scooterlarda püf nokta

evet arkadaşlar,selamlar.4 zamanlı scooterlarda pistonun ölü noktasını, bujinin ateşlediği an ve silindire bir şey koyarak(buji başlığından) bulma haricinde tam olarak nasıl bulabiliriz?bildiğim kadarıyla volantta kertik şeklinde izleri var ve bunları sabit noktayla eşleştirerek buluyorsunuz ölü noktayı ama volant tamamen kapalı bir şekilde bu noktayı nasıl bulabiliriz?bilgisi olan arkadaşlara ricayla...kazasız sürüşler:cat:

yanlış yönlendirmek istemem ama fanın plastik korumasının orada küçük bi kapak var.o kapağı alınca o noktayı bulabilirsinn.ama tam emin değilim.onun olup olmadığından:silent:

kardeş önerin için teşekkürler ama bendeki su soğutmalı bir motor.dolayısıyla benim motorumda volantta yağın içinde manyotada.işte bu yüzden durum değişiyor.teşekkürler...

Standart olarak Volant üzerinde işaret vardır haklısın. volant kapalı olduğundan muhakkak volanta yakın ilk tahrik donanımları üzerinde benzer bir işaret olmalıdır. Her motorda farklı yerlede olabilir. Ancak Buji yuvası özellikle üst kapağın üst noktasında ise tornavida metodu dikkatli yapıldığında yeterli olacaktır. Bu pratik bir tavsiye. Ancak burada önemli olan buji ateşleme zamanı avansının bilinmesi gerekliliğidir. Ona göre, örneğin 25 derece krank önce çakması gerekiyor ise, motor dönüş yönünün tersine 25 derece krank motoru geri çevirmeli ve platin varsa platinin pozisyon kontrolünü yapmalıyız. Bir başka püf nokta hemen ortaya çıktı, Motorun Dönüş yönünü Doğru Tespit Etmeliyiz:cat:
Kolay gelsin.

denizci kardeş nerdesin şu işi biraz daha aydınlatsak
belli bişiler bildiğin.yoksa paramı istiyon:p

ok olayı çözdüm ama anca yazabildim.sadece bir vidanın çıkmasıyla krank görülüyor.neyse herkese teşekkürler...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar