Scooterim stop ediyor

Merhaba arkadaşlar mondial 125zn marka scooterim var sabah çalıştırınca motor soğukken marşa basıyorum çalışıyor ancak bazen yüksek bazen düşük çalışıyor sonra daha kalkışa geçmeden anında stop ediyor sürekli gaz istiyo yolda giderken bile ışıklarda felan durunca stop ediyo bi yarım saat geçmesi gerekiyo stop etmemesi için ama motor soğuyunca tekrar stop ediyor sorun nedir acaba nereden kaynaklanır ?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Eğer jiklesi elde ise motor soğukken açın ısınınca kapatın,otomatik jikleli ise ki büyük ihtimalle otomatik-işlevini yerine getirmiyordur baklılması onarılması gerekebilir,karbüratörün üzerindeki siyah kalem pilden az kalın bi parça :)

Bakım yaptırdım tekirdağda şuan motor yatıyodu orda bakım yaptırdım kışın motor bi gün çalıştı ikinci gün marşa basıyorum bi türlü ateşlemedi egsozdan pat pat hava atıyodu arada patlayan oyuncak tabancalar gibi yükledik kamyonete götürdük adama bakım yaptırdım komple dedim bak dedım artık baktımı bakmadımı bilmiyorum neyse bana dedi o stop etmeyi 3 4 dakka yapar felan dedi ama benım ilk eski motorum hurdaydı nerdeyse asya modeliydi o daha iyi çalışıyodu tıkır tıkır stop felan etmiyodu bence öyle bişey olamaz ben boşuna gaz verip verip stop etmesin diye sürekli aragazmı vercem benzin yarılanıyo hemen zaten sürekli gaza asılıp gitmek istemiyorum 20-30 yapsın yeter caddede sokakta 40 50 basmamak istiyorum

Aynı modelden var üstünden 20 cm kar attım marşa bastım çalıştı hiç te stop etmedi. Karbüratörü hava filtresini temizleyip otomatik jikleyi değiştirin bence düzelir.

Anladım otomatik jikle dediğiniz parça nasıl kendim takabilirmiyim acaba

Benim de Asya AS125T Nostalji motorum vardı, bundan iki ay önce soğuk havalarda zor çalışıyordu, motorcuya götürdüm, bujinin tırnağı açıkmış, arasını kapattı, ondan sonra tek marşta çalışmaya başladı.

benim bujiler hesapta yeni takıldı bilmiyorum motoru bu hafta içinde getirtcem istanbula açıp kendim kontrol edicem ne olmuş bitmiş acaba kandırılıyomuyum öğrenicem

benim buji de yeni takılmıştı, motorum çalışmadığı için tekrar motorcuya götürmüştüm, sonra düzeldi.

Ya çıkma parça takıyolar yada uymayan bi buji takıyolar sonra ki gidişinde uygun olanı takıyolar demekki

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar