Scooterım niye çalışmıyor?(Videolu)

İyi günler 2018 model 14 binde rks scooterım14 bin kmde var şuana kadar hiç arza yaşamadım.Yaklaşık 2 hafta kuryelik yaptım.Ozaman yağmur yağdığı için lastikleri değiştirmek istedim değiştirirken egzozu da söktüler lastiği çıkarabilmek için sonra baya kullandım.3 hafta önce böyle teklemek mi diyim nediyim çok yavaş bi şekilde hissettirdi kendini.Şimdi tekrar çalıştırmak istediğimde stop ediyor.Birde şu zamana kadar sadece yağ değiştirdim bide kayış ve baga.Benim şüphelendiğim 4 şey var.motordan hiç anlamam ama aküden tedirginim.2si bujinin ne durumda olduğunu bilmiyorum.3sü egzozu tam takamadılar mı acaba hava mı geçiriyio olabilir.4sü de hergün benzin fullüyordum onun bi etkisi olabilirmi.Videolar da aşağıdaki linkte.Bi bakabilirmisiniz acaba

https://youtu.be/6wF7OubWsAI

https://youtu.be/4ZGwvwK42D0

Son düzenleme:
karbüratörden kaynaklı gibi geldi bana yavaş yavaş azalıyor ,rolantisi düşük otomatik jikle bozulmuş olabiir ,ısınınca bir süre gaz verip vs ısıtınca diyim daha doğrusu devam ediyormu stop etme yoksa sorunsuz çalışıyor mu

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:46 ----------

bir de bir ihtimal benzin filtresi varsa o tıkanmış olabilir önce buna bak en ucuz olanı sonra karbüratör ayarı yaptır baktın yine olmadı daha detaylı incelemek lazım

geçen gün yaklaşık 1dk gaz vermiştim sonra kendi kendine devri düşürüyor ve stop etmişti

geçen gün yaklaşık 1dk gaz vermiştim sonra kendi kendine devri düşürüyor ve stop etmişti

o zaman önce benzin hortumları ve benzin filtreni kontrol et hatta değiştir zaten ucuz parçalar bunlar , hala devam ederse bir ustaya baktır biz buradan ne kadar yazarsak yazalım teknik olarak ayar vs yapma hakkında bilgin yoksa daha çok kaçırabilirsin

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar