scooter veya vitesli

Hayırlı günler arkadaşlar benim aklıma birşey takıldı 125 vitesli lifan emisol veya ybr125 ile 200-250 km yapabiliyorken çok rahat mondial veya kym nin agility büyük tekerlekli 150 lik otomatik bir motoru ile aynı yol neden yapılamıyor daha çok kısa mesafe içindir deniliyor acaba.

Yapılır niye yapılmasın?
Kymco ile yada daha kaliteli scooterle yapılır. Çinli SCOOTER lar çok dayanıklı olmuyor vitesli olanlara göre

mesela ybr125 almak yerine sym 200i alsam bildiğim kadarı ile tekerlek çapları aynı çanakkaleden edremite artçı ile gidip gelebiliyormiyim benim sıkıntım şehir içinde de kullanacağım içim otomatik vites olması ve yakıt konusunda ybr kadar az yakmasada 15 kuruşuda gecmesin şehir içinde ve uzun yolda yapabileyim

Ybr den daha dahat bile olur yeterki bakımlı olsun teker çapı hesaplanarak takılıyor fabrikada zaten basıncı düzgün olursa sıkıntı vermez çok da rahat olur.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
örnek olurmu ? bende sym fiddel vardı 100km de 3.5 lt istanbul şehir içi yakat tüketimi vardı uzun yol da yapıyordu amma sabırlı olmak lazımdı.

yada bu modelin 125 liği var o motor ile 2 kişi 250 km yol yapılabilir mi çok rahat

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:00 ----------

uzun yol istememim sebebi yaz geliyor ve ben çanakkalede yaşıyorum yazın asosa gelibolu sarosa gidiyoruz 2 günlük falan eşimi ve kamp çadırımıda alıp beni buralara götürecek yakıt konusunda şehir içinde üzmeyecek bir motor istiyorum otomatik yada yarı otomatik bir motor

yada bu modelin 125 liği var o motor ile 2 kişi 250 km yol yapılabilir mi çok rahat

Ne demek ne rahatsızlığı bu modeller arasından eğer artçılı ise sym gts250i evo dur. Yakıtı maks. 3.5 litre olur yada 4 diyelim.
Fiddle a gelirsek o zaten emsal lerinden fazla yakan bir model o yüzden o motoru eleyelim. Gts250i evo iyidir.

yalnız scooterlar bu kadar pahalı mı ya 4000 tl ile başladım bu işe şuanda 8000 tl ye çıktı yamaha 4000 tl 2. eli dedim ki bu fiyata bi scooter alırım ama 8000 tl den aşağı scooter yok .:)

Zaten 200i diyerek sym'ye bakmışsınız :) Büyük tekerlek bambaşka bir şey, kullandığınızda anlıyorsunuz. Sym hd2 bakabilirsiniz. veya yakın fiyatlara yamaha xcenter da mevcut. Aprila scarabeo da var ama servis sıkıntısı çekebilirsiniz oralarda.

Saydiginiz bütün modeller 8 bin TL nin altında bulmak çok zor bana 5 bin TL ye kadar km si az bi istediğim scooter olsa çok iyi olacakti ben yine YBR yada cbf alacagim gibi duruyor

valla hepsinin fiyatlarına falan baktım çanakkaledeyim buralarda bulmak zor diğer illerde de 8 den aşağı bulamadım aşağı olanlarda 20000 km üstünde

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:05 ----------

Artık gomax satışı yapılmıyor mu ?

bir örnek vereyim yaz aylarında kuşadasından milasa giderdim ara sıra, motorum olmadığı için kiralardım. kiraladığım motorlar kymco super8 125 cc scooterdi. Bakım makım hak getire yani o kadar ki aralarından birinin yağı bile yoktu. Kiraladığımın ise neredeyse minimumda ve kapkara yağı vardı. Yapacak birşey yoktu benzinliğe girdim depoyu fulledim çıktım yola. Yol üzerindeki sanıyorum 4 ya da 5 trafik ışığı harici durmadım ve birkaç viraj hariç neredeyse gazı kapatmadım bile. Yanılmıyorsam 110 km kadar bir mesafeyi tek kontak neredeyse tepe gaz giderdim. Ortalama 1 saat 15-20 dk da varırdım. Yani scooterla da yol yapılır yapılmaz diye bişey yok ama scooter var scooter var bakımlı ve büyük tekerli bi scooterla da gayet iyi yol yapılır. tabi benim gibi yormamaya çalışmak daha iyi :)

dediğim gibi gomax 16 inç bi scooter elektornik ateşleme ama hava soğutma yazlarıda rahat tek gidiş 200 km yaparım böyle bir motor artçı ile bu yolu yapabilir mi?

Çelik tiger 150 scooter sahibiyim izmirden simdi akhisara geldim hic bir sorun yasamadim dostum:)

emre bey niyetim scooter almak ön boşluğuda kullanmaktı ama bu gidişle bi ybr alacağım gibi duruyor eğer gomax kullanan birisi yorum yaparda uzun yol yapabildiğini söylerse gomax alırım diğer türlü ybr 125

bir örnek vereyim yaz aylarında kuşadasından milasa giderdim ara sıra, motorum olmadığı için kiralardım. kiraladığım motorlar kymco super8 125 cc scooterdi. Bakım makım hak getire yani o kadar ki aralarından birinin yağı bile yoktu. Kiraladığımın ise neredeyse minimumda ve kapkara yağı vardı. Yapacak birşey yoktu benzinliğe girdim depoyu fulledim çıktım yola. Yol üzerindeki sanıyorum 4 ya da 5 trafik ışığı harici durmadım ve birkaç viraj hariç neredeyse gazı kapatmadım bile. Yanılmıyorsam 110 km kadar bir mesafeyi tek kontak neredeyse tepe gaz giderdim. Ortalama 1 saat 15-20 dk da varırdım. Yani scooterla da yol yapılır yapılmaz diye bişey yok ama scooter var scooter var bakımlı ve büyük tekerli bi scooterla da gayet iyi yol yapılır. tabi benim gibi yormamaya çalışmak daha iyi :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar