Scooterı mı Crossumsu yapıyorum

Merhaba Arkadaşlar, Asya 150t 19 a scooterımla dün biraz araziye girdim.asfalt lastiklerine rağmen çok eğlendim.
Velhasıl motoru crossumsu* yapmaya karar verdim.ön çamurluğu çıkarmak gerekiyor.İleride motoru soyarım diye düşündüm ama şimdilik giyinik de olur.
benim motor:
561112_10151055101204840_721827920_n.jpg

cross lastiği takarak işe başlayayım dedim. lastik ebatlarım 4.00-12
İrc de en dişli bu var
mb_457.jpg

bununla da bi cacık olmaz,zaten ebat ta uymaz heralde.
durlas ta bu var
HF910.jpg

ama 3.00-12
Bir de bu arkadaşlardaki gibi tel jant aradım bulamadım bende ki hafif metal jantlar çöp olur:
Bkz bu arkadaş ilk başta yapacağımı yapmış:
Scootercros.jpg

Şuan lastik ve aklıma yatarsa tel jant arayışındayım siz de yardımcı olursanız sevinirim.
Sağlıcakla...

eger yut disindan alisveriyapiyorsan ppvket bikelerin arazi versiyonlari var onlar jantlari 12 in hemde tel onlardan alabilirsin ancak arka jant gobegine ayar cekmen gerek scooterin miline oturtman icin

Scooterların amortisörleri çok sert ve esneme mesafesi çok kısa. Cub motorla bile cross olur ama scooter 1 seferde dağılabilir ciddi anlamda. Tabi yamaha bws 100'ü bu durumdan ayrı tutuyorum adamlar onu araziye girin diye yapmış resmen. Eski modellerinin üzerinde offroad scooter yazardı.

her motorun kullanım yeri ayrıdır. bu adamların parası çok, amaçları fantazi. onlar gibi paran çoksa ve motorundan çabuk kurtulmak istiyorsan her türlü fantazi yapabilirsin ama amacın sadece arazide daha rahat sürebilmek, gezebilmek ise sadece dişli lastik takman kafidir.

bu model istiyorsan yani arazi ve cadde için şiddet ile BWS öneririm,
motorun 2 zamanlı olması şart cross için,
ve yanında başkalarıda olmalı,
yoksa hiçbir zevki kalmaz...

"bu model istiyorsan yani arazi ve cadde için şiddet ile BWS öneririm,
motorun 2 zamanlı olması şart cross için,
ve yanında başkalarıda olmalı,
yoksa hiçbir zevki kalmaz..."

1arkadaşımda bws var 2 arkadaşımda cross var çayır çimende takılırız

"scooterini gözden çıkardın galiba..."

çok fazla atlayıp zıplamıycam daha çok çimen-toprak yollarda rahat edeyim. zaten yeni motor alıcam bununla da eğlenirim işte, eşe dosta motor öğretirken kullanırım.

---------- Post added at 12:56 ---------- Previous post was at 12:50 ----------

her motorun kullanım yeri ayrıdır. bu adamların parası çok, amaçları fantazi. onlar gibi paran çoksa ve motorundan çabuk kurtulmak istiyorsan her türlü fantazi yapabilirsin ama amacın sadece arazide daha rahat sürebilmek, gezebilmek ise sadece dişli lastik takman kafidir.

Aynen hocam arazide daha rahat bir sürüş istiyorum. ebatlarıma uygun dişli arıyorumn şuan.
Yukardaki İrc iş görür mü acaba başka bulamadım çünkü.

Single crown maşa ile, o yukarda olan yarış videosundaki gibi takılman halinde ön taraftaki esneme bir noktadan sonra kırılmaya dönüşebilir, sen de büyük hasar alabilirsin o yüzden o derecede bir offroada kalkışma.

Ben düz lastikler takılı bir scooterla yazları komple toprak/çakıl karışımı yollar üzerinde seyahat yapıyorum. Sınırlarını bildikten sonra sorun teşkil etmiyor. Dişli lastikler zemine gömülebilecekleri yerlerde bir performans sergiler. Sert toprak zemin üzerinde aşırı bir fark bekleme. Ayrıca dişli lastiklerin asfalt performansı, özellikle yağmurda kötüdür. Yukarda dün azcık araziye girdim demişsin. Zamanının çoğunu asfalt üzerinde geçiriyorsan dikkate al bunu.

Ön çamurluğu çıkarman durumunda ön farının alt tarafı yağmurda çamur olacaktır. Tekerden gelen su rüzgara çarpıp yukarı doğru kaymaya başlar, denedim ordan biliyorum. Scooterin dizaynı da önemli bunda tabi, ayrı mesele.

İlla arazi lastiği alacaksan yurtdışından Kenda getirt, ancak tuzlu olur. Posta ücreti çok tutuyor.

Yerinde olsam motorun kullanış amacına uygun kaliteli bir lastik takıp (örneğin Michelin City Grip), ondan sonra toprak zemine girince de hızı düşürüp, daha kontrollü sürerek idare ederdim.

Arkadaşlar bu konuyu unutmuşum,
Geçen yaz Cross aldım sorun çözüldü :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar