Scooterle yol tecrübesi tamam Artık Sıra CBR'da :)

Evet arkadaşlar motoru alalı daha 1 hafta oldu ve 400km yol yaptım. Viteslerde sorun yaşamadım geçişten sonra. Ama hakketen kalın bi motosiklet kullanmak farklıymış bunu anladım.

42 BİN KM 125lik skuter tecrübem oldu Ondan öncesi de biraz cbf kullanmıştım

Kazasız belasız binerim inşallah :)

Şehir içi shell 97 oktan benzin ile 11 kurus civarı yakıyor

Buyrunuz efenim resimler;

Tekeriniz düz bassın:king:

Son düzenleme:
Hayırlı olsun, kazasız sürüşler. Full koruma kullanırsanız yararınıza olacaktır :)
Tekeriniz yere düz bassın :)

öncelikle hayırlı olsun. Ben cbr 125 ile bajaj arasında kalmıştım ama 24 beygir beni cezbetti bajaj da karar kıldım 10 15 güne gelecek inşallah. tekerin düz bassın.

Ben genelde hatta neredeyse her zaman benzini hep opetten alırım 97 oktanı kaldırmışlar,siz hangi istasyondan aldınız ?

Hayırlı olsun benımde scooter'dan sonraki tercihim cbr oldu kullanması ve öğrenmesi kolay zevkli bir motor, tekeriniz düz bassın.

Hayırlı olsun benımde scooter'dan sonraki tercihim cbr oldu kullanması ve öğrenmesi kolay zevkli bir motor, tekeriniz düz bassın.

aynen yol tecrübesine dayanarak yüksek cc düşünmüştüm başta ama doğru bi karar vermişim. :)

Ben genelde hatta neredeyse her zaman benzini hep opetten alırım 97 oktanı kaldırmışlar,siz hangi istasyondan aldınız ?

shellden alıyorum hocam

95 değil de neden 97 oktan kullanıyosun merak ettim :cherry:

Daha iyi diye söylenir hep ondan alıyorum

aynen yol tecrübesine dayanarak yüksek cc düşünmüştüm başta ama doğru bi karar vermişim. :)

shellden alıyorum hocam

Daha iyi diye söylenir hep ondan alıyorum

Genel olarak bilinen şey, 97 oktan yüksek sıkıştırma ve yüksek devir prensibiyle çalışan motorlarda verimlidir.
9-10 arasında sıkıştırma oranına sahip motorlarda 95 oktan yakıt, vuruntusuz çalışmayı temin edebilir. 97 oktanlık yakıta kesinlikle ihtiyacın yok.
Motorun kitapçığında minimum kaç oktan benzinle çalışabileceği yazar, o oktanı kullanmanız yeterlidir.
Sizin sıkıştırma oranınız da 10,5 falan olması lazım.

Genel olarak bilinen şey, 97 oktan yüksek sıkıştırma ve yüksek devir prensibiyle çalışan motorlarda verimlidir.
9-10 arasında sıkıştırma oranına sahip motorlarda 95 oktan yakıt, vuruntusuz çalışmayı temin edebilir. 97 oktanlık yakıta kesinlikle ihtiyacın yok.
Motorun kitapçığında minimum kaç oktan benzinle çalışabileceği yazar, o oktanı kullanmanız yeterlidir.
Sizin sıkıştırma oranınız da 10,5 falan olması lazım.

cok tesekkür ederim

Düşük oktanlı benzin sıkıştırma oranı yüksek ve özellikle hacimli racing motosikletlerde yüksek viteste mesela 6.viteste düşük hızda gazı açınca detonasyona buda motorun avans vurmasına neden oluyor.

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:46 ----------

shellden alıyorum hocam

En yakıt kalitesi opette diye okudum ayrıca bazı kişilerden de duydum sizin shell'sizin yakıt kalitesi hakkında bir bilginiz var mı ?

Hayırlı olsun kazasız belasız günlerde kullanın İNŞALLAH.

Ama kazada sadece eller ve kafa zarar görmüyor. Bunu bildiğine ve önlem alacağına eminim :)

"KAZASIZ SÜRÜŞLER"

Hayırlı olsun kazasız belasız günlerde kullanın İNŞALLAH.

Ama kazada sadece eller ve kafa zarar görmüyor. Bunu bildiğine ve önlem alacağına eminim :)

"KAZASIZ SÜRÜŞLER"

Yok hocam resim icin cikarmistim mont ve dizligi :)

Ekstrem

Hocam opet dizel yakit aliyordum arabaya
Arac enjeksiyon sorunu verdi ve benim gibi birkac arkadasimda daha ayni sorunlar oldu
Ki araclar sıfır di hep opet dizeldi

Shell e gectik birak problemi araclarin sesi bariz değişti. O yuzden benzinini de kullanmiyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar