Hacım ben senin dediğin 50 mekik ve 25 şınavı her gün yapsam o 100 km yi koşarak giderim
arkadaşlarbende şimdi bursadan geldim izmite dün geldim ilk kez uzun yol yaptım deneyimlerimi aktarıcam yolda neler yaşadım ;
gece yollar daha boştur diye gece çıktım yola izmitten bursaya gidiyordum yol boş moş değildi dünya kadar tır kamyon bahçecik civarında yola yağ dökülmüştü sağ sol kaydı lastikler soğukkanlılıkta kenara çektim frene basmadan kumluk bi yola girdim lastiklerdeki kayganlık geçsin die yine yola çıktım bu sefer kesinlikle yağın üstüne çıkmamak için şeridin sağından sağından yavaş gittim arkadan gelen araçlara müsait durumlarda yol verdim karamürselde tankerleri götdüm yola yağ akıtanları geçtim onları yağ konusunda kafam rahatladı fakat gece yoldaki çukurları göremiyordum arabaların uzun farları gözü köreltio işkence gibi yoldu zifir karanlıkta manzarada göremeyince kabus gibi geçti telin saatide bozuktu saattende haberim yoktu ; nihayet vardın ; dönüşü gündüz yaptım gündüz gayet rahat döndüm tek tavsiye motoru zorlamamak bakımlı bir motorla yola çıkmak soğukkanlı temkinli ve dikkatli olmak arada mola verim sigara içincede hem motor dinleniyor hemde bacaklar açılıyor , bir tavsiye daha motorun arkasına sarı renkli üzerinde dikkat yavaş ve tehlike işareti olan bir tabela koydum dikkat çeksin diye işe yaradığını düşünüyorum; bir diğer minik sorunda yalova çıkışında çiçek çiftliklerinin ordan geçerken kaskımın içine arı girdi ama kenara çektiğimde arı gitmişti

sokmadan boynunuz moynunuz kapalı olsun yabani haşerelere karşı

güzel bir yolculuktu sıkılınca çıkmak iyi geliyor gerçekten evedeki sıkıcı ama yumuşak koltuğunuzuda özlersiniz

uzun yolda iklim değişikliklerinide hissedersiniz her zaman sağlam durun ,
iyi sürüşler