru gündelik kullanım için alacağım, CBR gündelik kullanımda rahat mı? Oturuş pozisyonu vs olarak? İnazuma nın 2 silidirli motoru konusunda ne düşünüyorsunuz?

L

lawyer_16

türkiye cennet, yolları cehennem, şöförler zebani.. 250 yeter ama imkan varsa 500 derim çünkü şahane bir motor (fiyatı hariç)

başlangıç için 250 alacağım fazla açılmak istemiyorum. İnazuma kafamı karıştırıyor. Ben motoru alınca biliyorum kendimi bir yerlere giderim sürekli şehirdışı durmam yerimde. O yüzden nispeten rahat olsun istiyorum ne tavsiye edersiniz? İnazuma yada cbr 250 den birini alacam :)

L

lawyer_16

bence sym wolf 250'yi de düşün. ama o iki motor arasında kaldıysan tabi ki inazuma :) ama uyarayım ki inazuma'yı büyütmek isteyen çok oluyor 150 maksimum hız

Kocaeli İl Temsilcisi
başlangıç için 250 alacağım fazla açılmak istemiyorum. İnazuma kafamı karıştırıyor. Ben motoru alınca biliyorum kendimi bir yerlere giderim sürekli şehirdışı durmam yerimde. O yüzden nispeten rahat olsun istiyorum ne tavsiye edersiniz? İnazuma yada cbr 250 den birini alacam :)

Uzun yol yapacaksanız ve totonuzun rahat olmasını istiyorsanız eğer , İnazuma almanızı tavsiye ederim :) Ben test ettim inazumayı çok güzel motor . Hızlanması , dengesi , frenleri gayet güzel . Ama yakıt konusu biraz beni endişelendiyor , ne kadar doğru bilmiyorum ama 100 km de 4 5 lt yakar diyenler var .. 100 km de 3 , 3.5 lt yakıyorsa eğer bende cbf'i satıp inazuma almayı düşünüyorum :)

RyRjrR.jpg
[/url][/IMG]

Arkadasimiz motora yeni baslayacagim deneyimim yok diyor, bir arkadasimiz ise butceniz varsa 500 cc alin diyor. Lutfen ya lutfen. Biraz okuyun. Su forumun ilk sirasinda yer alan genc ciftle ilgili basligi okuyun. Bu kadar canli ve uzucu bir ornek varken neden halen yeni baslayacak birine daha yuksek cc onerilir anlayamiyorum.

Son düzenleme:
Cbr ve inazuma dışında Crusier hoşuna giderse Daelim daystar var 250 cc. Yok ben Cbr veya İnazuma istiyorum dersen bilemem ama İnazuma daha konforlu diyorlar.

Saatlerdir Inazuma hakkında okuyorum ve kararım Inazuma almak. Rahat ve keyifli bir motor olsun istiyorum hızla bir işim yok benim. Bir de yerinde görüp son kararı veririm. Teşekkür ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar