Scooter’la Dağları Aştı: Arkadaş Grubunu Şaşkına Çeviren Performans!

scooter-ile-offroad-olurmu.jpg

Bir grup motosiklet tutkunu, hafta sonu kaçamağı için dağ yollarına yöneldi. Enduro ve arazi tipi motorlarla zorlu parkurları aşmayı planlayan arkadaşlar, grubun en “şehirli” üyesi olan scooter sürücüsünün performansını görünce büyük bir şaşkınlık yaşadı.

Paylaşılan görüntülerde, dağ motorlarının yanında “minik ama inatçı” görüntüsüyle ilerleyen scooter, zaman zaman grubun önüne bile geçti. Arkadaşları ise hem sürücünün cesaretine hem de scooter’ın dayanıklılığına esprili bir dille göndermeler yaptı.

Günün sonunda grubun en çok konuşulan konusu, dağ motosikletlerinden biri değil; parkurun gizli kahramanı olan scooter oldu. Videolar kısa sürede sosyal medyada beğeni toplarken, “Scooter ile arazi sürüşü mümkün mü?” sorusu da yorumlarda eğlenceli tartışmalara dönüştü.

Haberin devamı için tıklayın.

Motosikleti
Yamaha Xmax-400 2018
Bende xmax400le toprak yolda gittiğimde offroad yaptığımı düşünürdüm :D

Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
Lan :D Videoyu açtığım an verdiğim ilk tepki bu oldu.
Şu an ben de şaşkınlık yaşıyorum.

Motosikleti
D400
bizimkiler hala 250 cc ile uzun yol olmaz, şunla bu olmaz falan diyor =)

Motosikleti
yok:(
adam iyi kullanıyor :D ulan ters bile binmiş benim aykum yetmez o hareketi yapmaya 😄

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
lastikleri neymiş onu merak ettim. normal scooter lastikleri ile çok zor o hareketler.
mesela benim xmax'daki michelin city grip'lerle zor olurdu. normla düz yolda mıcır olduğunda bile ürkütüyordu.

Motosikleti
D400
=)
=)

demekkkiiiiii yapılmak istenirse skuter da offroad yapar

vay beee. aydınlandım valla.

sacma sapan bir video. skuter gozden cıkarılmış belli yani.

Orası öyle sonuçta dağ bayır gezmişler mi gezmişler =)

bi video vardı yurtdışında adamlar 300 euroya araba alıp arazide madmax / çarpışan araba oyunu oynayıp hurda ediyorlardı araçları :D

F54

tamam bende scooter la yaylaya vs gidiyorum ama bu çıtayı arşa çıkartmış;)

Motosikleti
D400
250ccyle uzun yol olmaz demiyoruz 250cc uzun yol motoru olmaz diyoruz arada fark var

Konular "uzun yol yapılır mı" diye acılıyor , %70 şehiriçi %30 şehirdışı gibi, o konulara bu dediğim yazılıyor.

18 beygrlik 250liklerden bahsetmiyorum fakat 25 beygir civarı sabit 120 ile gidebilen 250cc likler uzun yol yapılır. ha benim gibi hız yapmayan birisi isen gayet uzun yol motoru da lur.

ha daha yükseği daha iyi ve rahat olur fakat zorunlu değil

250ccyle uzun yol olmaz demiyoruz 250cc uzun yol motoru olmaz diyoruz arada fark var
250 cc ile neden uzu yol olmaz? merak ettim, 150 lik cin mali Regal Raptor ile 2 defa uzun ve kisa olmak üzere Balkan turu yaptim, Yasli ve acemi kardesimiz,125 likle iskandinavaya yengeyle beraber tur yapti,mühim olan istek.beceri-tedbir-cesaret -bilgi,sizde bir deneyin isterseniz. 👋 :D🙏

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
250 cc ile neden uzu yol olmaz? merak ettim, 150 lik cin mali Regal Raptor ile 2 defa uzun ve kisa olmak üzere Balkan turu yaptim, Yasli ve acemi kardesimiz,125 likle iskandinavaya yengeyle beraber tur yapti,mühim olan istek.beceri-tedbir-cesaret -bilgi,sizde bir deneyin isterseniz. 👋 :D🙏
sana türkçe paragraf ödevi veriyorum

Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
Konuyu dağıtmayın keyif aldığın her motorla uzun yol olur :cool:

Motosikleti
Suzuki Burgman UH200
Biraz gırgırına bir etkinlik olmuş. Motorunu kros motor yoluna vuran skutercilerle konuştuğum oldu. Ben de denedim 200m.sonunda motoruma acıyıp döndüm. Genelde sonuçlar pek iyi olmuyor. Skuter güç aktarma organları bu türden etkinlik sonrası zarar görebiliyor(ön varyatör, baga, debriyaj tası, debriyaj, ön-arka tahrik mili, dişli kutusu, kayış, rulmanlar v. s) Hatta çok dik yolu olan güzergahları da sevmez skuter. Sebebi yine güç aktarma ünitelerinin hassas yapısıdır. Uzun yol fazla yapıldığında oluşan yüksek ısılar nedeniyle bu üniteler daha çabuk aşınır. Yol da yapılır tabi. Çok da konforlu ve keyifli olur. Fakat belli sonuçları vardır. Zincir dişli aktarma daha iyidir. Şaft daha da iyidir.

Benim motor lan bu 🫨
Aq ben sadece işe gidip geliyorum tamirciden çıkamıyorum, mevzuya bak...

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Her motorla uzun yol yapılır ama bu her motor uzun yol motorudur demek değildir, arkadaş bunu anlatmaya çalışmış.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Adam yapmak istediğim şeyi yapmış ya 😁 ben de bunu cub motorla yapmak istiyorum 😂

Biri vardı yurtdışında racing ile aynısını yapmıştı , 1000 RR mıydı R1 miydi hatırlayamadım ama şaklabanlık için sukuteri gözden çıkarmış da 15-20K lık birşey herhalde güzel eğlenmişler 😂

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar