Scooter yardım ??????????!!!!!!...

Arkadaşlar Merhaba
4-5 ay önce 2009 cbf 150 aldım.Fakat açıkcası artık sıkıldım.Aslında daha büyük cc bi vitesli bakacaktım fakat sonradan scooter'lar ilgimi çekmeye başladı.Son olarakda aprilla atlantic 250 gördüm ve çok hoşuma gitti.Yalnız bu scooterda vites debriaj olayı ile ilgili hiçbir bilgim yok.Scooterların vitesinin otomatik olduğunu biliyorum fakat bunlarda debriaj varmı,eğer yoksa kalkışlar nasıl yapılıyor yani vitesliyle aralarındaki farklar neler.Aydınlatırsanız sevinirim arkadaşlar.
Şimdiden Yorumlarınız İçin Teşekkürler...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Kontağı açıon,Marşa basıon,Gazı verion gidion :D debriyaj cart curt yok

Gaz verince debriyaj kavrar, gazı kesince ayırır. Konforun rahatlığın bini bir para :D

Ben sana anlatayım nasıl olduğunu,ön kısımda varyatör arka kısımda debriyaj vardır motorun ilk hareketini varyatör kapar kayış vasıtasıyla arka debriyaja iletir debriyaj aynı fren balatası gibidir yaylar vasıtası ile açılır ve kampanaya tutunur kampana dediğim tekerin dönmesini sağlayan parçadır merkezkaçla kayış ne kadar yukarıya çıkarsa arka debriyajda kayış en alt noktaya iner bu sistem bu şekilde çalışır.Gelelim beğendiğin scooter'a Aprilia bende onun abisi 500 cc var dünyanın en iyi maxi scooter ıdır çünkü İtalyandır düşünmeden al derim yıllarca binersin eskitemessin sıkılırsan torunlarına miras bırakırsın mükemmeldir başka sorun varsa ben buralardayım :)

Arkadaşlar hepinize yorumlarınızdan dolayı teşekkür ederim.Top speed arkadaşım şöyle bir düşüncem var cuma günü antalyaya gidiyorum.Şimdi orada bi motor kiralıyayım diyorum.Yalnız şundan korkuyorum,şimdi motoru alırım birde herifin dükkanın önünde kaldıramazsam felan adamada ben scooter kullanmadım bi el atıverde diyemem pratiği anlatırsan sevinirim.
bu arada scooter honda dylan 150 2008 model

bende vitesliden geçtim :)
baştan ayn ı endişelere sahiptim ama şimdi :)
rahat gerçekten rahat tabi büyük vitesli ayrı tabi ama arayış rahat ve konforsa korkma derim ben :cat:

Kimseden yardım almana gerek yok gayet basit,zaten motor kullanmışsın scooter kullanmak basit haa deseydinki 500 cc o zaman zor olurdu derdim sana.Hiç zorlanmadan kullanırsın takma kafana gazı yavaş aç ani kalkma buna dikkat et olay bu :cat:

Kimseden yardım almana gerek yok gayet basit,zaten motor kullanmışsın scooter kullanmak basit haa deseydinki 500 cc o zaman zor olurdu derdim sana.Hiç zorlanmadan kullanırsın takma kafana gazı yavaş aç ani kalkma buna dikkat et olay bu :cat:

saol arkadaşım anladım
yani viteslideki debriaj yerine scooterde fren var o zaman
çok sağolun arkaşlar:cat::cat::cat::cat::cat::cat:

Motosikleti
ZX12R
bende scooter cıyım bi CBf 150 olsa diye düşünürüm :silent:

sende CBF var scooter a geçecen :silent: ben bide kros aldım..

scooter den inip krossa binince zorlandım..scooter da solda fren olur

vitesli motorlarda solda debriyaj..bu olaya alıştın mı gerisi gelio..

ben henüz alışamadım..motoru durdurken zorlanıyorum..debriyajı sıkıyorum

motor duracak diye bekliyorum..ayak freni hiç aklıma gelmiyor :mrgreen:

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
scooter den vitesliye geçicem yardım diyeni çok duydumda bunu ilk defa duyuyorum :) cbf150 sürüyorsan bu sana çok daha kolay gelir

Motosikleti
ZX12R
scooter den vitesliye geçicem yardım diyeni çok duydumda bunu ilk defa duyuyorum :) cbf150 sürüyorsan bu sana çok daha kolay gelir

aynen bende ilk defa duydum..:silent: :) :) :) :cat: :queen: :cherry:

erdal senin soru tam tersi olmasın :mrgreen: :silent: :mrgreen: :mrgreen:

bir yıldır aktif olarak scooter kullanan biri olarak (...10.000km...)

vitesliye geçince zorlandım..:salut: :salut: :pr:

sen CBF den inip scooter e geçince nası olur tam bilemem ama..:silent:

debriyaj fren olayları azda olsa sorun çıkarır diye düşünüyorum..

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Aradaki fark sadece sol tarafta debriyaj yerine arka fren olması değildir.Tekerlek çapları ve oturuş şeklide değiştiğinden DENGE noktasıda
değişir.Virajlarda kendinide dönüş yönüne yatırırsan düşersin.Hızına göre değişen oranda aksi tarafa yatman gerekir.Kısa dönüşleri yavaş yap.
Arka-ön fren ayarlamasına dikkat et.Mesela %60 arka,%40 ön gibi.
Kolaygelsin.

jr.

Bir de hondalar gazı bırakınca motor freni yapıyor. Ramzeyler gazı bırakınca boşa atmış gibi gidiyor. Başka marka denemedim nasıldır bilmiyorum.

herkesin belirttiği gibi kolay kullanmak scooterı ama elin yanlışlıkla debriyaj diye arka frene gitmesin :mrgreen:

bende vitesliye geçtim.. otomatik vites cok ıyı ama bellı sure de sıkılıyosun

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar