Scorpion EXO R1 Evo Kask Yorum

Öncelikle hepinize merhabalar değerli forum üyeleri,

LS2 Challanger kaskım var fakat ben bu kaskın aşırı ses almasından çok şikayetçiyim, yeni bir kask arayışına düştüm. HJC kaskları önerdiler rpha serisi baya az ses alıyormuş sanırım. Araştırma yaparken "Ulan ben neden Scorpionlara bakmıyorum lan?" diye kafama dank etti. Bu kaskı kullanan var mıdır, veya bilen yorumlarınız nelerdir. Racing tipte bir motosiklet kullanmaktayım. Farklı öneri ve yorumlarınıza açığım "şu model de baya konforludur ses almaz" diyeceğiniz modeller var mı?

https://www.motomax.com.tr/scorpion-exo-r1-evo-air-final-spor-motosiklet-kaski-gri-/-siyah-/-kirmizi

Son düzenleme:
Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Motomax'da satılan alpine motosafe kulak tıkacı tavsiye edeyim. eğer rüzgar sesi alacak hızlarda sürüyorsanız en sessiz kaskta bile gerekli.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
İntercomdaki müziğin sesini kesmez değil mi? Kulak tıkacı konusunda ondan korkuyorum.
intercom kullanmıyorum ama Cyan kullanıyor, o müziğin sesini kesmiyor demişti.
Bu motosiklete özel kulak tıkaçları güneş gözlüğü gibi. nasıl ki güneş gözlüğü takınca kör olmuyorsak kulak tıkacı takınca da sağır olmuyoruz, rüzgar sesini kesiyor ama motor sesini, etraftaki korna seslerini falan yine duyuyorum. Büyük rahatlıkmış, niye daha önce almamışım dedirten bir şey kulak tıkacı.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Sesi tam kesmiyor, iddia odur ki -20db azaltıyor. Gürültüyü güvenli seviyeye çekiyor. Müzik hala duyulabiliyor. Senelerdir kullanıyorum. Neredeyse kulak tıkacı takmadan bakkala gitmiyorum. Alışınca vazgeçilmezdir.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Ayrıca ben şu kasktan şöyle memnunum böyle iyi diyen kimseye güvenmem. Açarım testlerini incelerim. Karşılaştırmalarına bakarım. Daha önce sefer tası gibi kask kullanan adam gidip torc marka kask aldı bana onu övüyor çok sessiz diye.
Şimdi ben Shoei Gt air 2 kullanıyorum. HJC RPHA 91 kullanıyorum, HJC v10 kullanıyorum. Shoei Glamster kullanıyorum. Shoei Neotec 2 kullandım. Bu kaskların hepsinden daha gürültülü torc denilen marka. Üstelik 2 tanesi çene açılır. Ama adam çok sessiz diye övüyor. Daha iyisini kullanmadı ki ne bilsin.

Şimdi burada Scorpion'u öven adam hangi kaska göre çok daha iyi diyecek sana?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

O zaman siparişi geçiyorum teşekkür ederim hepinize. Kaskı değişitmek 25k, kulak tıkaçı 1k sağolun :)
Kulak tıkacını dünyanın en sessiz kaskı olsa bile kullan. Eğer yine memnun kalmazsan o zaman tekrar bakılır. Champion Helmets iyi karşılaştırma yapar. Ben genelde oraya bakarım. Aynı sınıf kaskları alır hepsinin malzeme kalitesi dayanıklılık havalandırma ses vb şartlarda karşılaştırır.

Şimdi burada Scorpion'u öven adam hangi kaska göre çok daha iyi diyecek sana?
Kesinlike doğru, benim sormamdaki amaç çok gördüğüm bir marka değil Scorpion fiyatlarıda nispeden uygun geldi yorum almak istedim biraz. Rpha12 ve K6S bakıyordum sırf bu ses ve konfor konusunda. Ben bi kulak tıkaçı deneyeyim, zaten kaskı her türlü alacağım da şuan kullandığım kask fiberkompozit fena değil hoşuma gidiyor tek sevmediğim yanı inanılmaz derecede ses alması yandaki spoilerler yüzünden. Benim hıyarlığımda olabilir :D belki kaskın tarzı racing olmayabilir alırken bunu düşünmemiştim.

Kulak tıkacını dünyanın en sessiz kaskı olsa bile kullan. Eğer yine memnun kalmazsan o zaman tekrar bakılır. Champion Helmets iyi karşılaştırma yapar. Ben genelde oraya bakarım. Aynı sınıf kaskları alır hepsinin malzeme kalitesi dayanıklılık havalandırma ses vb şartlarda karşılaştırır.
Bakayım teşekkür ederim sağolun, tekeriniz düz bassın :)

• Beğen
Tepkiler: ACT
Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Bir yıldan fazladır Scorpion Exo R1 Evo Carbon kullanıyorum. Gayet memnunum. Bana göre oldukça konforlu ve sessiz bir kask. Sadece bana göre değil, Champion Helmets'e göre de en sessiz kasklardan biri. Buyurun karşılaştırması (5:04). Adamlar bayağı ciddi ölçümlerle destekliyor sonuçları.

Tabii bu durum kafa yapınıza ve şekline göre değişkenlik de gösterebiliyor. Bizim forumun çok bilmişlerinden en bilmişi pek sevmedi mesela. Bayağı yerdi, yerden yere vurdu. Acayip gürültülü, dayanamıyorum falan...bu da var yani, bilin.

Ama daha geçen günlerde bir de Shoei NXR2 aldım. Şimdi bana hangisi daha sessiz dersen, Shoei derim. Ama Champion Helmets karşılaştırmasında NXR2 yok gördüğün gibi. Belki olsa, birinci olurdu. Belki de NXR2 daha yeni olduğundan bana sessiz geldi, bilemiyorum. Tamamen kişisel bir his.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Ulan ben neden Scorpionlara bakmıyorum lan?
Scorpionlar da az ses almıyor. Ayrıca ben malzeme kalitesini beğenmedim. Artık para verdik kullanıyorum ama bir sonraki kaskım için gerekirse zora girerim daha kaliteli bir şey alırım.

izim forumun çok bilmişlerinden en bilmişi pek sevmedi mesela. Bayağı yerdi, yerden yere vurdu. Acayip gürültülü, dayanamıyorum falan...bu da var yani, bilin.
Ben miyim acaba o? Ben de beğenmedim çünkü. R1 değil ama Evo carbon 2 bişey bişey adı çok uzun ve karışık olan scorpionu kullanıyorum. Hem ses bakımından memnun değilim hem de malzeme kalitesi bakımından. İçindeki padler kıvrılıyor ve düzelmiyor. Aldığım yere gittim bunlar böyle dedi. Çok güzel bir çözüm oldu benim için :D

İntercomdaki müziğin sesini kesmez değil mi? Kulak tıkacı konusunda ondan korkuyorum.
Trafiğin sesini duymaktan korkmayıp, müziğin sesini duyamamaktan mı korkuyorsun cidden :ROFLMAO: merak etme müzik sesi duyuluyor ama hem kulaklık hem de müzik varken kornaları duyamıyorsun. Özellikle çok dikkatli olman gerekiyor. Başkası korna çalsa da duymayacağın için sürekli her yeri taraman gerekiyor.

Son düzenleme:
Motosikleti
Ben miyim acaba o? Ben de beğenmedim çünkü. R1 değil ama Evo carbon 2 bişey bişey adı çok uzun ve karışık olan scorpionu kullanıyorum. Hem ses bakımından memnun değilim hem de malzeme kalitesi bakımından. İçindeki padler kıvrılıyor ve düzelmiyor. Aldığım yere gittim bunlar böyle dedi. Çok güzel bir çözüm oldu benim için :D
Yok yav, sen o kategoriye giremezsin :)

Valla demek kask çok kişisel bir durum. Exo R1 EVo Carbon'dan çok memnumum. Malzeme kalitesi de üst düzey. NXR2 de var, daha iyi ama öyle çok aman aman bir fark göremiyorum.

Ayrıca Alpine Motosafe Pro kulak tıkaçlarım da var. Hem race, hem tour. Bugüne kadar aldığım en gereksiz aksesuar diyebilirim. Takması eziyet, saklaması eziyet. Çok da ses izolasyonu sağlamıyor bence.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Yok yav, sen o kategoriye giremezsin :)

Valla demek kask çok kişisel bir durum. Exo R1 EVo Carbon'dan çok memnumum. Malzeme kalitesi de üst düzey. NXR2 de var, daha iyi ama öyle çok aman aman bir fark göremiyorum.

