Scooterlarda tank slapper

Merhaba. dün izlediğim bir videoda genç bir arkadaşımız vitesli motorla giderken tank slapper olayını yaşıyor. şansına devrilmiyor. bu tank slapper denen olay scooterlarda da olur mu?

Motosikleti
Triumph Trident 660
Bir kere denk geldim benden kaynaklı mı oldu hatırlamıyorum az kala bmw ye giriyordum adam olm napıyon lan diye bağırdı ben de anlamadım abi deyip topukladım 😃

Motosikleti
2025 Triumph Tiger Sport 660
Düşük rake açısı, top case, hız, yol bozukluğu vb. sebeplerden kaynaklanıyor bu durum. Scooter'da da olabilir fakat düşük olasılık. Gidon bir yere kaçacakmış gibi sıkı tutmazsanız sorun yaşamazsınız.

Motosikleti
Hero Dash 125, CB125F
Tekerler çok küçük, olsa da kontrol edilebilir bence. Benimki zaten elimi bırakınca mezdeke oynuyor ama tankslapper kadar güçlü hareket etmiyor.

Motosikleti
Suzuki Burgman UH200
Skuterde görmedim. Fakat, yüksek hızlara çıkabilenlerde olabilir. Otomobilin ön takımı sorunluysa otomobilde bile olabiliyor. Yıllar önce bir murat 124 ün 140 km/h de direksiyonunun yerinden fırlayacak gibi olduğunu gördüm.

Merhaba. dün izlediğim bir videoda genç bir arkadaşımız vitesli motorla giderken tank slapper olayını yaşıyor. şansına devrilmiyor. bu tank slapper denen olay scooterlarda da olur mu?
Yağmurlu bir hava da başıma geldi ama süratten değil tamamen yerin kaygan olmasından neyseki düşmeden kurtulmuştum o zaman.

Vitesliler kadar hız yapabilseler sukuterlerin ağırlık merkezi arkada olduğu için daha çok tank slapper yapabilirler , maxi bir sukuterle en fazla 150 yapmışımdır , 125 , 150 , 200 , 250 , 300 cc sukuterlerim oldu hiç birinde yaşamadım ama birçoğunda gidonu tek elle bile tutsan sallama yapar , bahsettiğin bu ise çok tehlikesi yok , gidonu tuttuğun an keser..

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
scooterda daha çok olur küçük jant büyük risk

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar