Scooter şanzıman yağı değişimi.

Bende 2 binde değiştim sonra her 10 binde değiştirmeyi düşünüyorum hocam

video bana ait değil ama bende bu şırınga tekniği ile xmax'in ağır bakım aralığı olan 20000 de bir değiştiriyorum.

Bende 2 binde değiştim sonra her 10 binde değiştirmeyi düşünüyorum hocam

Erken değiştirmenin bir zararı olmaz aksine faydası olur.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:11 ----------

video bana ait değil ama bende bu şırınga tekniği ile xmax'in ağır bakım aralığı olan 20000 de bir değiştiriyorum.

https://www.youtube.com/watch?v=pMYFjx1kznU

Ben video mu böyle neden ekleyemiyorum yaa.

Ben video mu böyle neden ekleyemiyorum yaa.

video linkini altta gösterdiğim butonu tıklayıp içine yapıştıracaksın.

2cs5p1m.jpg

Şanzıman yağı değişiminde zaten üç parametre var: Periyot, ölçü ve yağ. Otuz bin km değişim periyodu yanlış, taşana kadar doldurmak yanlış, hangi yağı koyduğunuza da bakmadım daha. Yani insan doğru bilgi paylaşmak için böyle video çeker ama siz bir kullanma kılavuzuna bile bakmamışsınız.

Şanzıman yağı değişiminde zaten üç parametre var: Periyot, ölçü ve yağ. Otuz bin km değişim periyodu yanlış, taşana kadar doldurmak yanlış, hangi yağı koyduğunuza da bakmadım daha. Yani insan doğru bilgi paylaşmak için böyle video çeker ama siz bir kullanma kılavuzuna bile bakmamışsınız.

Ne desem bilemedim. Bilmenizi isterim ki ilk kez yapmıyorum, ilk motorum değil ve 60-100 bin km dir motor kullanan biri değilim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:04 ----------

video linkini altta gösterdiğim butonu tıklayıp içine yapıştıracaksın.

https://i.hizliresim.com/2cs5p1m.jpg

Teşekkür ederim.

Motosikleti
Ns200 15"

Kimi araçlarda kapasitesi taşana kadar doldurulması söyleniyor, genelde otomatik ve manuel araçların şanzımanlarında bu kural geçerli, difransiyellerde tamamı böyle diyebilirim. Kimi markalar hariç belirtilen dolum miktarı taşma kapasitesine denk geliyor. Tabi her zaman kara düzen ilerlemektense servis manuelinden bakmak en doğrusu.

Kimi araçlarda kapasitesi taşana kadar doldurulması söyleniyor, genelde otomatik ve manuel araçların şanzımanlarında bu kural geçerli, difransiyellerde tamamı böyle diyebilirim. Kimi markalar hariç belirtilen dolum miktarı taşma kapasitesine denk geliyor. Tabi her zaman kara düzen ilerlemektense servis manuelinden bakmak en doğrusu.

Çıraklık meslekte bize öğretilen ilk kural şanzıman ve diferansiyellerde taşına kadar doldurmak yani oranın üst seviyesi zaten maksimum seviyesini gösteriyormuş.

Motosikleti
Ns200 15"
Çıraklık meslekte bize öğretilen ilk kural şanzıman ve diferansiyellerde taşına kadar doldurmak yani oranın üst seviyesi zaten maksimum seviyesini gösteriyormuş.

Genel olarak bahsettiğiniz gibi zaten ama videoda hangi viskozitede yağ kullandığınızdan bahsetseydiniz iyi olurdu.

İnternetten ilk bakışta Honda 6 bin km'de bir dişli kutusu yağı değişimi yapılır diyor. Hadi artık 12 bin olsun ama 30 bin olamaz ve varsa kitapçık bakın ama muhtemelen 17 cl 80W90 yağ önerdiğini sanıyorum.

İnternetten ilk bakışta Honda 6 bin km'de bir dişli kutusu yağı değişimi yapılır diyor. Hadi artık 12 bin olsun ama 30 bin olamaz ve varsa kitapçık bakın ama muhtemelen 17 cl 80W90 yağ önerdiğini sanıyorum.

Yetkili servise götürüyorsanız motorunuzu faturalarınızı kontrol edin 40-50 binde bile değiştirmiyor lar . Çok bilmişlik falan için yazmıyorum. İstenirse değiştiriliyor. Kullandığım yağ şanzıman yağı olarak üretiliyor ve diğer motorum olan fizy ve vespa dada bu yağı kullanıyıruz. Hatta 176 km deki gs1200 dede bu yağ var . İçinden çıkan yağda yine aynı yağ .

eee bunu kaç bin km değişcez bakım kılavuzunda da yazmıyor?
Yağ degisimi kolay kapasitesi çok az 20ila30.000 arası değişim iyidir ama 50.000 de bile pek sıkıntı olmaz ama dediğim gibi 150-200 ml birşey zaten ,

esasen çıkan yağı kontrol etmek yenilemekten daha mühimdir , içinde çapak varsa rulman sorunlarının habercisidir , erken müdahale daha büyük masrafları engeller ,

şanzıman kısmını her motor yağı değişiminde gözle kontrol edin , yag kaçak lekesi yada damlatan biryer varsa derhal seviyesi tamamlanmalı , ilk firsatta kaçak giderilmelidir..

Yağ degisimi kolay kapasitesi çok az 20ila30.000 arası değişim iyidir ama 50.000 de bile pek sıkıntı olmaz ama dediğim gibi 150-200 ml birşey zaten ,

esasen çıkan yağı kontrol etmek yenilemekten daha mühimdir , içinde çapak varsa rulman sorunlarının habercisidir , erken müdahale daha büyük masrafları engeller ,

şanzıman kısmını her motor yağı değişiminde gözle kontrol edin , yag kaçak lekesi yada damlatan biryer varsa derhal seviyesi tamamlanmalı , ilk firsatta kaçak giderilmelidir.
kaçak olmadığı sürece yağın zaman aşımına uğraması düşük ihtimal anladığım kadarıyla teşekkürler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar