Tekrardan Merhaba, mont elime siparişimin ertesi günü ulaştı bir iki kısa sürüş ve benim için uzun olan gidiş-dönüş toplamda 100km civarı bir sürüşümde ilk izlenimlerimi paylaşmak istedim. Kısa sürüşlerimde herhangi bir olumsuzluk hissetmedim, uzun sürüşümde hissettiklerimin daha yapıcı olabileceğini düşündüğümden ondan bahsetmek istiyorum. İlk mesajımda da belirttiğim gibi bu benim ilk motosiklet montum bu sebeple diğer montların nasıl olduğunu bilmiyorum ve şükür ki herhangi bir kaza vb. bir durum yaşamadığım için yorumumda koruyuculuğu kısmını es geçiyorum.
Öncelikle bir tekstil ürünü olarak kalıbı, rengi, duruşu, dikişleri, kumaşı çok hoşuma gitti. İlk defa böyle bir mont giydiğim için içerisindeki koruyucularında etkisiyle biraz ağır geldi fakat kısa sürede alıştım ve fark etmemeye başladım.
Gidiş ve dönüş şeklinde yaptığım sürüşü 2 günde gerçekleştirdim. Giderken hava 19 derece güneşli ve çok rüzgarlıydı, içimde sadece bir t-shirt vardı. Yolun büyük bölümünde 70 - 75 km hızlarda sürüşümü gerçekleştirdim. Montun içerisinde hissedilir bir hava sirkülasyonu vardı, normalde de hava rüzgarlı olmasından biraz üşüdüm. Dönüşte hava derecesine bakmayı unuttum, yine güneşliydi fakat bir önceki gün kadar olmasa da o gün de rüzgarlıydı ve kıyafetlerim aynıydı. Bu sefer bu hava sirkülasyonunun konfora dönüştüğünü hissettim sadece anayolun denize yakın olan yerlerinde hafif bir üşüme oldu.
Döndüğümde, montun açık renk olanını aldığım için çok fazla olmasa da ufak ufak böcek çarpmalarından oluşan izleri hafif nemli bir bezle kolaylıkla temizledim, uzun süre kullandıktan sonra genel temizliği ile ne gibi dezavantajlarım olur bilmiyorum, kullandıkça deneyimleyeceğim. Siyah rengi tercih edilirse böyle bir durum muhtemelen olmaz ama ben rengini çok beğendim. Normalde biraz ayrıntıcıyımdır ama özellikle internetten yaptığım alışverişlerde çok yüksek beklentiye girmemeye çalışıyorum. Buna rağmen kısa süreli kullanımımda, aldığım montu beğendiğimi ve memnun kaldığımı söyleyebilirim.
Eğer ilerde açtığım konuyu unutmazsam ve eğer olumsuz bir durum yaşarsam (umarım böyle bir durum olmaz

) tekrar paylaşmaya çalışırım. Bir şekilde bu montu almayı düşünen olursa ve konuya denk gelirse ilk izlenimlerimi paylaşmak istedim. Tabi ki beklentiler ve hissiyatlar farklıdır, montu almadan önce farklı kaynaklardan da görüşlere dikkat etmenin de sağlıklı olacağını düşünüyorum. Herkese güvenli sürüşler dilerim.