Sahibi etti bu lafı ben onun yalancısıyım. Adam o lafı edince zaten direkt uzadık oradan bu adamdan sakız bile alınmaz diye.
Çok doğru hareket etmişsiniz, kelimesi kelimesine, böyle diyen adamdan sakız alınmaz.
Tüm contalar değişecekmiş, BÜTÜÜÜN İtalyanlar böyleymiş. "XTZ660 Tenere'nin motoru da İtalyan abi onu da değişmek lazım" diye bombayı bırakıp çayını ödeyim kalkılması gereken ortam =)
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:17 ----------
teşekkür ederim açıklama için, ben sanırım bu kumarı oynayacağım gibi duruyor. alıp kullanayım 1-2 sene bakalım ne olacak.
Rica ederim.
Bu tamamen finansal bir değerleme konusu, başka hiç bir şey değil. "Ben şu kadar TL harcama yaparak bunu elde etmek istiyorum", olay bundan ibaret. Türkiye'de hem finansal okuryazarlık olmadığı için, hem fakirliğimizden çok kalitesiz hayatlar yaşadığımız için "sadece" bozulmasın ve zarar ettirmesin denklemlerine göre alım yapıyoruz. Böyle alım yapmakta bir sakınca yok, ama sadece bu şekilde motosiklet alınmaz, hiç bir şey alınmaz, bireysel değil toplumsal olarak diyorum.
Ben 2021 yılında RS660 daha yeniyken gittim aldım, benim motoru teslim alacağım gün recall yayınlandı =) Bu yüzden dertlenecek, uykuları kaçacak birisi bu motoru almalı mı? Almamalı. Ben öyle zengin olduğum için falan değil bu umursamazlığım, neye para verdiğimi bildiğim için rahatım. Ben dedim ki 36 yaşına geldim, ben kişisel 31'im için bu motoru alıyorum ve benim gözümde bunun bir ikinci el değeri yok, bana vereceği hazzın peşindeyim. 17bin km oldu, defalarca piste çıktım, bir kere arka amortisör yağ kaçırmaya başladı garantiden değiştirdiler bitti gitti. Mutlu mesut yaşıyorum. O amortisör de Japon malı da neyse
Ha şunu da RS660 alacak herkese söylüyorum. Alıp 60bin km hiç bir problem yaşamadan binmek senin en büyük önceliğinse alma bunu kardeşim. Çünkü bu motorun üretilme amacı bu değil, tasarım aşamasında "en öncelikli konu" bu değil. Bu motorda Aprilia'nın eski Moto GP projesindeki bloğun ikiye bölünmüş hali var, eşşek gibi sıkıştırma var, hani ümüğü sıkılmış yarış için (competition

) tasarlanmış bir motor. Yamaha bilmiyor muydu 700cc'den 70hp'den fazla çıkarmayı sanki? Aprilia'nın elinde sihirli değnek mi var da 650cc'den 100hp çıkardı? Hayır. Hepsinin yapısı amacı farklı. Bak benim motorum bozulmadı, ama bu yukarıda söylediklerimin hiç birini de terse çevirmiyor. Eğer bu tipte bir motosiklet alacaksa birisi ve birincil önem verdiği şey arızaya olan tahammülsüzlüğü ise, bu motoru almamalı. Gitsin R7 alsın, kötü motor değil R7 ben bayağı beğeniyorum, ama belli başlı konularda RS660'ın yakınından bile geçemez. Bu noktalar senin için 365 gün hazır olması ihtimalinden çok daha önemliyse alırsın, değilse almazsın. Bu marka çapında olan bir şey de değil, bu motor böyle, Caponord'lar katır gibi uzun ömürlü vs.. gibi gibi.
Aprilia özelinde konuşacak olursak en azından 2022'de de (gözle görülür şekilde azalsa da) devam eden bir "kalite güvence" ve "kalite kontrol" konuları olduğu belli. Standardizasyonda problemleri var, motorlarda karşılaşılan problemlerin çok çok büyük kısmı montajla alakalı konular. Bu da aslında işte "İtalyanlar böyle" diye genellenebilecek bir konu. Ducati bunu VAG parası ve yönetimin el atmasıyla bir miktar halletmiş görünüyor ama ne kadar uzun vadeli olacağı soru işareti, Aprilia'da bu durum yok. Akdeniz'de üretilen hemen her şey için söylenen "Pazartesi ve Cuma üretileni almayacaksın" konusu halen geçerli yani.
İşin sonunda insan neyi ne amaçla satın aldığını bilirse ortada bir sorun yok. MV Agusta özelinde konuşacak olursak girmeyi düşündüğün kumar buysa diye diyorum, bir kaç senedir GB ile başarılı yönetilen bir distribütörlükleri var, bana çok hitap etmiyor motorları o yüzden en azından yakın gelecekte bir MV Agusta sahibi olma ihtimalim yok gibi, ama bu benim gerçekliğimle ilgili benim yorumum.