Ayrıca Alpine Motosafe Pro kulak tıkaçlarım da var. Hem race, hem tour. Bugüne kadar aldığım en gereksiz aksesuar diyebilirim. Takması eziyet, saklaması eziyet. Çok da ses izolasyonu sağlamıyor bence.
Ben köpük 3m kulak tıkacı kullanıyorum, çok işe yarıyor. Çok memnunum. Sesleri biraz fazla bile kesiyor. Bu kaskı 1-2 sene kullanır değiştiririm gibi. 80-90da bile çok rüzgar sesi alıyor. Çok rahatsız ediyor. İç pedleri ilk aldığımda çok rahattı. Hatta mağazada agv ve sharklar dahil kafama en rahat olan kasktı ama kullandıkça pedleri kıvrıldı. Çok uzun kafamda kalınca rahatsız ediyor. Henüz çözüm bulamadım.

Pedler şu şekilde; Düzeltmek için öneri varsa alırım

Motosikleti
Ben köpük 3m kulak tıkacı kullanıyorum, çok işe yarıyor. Çok memnunum. Sesleri biraz fazla bile kesiyor. Bu kaskı 1-2 sene kullanır değiştiririm gibi. 80-90da bile çok rüzgar sesi alıyor. Çok rahatsız ediyor. İç pedleri ilk aldığımda çok rahattı. Hatta mağazada agv ve sharklar dahil kafama en rahat olan kasktı ama kullandıkça pedleri kıvrıldı. Çok uzun kafamda kalınca rahatsız ediyor. Henüz çözüm bulamadım.

Pedler şu şekilde; Düzeltmek için öneri varsa alırım

Kulaklar mı büyük yav? :)

Valla bilemedim. Çıkarıp, yıkayıp, düzgün kuruyacak şekilde kalıplanabilir.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Kulaklar mı büyük yav? :)

Valla bilemedim. Çıkarıp, yıkayıp, düzgün kuruyacak şekilde kalıplanabilir.
Bugüne kadar kaskı 1 kere bile buffsız takmadım. Kulaklar o yüzden sorun olmadı kaska girerken. Aldığım yere gittim, "bunlar böyle" dedi. :D

Motosikleti
Bugüne kadar kaskı 1 kere bile buffsız takmadım. Kulaklar o yüzden sorun olmadı kaska girerken. Aldığım yere gittim, "bunlar böyle" dedi. :D
Ben de buff olmadan (veya takke benzeri şapka) kullanmam ama hiç öyle kıvrılma vs olmadı. Sizin kesin kulaklar büyük (kepçe demeye dilim varmadı yav) :)

Öncelikle hepinize merhabalar değerli forum üyeleri,

LS2 Challanger kaskım var fakat ben bu kaskın aşırı ses almasından çok şikayetçiyim, yeni bir kask arayışına düştüm. HJC kaskları önerdiler rpha serisi baya az ses alıyormuş sanırım. Araştırma yaparken "Ulan ben neden Scorpionlara bakmıyorum lan?" diye kafama dank etti. Bu kaskı kullanan var mıdır, veya bilen yorumlarınız nelerdir. Racing tipte bir motosiklet kullanmaktayım. Farklı öneri ve yorumlarınıza açığım "şu model de baya konforludur ses almaz" diyeceğiniz modeller var mı?

https://www.motomax.com.tr/scorpion-exo-r1-evo-air-final-spor-motosiklet-kaski-gri-/-siyah-/-kirmizi
Sınıfının bir numarası benim gözümde al gitsin

Kask öneri alınabilecek bir konu değil maalesef. O kadar parayla risk mi alınır diyerek reddediyor beyin, kızıyor insanlar bu cevaba ama olmaz işte.

Sorduğun kaskı ben 1,5 sene kadar kullandım, piste de çıktım, 7000km tura da çıktım, olmadı bıraktım gittim tekrar Arai aldım. Ben şimdi bunun nedenleri ile ilgili 3 paragraf yazarım ama sana bir anlam ifade etmeyebilir bu söylediklerim. Başka tanıdığım var memnunum diyor kullanıyor, başka tanıdığım var "ulan dediğin kadar varmış" diyor. Tamamen kişisel konfor/hissiyat konusu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar