scooturum yag eksılttı

arkadaslar ıkı yıldır scootur kullanıyorum suanda keway matrıx ım var yagını gecen ay kendım degıstım.castrol un scootur yagını kullanıyorum.bayagı yag eksıtmıs nedenı nedır aceba.ılk defa karsılastım bılgısı olan arkadaslar yardımcı olabılırmı.

bendede matrix var gecen gun devrildiginde baya bi yag kaybetti ole bi durum olduysa sende ondn olabilir motoru uzun sure park ettigin yerlerde yag lekesi yoksa kacak yoktur herhlde ozmn calışırken motorda bi sorun olabilir

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
castrolün motorlar için yağı derken hangi yağ bu 2 zamanlı motorlar için olan yağdanmı koydun.

Castrol Power Scooter 4t yagını soyluyor sanırım bende aynısını kulanıyorum tam sentetik ve 4 zamanlı scooter lar ıcın litresi 16ytl.

Geçenlerde istanbul 40 dereceye vardıgında sıcaklık, oglen sıcagında gıdış gelış 80km relık bir yol yaptım yanlız yolun yarısı patıka yolda gectıgı ıcın 2 saat surdu :) o gunden sonrakı sabah otoparkta duz zemınde duruyordu zaten motor baktım yagına 100gr kadar eksıltmıstı. Bende şaşırdım ekzos cıkısına falan baktım dumanda atmıyordu, zaten o gunden sonrada bakıyorum sık aralıklarla daha eksiltmedi.

Sanırım seninkide aynı muhabbetten olmustur sıcak havada uzun sure kulanınca bıraz eksıltıyor cunkı su sogutmalı deyıl ne yazıkkı motorlarımız, aynı yağdan varsa elinde şırınga ıle ilave edebilirsin.
Dediğim gibiyse bence normal coğu kişide oluyor aynısı.

Son düzenleme:
yağ eksiltme

kardeşler motorunuz yağmı eksiltti peki eksilen yağın nereye gittiğine baktınızmı hiç bi ara hava filtresini söküp bi bakın içine bakayım aradığınız yağ ordamı birde standart 4 zamanlı bir scoter'a 800 ml yada 1000 ml yağ konulur fazlasını koyarsanız tahliyeden atacaktır buda sizin yağ eksilttiğini sanmanıza sebep olacaktır bir 4 zamanlı motor normal şartlarda yağyakıyorsa eğer yağ eksiltir aksi taktirde suçu kendinizde arayın ya fazla yağ koyup eksildiğini sanıyorsunuz yada gereğinden fazla motoru zorlayıp yağı hava filtresine attırıyorsunuz

Uzun süre X marka yağ kullandıktan sonra Y marka yağa geçerseniz, eski yağınızın motor içerisinde oluşturduğu faydalı kurumları yeni yağınız yakacaktır. Bu esnada motorunuz abartılı olmamakla beraber yağ eksiltebilir. Bu durum Y marka yağın yeni kurum tabakası oluşturmasına kadar devam eder. Takriben 2. yağ değişiminde sorun düzelir. Tabiki bir kaçak veya arıza tespiti yapılmış ve bir sonuç alınamadıysa.

Arkadaslar Herzaman Ayni Yagi Kullaniyorum 800 Gr Kadar Koyuyorum.specops Un Dedigi Gibi Olmus Olabilir.tesekkurler.

Benim motorum 750/800 arası yağ alıyor doldurana baglı bıraz dokersen 800 kesin gidiyor :) Bunun fazlası koyulmuş olsa fazla yağda tahliye edilse kimse yağ eksılttı demez.

Çünki ben motoru ıcındekı yağ mıktarının tamamı ne kadar veya kaç ml. yağ var ona bakmıyorumki, motor duz zeminde iken bırakıyorum akşam sabah gidip yağ tıpasında bulunan cubuktan yağ mıktarına bakıyorum ve cubugun ortasında deyilse eksiltmiş oldugunu anlıyorum dogal olarak bu 750 veya 800 ün altına işmiş manasına geliyor. 1000 in altına işmiş manasına deyil tabiki :)

Motorumu cok zorladığım soylenemez gerektiği yerde gerektiği şekilde kulanıyorum önum boş ise kalkışlarım biraz hızlı olur ama gazı dıbıne kadar açmam yinede. Ekzostan da duman atmıyor hiç hemde, nasıl bir gaz cıkıyorsa gözle görülmüyor olması gerektiği gibi yani. Motorumda su an 6200km de 500 bakımından itibaren aynı yağ kulanıyorum bende.Eksiltme olayıda 5000km de oldu. Hava filtremide ayda 1 temizliyorum daha ne yağ nede yağ lekesi görmedim. Ama bahsettiğim gibi 1 kereye mahsuz 100ml. yağ eksiltti cubuğa yağ deymiyordu.

GKN

filtreye basmış olabilir yağı
kaçak olabilir
hava sıcak hava soğutmalı tek silindir, terleme yapıyo olabilir
yağ segmanın yalan olmuş olabilir..
bunlar olasılıklar, görmeden net bişey sölenemez
sen en güzeli servise dooru bi yol al..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar