"Pist yarış motosikleti sınıfı ve şehir içi trafik" benim en uyuşturamadığım ikili oldu hep, yasal hızların 30km / 50km / 70km olduğu, herkesin ortak hareket etmek zorunda olduğu yollarda.
Öncelikle şunu belirteyim hiçbir motor deneyimim yok! demiştiniz şimdi ise yarış motosikleti üstelik 250 cc ile İstanbul trafiğinde hergün en az 80 km yoldan bahsediyorsunuz :/
Az yakması benim için önemli ve konforda benim için önemli. CBR250 ortalama 100km/3.5lt yakar, devirli kullanmaya başlarsan 4.5 lt ye kadar çıkabilirsin.
165 kg kuru ağırlığı var + depo 13 lt + kendi ağırlığın+ belki artçı...
Yeni başlayan biri olarak motosikletine bu ağırlığı taşıtmaya alışman epey zaman alır ki, trafik+vitesler+26.5 beygiri kontrol etmekde var bunun yanında
Konfor dersek, yarış motosikleti sınıfındaki muadillerine göre oturuş pozisyonu rahat fakat bu İstanbul trafiği için hergün 80km yolda, rahat olduğu anlamına gelmez bence ( şahsi fikrim )
Yeri geldiği zaman 2kişi seyahat rahatlıkla edebilmeliyim demiştin buradaki kasıt motosiklet zorlanmadan ise, CBR 250 hiçmi hiç zorlanmaz,
Bu rahatlık konfor ise "Artçıdan Nağmeler" adlı şarlıyı sık sık dinleyebilirsiniz
Bunun yanında şehir içi bi banka işlemi için durdunuz içeriye dizlik, dirseklik, mont, kask... ... gireceksiniz mecburen

Pist yarış motosikletine çanta takılabilir ama o durumda... Neyse o bende kalsın
Bence kafanız iyice karışmış, biraz zaman tanıyın kendinize ve daha derin içi dolu yazılar okuyun bol bol. Scooter den, CBR 250 ye gelmek pek hayra alamet değil başlangıç için

Kolay gelsin.