scooterim sürekli kayıyor

50cc scooter kullanıyorum. Bu hafta 3 kazadan kıl payı kurtuldum. Arka teker en ufak şeyde kayma yapıyor. Hafif bir su birikintisine değince, düz yolda 30 km/s hızla giderken motoru bir sağa bir sola savurdu. Küçük bir virajdan 20 km/s hızla dönerken bir tır geliyordu. Ufak bir fren yapmamla motor yaklaşık bir metre kaydı, az kalsın tıra çarpacaktım. Şehir içinde trafikteyken de en ufak frende, 10 km/s hızla giderken bile motor çok fazla kayıyor. Bunun sebebi ne olabilir? Artık süremiyorum, fobi oluştu. Düz yolda giderken bile motorum kayıyormuş gibi hissediyorum ve korkuyorum.

Motorcu lastikte bir sorun olmadıgını söyledi.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
1) Lastikleriniz mok gibi, değiştirin.
2) Frenleme yapmasını çok iyi bilmiyor olabilirsiniz, eğitim alın.

Lastikleriniz kötü ve basınçlarınız yanlış. Muhtemelen yukarda bahsedildiği gibi frenleme konusunda eksikleriniz de olabilir. 20-30-10km hızlarla abssiz motoru kötü lastikle bile kaydırmak zordur.

Düz yolda 10 km / h ile giderken motor kayıyorsa ciddi bir problem var demek.

Sen bunu ihmal etme, birilerine göster, forumda ki cevaplar biraz tahmin gibi oluyor.

Motosikleti
Honda CRF250L
Ben oyumu, Fren maneti ayarı yada hatalı Frenlemeden yana kullanıyorum.

Ya çok sert fren yapıyorsunuz, ya da fren manetinin frene başlama mesafesi çok kısa.

Ama önce freni hissederek Yumuşak bir şekilde fren yapmayı deneyin

Motosikleti
Bajaj Dominar 250D
Zaten bu halde sürmeyin. Lastik yokmuş ta jant üzerinde gidiyor gibi canlandı kafamda :) 10 km. hız da kayma neymiş buz pateni gibi, mutlaka bir sorun vardır gösterin derim.

Motosikleti
cbf 150
Bende oyunu bu kardeşimizin devamlı bisiklet gibi arke frene sıkmasına veriyorum.
Ama garanti olması adına git servise lastikleri değiltirt adam gibi taktır oaraya kıy. Ve dengeli fren yap ön ve arka

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar