arkadaslar, ben de bir scooter almak istiyorum. daha yeni başlıyorum ve çok fazla teknik bilgim yok, kursta anlatılanlar ve kaba taslak bir motor bilgisi. tecrube derseniz hiç yok. yorumlarınızı devamlı takip ediyorum. çevremde birkaç arkadasim var, onlar tavsiyelerde bulunuyorlar ama benim de kafam gunden gune, yeni yeni seyler duyup ögrendikce karışıyor. ögrenciyim, evim okula uzak, bir arabanin masrafini karsilayacak butcem,otobuslerde harcayacak vaktim yok, en uygun hem de en eglenceli cozum bir scooter almak dedim. vespaları ben de cok seviyorum, sıfırlar evet pahalı ama deger mi? benim de kafama en cok takılan soru bu... deger mi? ikinci elleri, ozellikle de su eski model olanlarının fiyatlarını arastırdım, uygun ama yolda bırakırlar mı beni? gozumu ve butcemi karartıp sıfır almaya karar versem, sele yuksekligiydi, ön lastik boyuydu, egzost cıkısı euro 1-2 normlarıydı gibi kriterlere bakıyorum ve fiyatları hangi teknik özellik yukseltiyor anlayamiyorum. örneğin lx150 ve et4 ü özellikle inceledim, et4 daha hızlı, selesi daha yuksek, ama lx150nin de ön lastiği 11inç, 1 inçlik bu fark aradaki 700 milyonluk fiyat farkına deger mi? mesela lx150 liberty 200den daha pahalı, bu teknik özelliklerinden dolayı degil herhalde.. fly 150, skipper 150, liberty200, et4 ve lx150...sizce hangisi? baska markalari daha hiç arastirmadım, önereceginiz marka ve modeller var mi? sonucta her sabah istanbulda köprüyü geçerek eve-okula-eve gidecegim ve 48 kiloyum... yolda bana sorun cikarmamasi ve guvenli surus en onemli beklentim... lutfen yardım?