scooter yardım

Herkeze merhabalar. 2 ay önce 2006 model ama sıfır 125 lik ramzey scooter aldım. ilk başlar rodaj süresince 500 km e kadar yüklenmedim. 500 geçtikten sonra ara ara biraz bastım gaza ve 60 km den sonra birden gaz kesmeye başladı. ilk başlar acaba karburatörden mi dedim ama 60 kmden sonra devir yükseldiği için bujiden kaynaklanıyordur dedim. bigün yolda kaldım sonunda mecbur çok fazla anlamam ama biraz biliyorum kendim uğraştım bujile falan zar zor çalıştırdım neyse gelelim esas konuya 2 gün önce tekrar çalıştırdım tam gidiyordum tık yine kaldı tekrar açtım uğraştım ama yok çalışmıyor bujiyi değiştirdim ateşleme bobinidi kablosuyla ve buji kafasınıda değiştirdim ama yine tık yok bujiye elektirik gelmiyor sanırım neden olabilir? lütfen yardım?

dostum buji piposunu söküp kabloyu demir bir yere yaklaştırarak baktın mı kıvılcım çıkıyor mu?

evet ilk bozulduğu zamanlar çıkıyo çat pat ama şimdi çıkmıyor tabi akü bitti basa basa ayakla basıyorum acaba sorun nerde bulamadım bujiyi değiştirdim ateşleme bobinini değiştirdim zaten motor sıfır dı 800 km de daha delirtiyo beni

eğer akün doluyken marşa bastığında o buji kablosundan yeterli kıvılcımı gördüysen ateşleme sorun yoktur... motorun ne kadar yenide olsa benzine su karışmış olabilir benzin pis olabilir ve bu nedenlede marş almıyor olabilir aynı şeyi bende kısa zaman önce yaşadım benzini tahliye eder şişeye doldurur ve biraz beklersen su veya pislikler zaten dibe çökecektir sonrasında temz kıl bırakmıycak bir tülbent ile süzerek benzini tekrar koyabilirsin su olursa suyuda şişenin altından delerek akıtabilirsin... geçenlerde açtığım şu konuyu 1. sayfanın son cevaplarından itibaren itibaren okursan sana ihtiyacın olan bilgiyi vericektir aynı şeyi bende yaşadım çünkü

http://www.motosiklet.net/forum/mt-...kci-arkadaslarin-dikkatine-konu-akuler-2.html

benim buji ateşlemiyo sanırım öyle bişey olsa en azından bi kıpırdama olur motorda ama çok bastım uğraştım hiç kıpırtı yok

kardeş bujinin üstüne gelen kafa varya o kafayı sök elinli o kablonun ucuna değdir marşa bas elektrik çarparsa ateşleme yapıyodur ona bakmadan karar verme hemen ateşleme olmuyor diye git akünü şarj ettir önce bunu dene olmazssa gel tekrar yardımcı olmaya çalışalım

ateşlemiyor ise,
yan ayaklık açıkken çalışmayabilir AYAKLIK SWİCH'i arızalı olabılır,
elden stop butonu var ıse BUTON ŞASE YAPIYOR DEVREYI KESIYOR olabılır,
ateşleme bobini (Buji kablosunun dibindeki parça) arızalı olabılır,
SARGInızda bulunan ateşleme sistemi arızalanmış olabilir.

Sırası ıle kontrol edebılırsınız,,,

çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için buji ve ateşleme bobini değiştirdim ve hala çalışmıyor ilk başlar gaza yüklendiğim vakit kesiklik yapıyodu ve hız yaptığım zaman o ayaklık konusuna bakıcam onun swich i ayaklığın ordamıdır peki bir bilginiz varmı?

evet yan ayaklıgın dip kısmındadır,
o swıch içeride sıkışık kalabılır,
malum sürekli suya temas edılebılecek bır yer,
her test denemesınde buji kablosu ıle ateşleme gelıp gelmedıgıni kontrol etmeyı unutmayınız,,,

verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim dediğinizi denicem

tekrar merhabalar. bugün motorumu tekrar kontrol ettim ve buji ateşliyor ama çalışmıyor basıyorum çalışacakmış gibi sesi biraz boğuk geliyor ama çalışmıyor sorun nedir acaba hala bulamadım artık buji de sorun olmadığını anladım lütfen yardım edinn!

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar