Scooter tavsiyesi

Merhaba arkadaşlar, hemen konuya giriyorum
Şu an 90 kiloyum.

Yıllardır bisiklet kullanıyorum fakat motosiklet tecrübem yok denecek kadar az. Hepi topu 3-5 gün kullanmışımdır. (O da bildiğiniz otomatik vites 100 lük scooterdi)

90 kiloluk bir insan için uygun scooter kaç cc olmalıdır, bunun bir ölçüsü var mıdır?

100 lük bir scooter ile 125 lik bir scooter arasında (125 rakamı 100 rakamının %25 fazlası olduğu için) benzin tüketiminde %25 gibi bir fark oluyor mu?

Geçenlerde yolda bir motosiklet kullanıcısına sormuştum, Sym fiddle vardı, çok memnun olduğunu söyledi. Yamaha delight kullananlar da çok memnun. Honda kullanıcıları da öyle.

Fakat bir marka ve model seçmek gerekirse "tüm malzemesiyle (freni motoru tekeri vs) kaliteli olanı" bu markalardan hangisidir?

Teşekkürler selamlar

DKN

kilo varsa 125 cc dahi olsa 50 kiloluk bi bayanın yaktığını yakmaz. 200 lük gibi yakar. o yüzden kilonuz ve motorun gücü minimum değerde bile orantılı olmalı. yani pcx bunlardan daha az yakar altımızda

Benim scooter 155 cc 15 hp. 65 kiloyum. yokuş yukarı patinaj çekiyor :cat: bana fazla satacağım.

kilo varsa 125 cc dahi olsa 50 kiloluk bi bayanın yaktığını yakmaz. 200 lük gibi yakar. o yüzden kilonuz ve motorun gücü minimum değerde bile orantılı olmalı. yani pcx bunlardan daha az yakar altımızda

hocam bende YBR 125 almayı düşünüyorum yaklaşık YBR ile aynı kilodayım :queen: forumdaki arkadaşlar YBR nin beni çekeceğini söylediler ama emin olamıyorum :sunny:
YBR yerine CBF 150 mi alsam bilemedim şimdi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar