Scooter yanık kokusu ve kablolarda ısınma lütfen yardım :((((((

Mondial 150 rf scooterim var. Motorsikletciye götürdüm . Yanık kokusu ve elektrik kablolarında ısınma war. Adam yapamadı. Arıza ne ise bulamadı. Lütfen yardımcı olun arkadaslar kafayı yiycem :(

Klavye başından sana nasıl yardımcı olabileceğimizi düşünüyorsun? Yakınında işini severek yapan,meraklı bir oto elektrikçi varsa ona baktır bence.

oto elektrikçinin motordan anlayacagını hic sanmıyorum. Daha önce götürmüştüm. Yozgatta bir tane motorcu war. Adam nasıl bilmiyor anlayamıyorum. :(

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Hangi kabloda ısınma var...
Motorun çalışmasında gitmesinde problem var mı?..
Ya da her hangi bir lambası müşüründe arıza var mı?...
Bunları söylemeden nasıl yardımcı olalım?...

Kısa devre var biyerde desem çok klasik kalacak :)

aküden motora giden kablo ısınıyor. motor cok hızlı hicbi sorun yok. lambalarda sorun yok. ayrıca yanma kokusu motorun pervanesinden geliyor. nası edicez ya :(

ya motoru yeni aldın parcalar birbirine alışırken ısınıyo yada cok pinpiriksin kabloları elinle tutup sıcaklıgınamı bakıyosun :)aküden marş motoruna giden kablo marş esnasında ısınır.koku ne alaka cözemedim bütün elektrik aksamını kapatıp bakman lazım ölcüm aletiyle ölctür şarzmı fazla geliyo ne diyim ben sana burdan:)

Statör denilen kısımdan yanık kokusu geliyor. Ayrıca ısınan kablo ise o statore giden kablo . Motorum 2 senelik . Motorcu sıfır stator taktı sıfır takınca daha cok koku geliyor diyor. arızayı bulamadı. motorcunun ürettigi cözümü söyleyeyim : 100 kilometre yol git durmadan, motor arıza yapsın ozaman kokunun nerden geldigini anlarız dedi.

Statör denilen kısımdan yanık kokusu geliyor. Ayrıca ısınan kablo ise o statore giden kablo . Motorum 2 senelik . Motorcu sıfır stator taktı sıfır takınca daha cok koku geliyor diyor. arızayı bulamadı. motorcunun ürettigi cözümü söyleyeyim : 100 kilometre yol git durmadan, motor arıza yapsın ozaman kokunun nerden geldigini anlarız dedi.

Merhabalar ByAytug,
Neşen bol olsun.

Yanık kokusu ekseriyetle; balataların ayarsız olmasından dolayı aşırı sürtünme nedeniyle koku gelebilir. Şuna dikkat edebilirsen, kokuyu fren sebebiyle gerçekleşip gerçekleşmediğini tespit edebilirsin. Şöyle ki frenleri (özellikle balatalı olanı) biraz sıkı kullan ve bakalım koku gerçekleşiyor mu?

Kolay gelsin.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Sigortaların atmıyorsa, akü kabloların, özellikle eksi kutup gevşek olabilir.
Statörden yanık kokusu gelmesi toprak direnci anlamına gelir.

Akü kutup başlarını sök, hem kablo uçlarını, hem de kutup başlarını iyice temizle. Temizlik için ince zımpara, tel fırça kullanabilirsin. Ardından kabloları sağlamca monte et.

---------- Mesajlar birleştirildi - 05:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 05:07 ----------

Sigortaların atmıyorsa, akü kabloların, özellikle eksi kutup gevşek olabilir.
Statörden yanık kokusu gelmesi toprak direnci anlamına gelir.

Akü kutup başlarını sök, hem kablo uçlarını, hem de kutup başlarını iyice temizle. Temizlik için ince zımpara, tel fırça kullanabilirsin. Ardından kabloları sağlamca monte et.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar