Scooterin marş motoru kaç TL'dir?

Revolt RS4 marka scooterim var. Marş motoru sıkışıyor sanırım bazen ki marşa basınca bazen sadece tık diye bir ses gelip marş almıyor. O sarı yuvarlak marş motoruna bir şeyle vurunca anca çalışıyor ancak yakında komple çalışmamasından korkup tamir ettirtmek için servisini aradım ve 2.000 TL civarı tutacağını söyledi.
Fiyat bana biraz yüksek geldi, sizce fiyat normal mi? Bir de farklı motorculara götürsem acaba benimkine uyumlu marş motoru bulabilir miyim?
Bunu tahmin etmenizi istemek biraz saçma olur tabii ama, asıl sormak istediğim acaba illa o modele uygun olması gereken bir parça mıdır, yoksa uyumluluğu esnek bir parça mıdır diye sormak istedim. Acemiyim ve bilgili değilim. Şimdiden teşekkür ederim.
Yarın her halükarda gidip birkaç yere soracağım elbet ama sizlere de bir sormak istedim açıkçası.

Motosikleti
SYM Wolf SB 250 NI RKS Freccia 150
motorun garantisi yoksa, düzgün bir ustaya götürürsen daha ucuza kapatır bence. çünkü çinli gy6 50cc motorların neredeyse çoğu aynı marş motorunu kullanıyor diş sayıları farklı sadece.

motorun garantisi yoksa, düzgün bir ustaya götürürsen daha ucuza kapatır bence. çünkü çinli gy6 50cc motorların neredeyse çoğu aynı marş motorunu kullanıyor diş sayıları farklı sadece.
Başka yere gittim marş motoru değişti hava filtresini de temizledi 1.300 TL verdim. Ama yeni taktığı motor inanılmaz yüksek sesli çalışıyor oncekıne gore bayağı ses çıkartıyor. Bir de eve giderken çektim sağa deneyeyim diye zar zor marş aldı 5-10 kez denedim. Ekran böyle ufaktan gidiyor bazen marşa basarken, yarım saniyeliğine motor lambası yandığı da oluyor. Önceki de böyleydi aşağı yukarı bu konularda bir şey değişmedi çok da ama bu kadar uğraştırmıyordu marş alırken. Bazen de tekte alıyor kafasına göre.
Yeni takıldı vs. diyedir belki diyorum şimdilik ama devam ederse götürüp tekrar baktırtacağım.

Ses olayına ise bu daha hızlı dönüyor, normal dedi.

Motosikleti
2014 Hero Thriller 150
Başka yere gittim marş motoru değişti hava filtresini de temizledi 1.300 TL verdim. Ama yeni taktığı motor inanılmaz yüksek sesli çalışıyor oncekıne gore bayağı ses çıkartıyor. Bir de eve giderken çektim sağa deneyeyim diye zar zor marş aldı 5-10 kez denedim. Ekran böyle ufaktan gidiyor bazen marşa basarken, yarım saniyeliğine motor lambası yandığı da oluyor. Önceki de böyleydi aşağı yukarı bu konularda bir şey değişmedi çok da ama bu kadar uğraştırmıyordu marş alırken. Bazen de tekte alıyor kafasına göre.
Yeni takıldı vs. diyedir belki diyorum şimdilik ama devam ederse götürüp tekrar baktırtacağım.

Daha güçlü bir tane taktıysa ses artışı normal, daha fazla elektrik çektiği için de aküye etkisi daha fazla olur. Marşı fazla zorlarsan aküyü yersin şarj tutmaz. Akün zayıfladıysa marş almakta zorlanabilir. Bujine de bir bak. Bunlar dışında hala zorlanıyorsa ustana tekrar danış.

Motosikleti
SYM Wolf SB 250 NI RKS Freccia 150

eğer ses arttı dediğin marş motorunun dönme sesiyse sorun yok. ekranın gitmesi motor ışığının yanması akünün zayıflamasıyla alakalıdır. sürekli marş basıp çalıştıramadıysan, akün zayıflamıştır. eğer ses marş motorunun dönme sesi değilse, direkt ustaya git

Motosikleti
Ns200 15"
Marş motoru 600 TL civarı olması lazım fakat bir marş motoru bu kadar hızlı bozulmaz, yüksek ihtimalle akü kapasitesi ölmeye başladı veya akü tam şarj olmuyor.

Marşın basmadığı anlarda takviye ile çalıştırmayı deneyin, eğer çalışıyorsa kesinlikle şarj sistemine odaklanılmalı.

Daha güçlü bir tane taktıysa ses artışı normal, daha fazla elektrik çektiği için de aküye etkisi daha fazla olur. Marşı fazla zorlarsan aküyü yersin şarj tutmaz. Akün zayıfladıysa marş almakta zorlanabilir. Bujine de bir bak. Bunlar dışında hala zorlanıyorsa ustana tekrar danış.
eğer ses arttı dediğin marş motorunun dönme sesiyse sorun yok. ekranın gitmesi motor ışığının yanması akünün zayıflamasıyla alakalıdır. sürekli marş basıp çalıştıramadıysan, akün zayıflamıştır. eğer ses marş motorunun dönme sesi değilse, direkt ustaya git
Marş motoru 600 TL civarı olması lazım fakat bir marş motoru bu kadar hızlı bozulmaz, yüksek ihtimalle akü kapasitesi ölmeye başladı veya akü tam şarj olmuyor.

Marşın basmadığı anlarda takviye ile çalıştırmayı deneyin, eğer çalışıyorsa kesinlikle şarj sistemine odaklanılmalı.
Hocalarım şu şekilde bir video çektim sizler için. Önceki marş motoruyla böyle bir sıkıntım yoktu. Çin malı dandik motor, sabahları tekte marş almadığı oluyordu ama 2.'ye alıyordu en kötü. Hiç böyle uzun uğraşlar vermemiştim. Marş motoru değişti, bu hale geldi. Motoru sıfır aldığımda aküsü dandik geldi, 1.000 kmde değiştirdik aküyü. Şu an yaklaşık 4 binde. Akü yeni sayılır. Marşa basınca ekranın ufaktan gitme problemi önceki marş motorunda da olabiliyordu ufaktan bazen ama çalışıyordu yani, baş ağrıtmıyordu.

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sizce videodaki problem ne olabilir? Yeni takılan marş motoruyla ilgili bir sıkıntı olabilir mi?

Yoksa dediğiniz gibi akü müdür?

Zırt pırt her soru ve problemde konu açıyorsun diyebilirsiniz, haklısınkz da. İlk taşıtım olduğundan sizlere danışmak istiyorum hep mazuru yoksa.

Bugün tekrar götürdüm ustaya farklı bir marş taktı, öncekinin aynısı gibi. Öyle aşırı ses yok, inanılmaz hızlı falan dönmüyor. Normal öncekinin aynısı. Problem çözüldü, şimdi tekte marş alıyor.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar