Scooterdan cep telefonunu düşürdüm. Ararken, gözüme herşey cep telefonu gibi göründü

Moto Gusto bir scooterum var. Şehir içi kullanıyorum.

Egzosun civatası düşmüş. Sürekli gittiğim Ürfettin Usta'ya gittim ve arızayı düzelttiler.
Ayağımda kapri pantolon vardı. Eve geldim, baktım cep telefonu yok.

Hemen motora atladım. Geldiğim yönün kaldırımından sürerek, cep telefonunu aradım. 6 km uzaktaki motosiklet tamircisine kadar gittiğim halde bulamadım.

Ürfettin Ustanın cebinden, telefonumu çaldırdım, çalıyordu. Demek ki araç altında falan kalıp, ölmemiş. Telefon hala canlı ve yaşıyor. :flower: Peşinden oğlumu aradım ve telefonumu 5-10 dakikada bir çaldırmasını söyledim.

Bu sefer tekrar geri döndüm ve eve gelirken izlediğim yolda telefonu tekrar aradım. Yolda herhangi bir kağıt parçası, karaltı, sigara paketi bile görsem, gözüme cep telefonu gibi görünüyordu.:queen::queen::queen::queen:

Eve geldim. 10 dakika sonra oğlum, eşimi aradı. Telefonu bir kargo kuryesi evin 200 m yakınında bulmuş. Oğlum telefonu getirdi.

"Demek ki helal mal imiş. Sağ salim geri döndü" dedim, kendi, kendime.

Son düzenleme:
Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Hala iyi insanların olduğunu bilmek çok güzel. Bu ülkenin geleceğine dair umudum artıyor. O kargo kuryesi arkadaşın yaptığı iyiliğin 1000 misli karşılığını yaşarken bu dünyada görmesi dileğiyle. Size de geçmiş olsun.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
böyle olaylardan sonra cepte bir şey taşımaya güvenmem derdim ben.
En iyisi çanta taşımak.

Hala iyi insanların olduğunu bilmek çok güzel. Bu ülkenin geleceğine dair umudum artıyor. O kargo kuryesi arkadaşın yaptığı iyiliğin 1000 misli karşılığını yaşarken bu dünyada görmesi dileğiyle. Size de geçmiş olsun.

Aynen. Böyle, kargo kuryesi gibi güzel insanlara rastlayınca, milletimizden umudumu hala kesmiyorum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:01 ----------

böyle olaylardan sonra cepte bir şey taşımaya güvenmem derdim ben.
En iyisi çanta taşımak.

Evet. Buradan çıkarılacak ders şu: "Bir daha telefonu güvenli bir yere koy."
Ben dersimi aldım. Darısı sizlere. Aman sizin de başınıza gelmesin böyle bir şey.
Ben helal süt emmiş birine rastladım, telefonum geri geldi. Sizler, benim kadar şanslı olmayabilirsiniz.

Geçmiş olsun, kurye arkadaşımızın yaptığı davranışta insanlığa birer örnek.

Motosikleti
Hero Dash 125
Geçmiş olsun, maddi hasarsız atlatmanıza sevindim. Bel çantası yada göğüse takılan küçük çapraz çantalar var kullanmanızı tavsiye ederim büyük rahatlık. Anahtar, cüzdan, telefon gibi eşyaları taşımak için. Cepler de boş kalıyor.

Geçmiş olsun.

Şu telefon olayı başa bela olabiliyor.

Geçen yıl tura çıktığımda bursada ara yolda giderken telefon tutucunun tırnağı kırıldı ve yola düştü.
Arkadanda minibüs geliyordu. Sağa çekişim, minibüse yol değiştirdişim telefonu yerden almam ciddi tehlikeydi.

2. turda tekirdağ taraflarında su molası verdikten sonra telefonu bacak çantama koydum.
Çantanın fermuarını kapatmamışım.
Yolda giderken içinden market fişi uçtu telefonda düştü düşecek modda.
Ben çantayla uğraşırken arkamdan gelen tırın kornasıyla irkildim.
Ciddi tehlike atlatmıştım.
Artık telefonu üstümde nereye koyarsam koyayım fermuarını kapatıyorum.
Telefon tutucumuda metal türden bir tutucuyla değiştirdim.

Geçmiş olsun, maddi hasarsız atlatmanıza sevindim. Bel çantası yada göğüse takılan küçük çapraz çantalar var kullanmanızı tavsiye ederim büyük rahatlık. Anahtar, cüzdan, telefon gibi eşyaları taşımak için. Cepler de boş kalıyor.

Teşekkür ederim. Aslında üçgen çanta var ama mesafe kısa diye almadım. Ama almak lazım. Ya da scooterın gidon altında cebi var, oraya koysam, yine olurmuş.

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:45 ----------

Geçmiş olsun.

Şu telefon olayı başa bela olabiliyor.

Geçen yıl tura çıktığımda bursada ara yolda giderken telefon tutucunun tırnağı kırıldı ve yola düştü.
Arkadanda minibüs geliyordu. Sağa çekişim, minibüse yol değiştirdişim telefonu yerden almam ciddi tehlikeydi.

2. turda tekirdağ taraflarında su molası verdikten sonra telefonu bacak çantama koydum.
Çantanın fermuarını kapatmamışım.
Yolda giderken içinden market fişi uçtu telefonda düştü düşecek modda.
Ben çantayla uğraşırken arkamdan gelen tırın kornasıyla irkildim.
Ciddi tehlike atlatmıştım.
Artık telefonu üstümde nereye koyarsam koyayım fermuarını kapatıyorum.
Telefon tutucumuda metal türden bir tutucuyla değiştirdim.

Atalarımız "Bir tecrübe, 1.000 nasihate bedeldir" demişler ya, ben de akıllandım artık. Aynı hatayı tekrar yapmam diye düşünüyorum.

Şimdi aklıma geldi.

5 - 6 sene önce işyerinin önünde bir telefon buldum yerde.
Hem aşağıdaki dükkanlara, hemde karşıdaki dersanenin güvenliğine haber bırakıp telefonu aldım yanıma.
Telefon hala açık ama parmak izi istediği için açılmıyor.
Açılsa bir şekilde belki bulacağım adamı.

Neyse bir süre sonra telefon çaldı. Açtım.
Telefonun sahibi arıyor.
Kamera kayıtlarından arabaya binerken telefonu düşürdüğünü tespit ettiğimizi söyleyip,
benim işyeri adresinide vererek istediği zaman gelip alabileceğini belirttim.

Adamın telefonunu yolda bulmuşuz, çalınmaktan, ezilmekten, yağmurda bozulmaktan kurtarmışız,
gelip almasını söyleyip adres veriyoruz.

Ne dese beğenirsiniz.
"Uzaktayım, ben oraya gelemem artık, telefonumu şu adrese getiriverin".

"Kardeş. Hemen kararını ver. Burada hizmetçin yok. Gelip almayacaksan, kamerada gördüğümüz yere
bırakıyorum telefonunu. Bundan sonraki sorumluluk bana ait değil" dedikten sonra, homurdanıp telefonu kapattı.
Ama birinide gönderip telefonunu aldırdı sonradan.
Hatta o gelen kişiye imza karşılığı teslim etmek istedik telefonu. İmza atmazsa vermeyeceğimizi söyleyince
atmıştı imzayı.
Birde böyleleri var işte...

Bir günde ilginç bir olay oldu.
Gece 23.00 civarı telefonum çaldı. Taksici olduğunu söyleyen biri arıyor.
Taksiye bir kadın binmiş. Kadın 4.Levent X bankasında çalışıyormuş.
Çantasını takside unutmuş.
Taksici çantayı açınca içinde kadının kartlarıyla bir tane de benim kartımı bulmuş.
Bana öyle ulaşmış.
Bana, "gel kadının çantasını al diyor".
"Kardeş, ben bu kadını tanımam bilmem. Gecenin bu saatinde bakırköyden kalkıp taaa pendiğede gelmem.
Sen plakanı telefonunu ver yarın sana ulaşsın" dedim.
O banka bizimde çalıştığımız banka olduğundan bir şekilde bizim şube temsilcisi vazsıtasıyla kadını buldular.
Ertesi günde ben kadını aradım.
Benim kartımıda müşterileri yapayım diye bir arkadaşımmı vermiş ne...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar