scooter şanzıman problemi :)

herkese merhaba benim bir sorunum var bugun 1 saatlik kullanım sonucu daha yeni farkına vardım . bir mekanizma yağzsız kalmış ve sürtünme sesleri geliyodu galiba şanzımandan :queen: yağsızlıktan motorumun güç aktarmasında sorun var tahminimce... bu kayışı koruyan kapağa dikkat ettim yağ akmış biraz sonrada toz falan iyice pis bir durumda bide park ettiğimde ufak yağ damlaları görüyom yerlerde birde çekişten biraz düştü bunu nasıl düzeltebilirim lütfen yardım edin

+ bide bu şanzıman yağı ayrı mı oluyo yoksa motordan mı alıyo ?

cevaplarınız için tşk ederim

Deb kapağının içinde hiç yağ yok hatta kapağın önünde ve arkasında hava giriş çıkış delikleri var soğutma için.Gelelim yağ konusuna motorun kendi yağını boşaltmak için ikitane tapa var onların sıkılığını kontrol et şanzıman yağı arka teker milinin girdiği aliminyum bloğun içide ve scooterlarda ortalama 100 ml den fazla olmaz onunda 2 tapası var biri yanda biri altta.yandakini sökünce yağ akmıyorsa eksiktir yağ akana kadar 90 yada 140 numara yağ koyabilirsin alttakinlede yağı boşaltabilirsin umarım yardımcı olabilmişimdir

üstadım cok teşekkür ederim ya belki 2 senedir yağsız geziyom :D yaklaşık 5000 küsür km olmuştur belki de daha fazla galiba ondan oldu şimdi bu yağı tazelemek için tekeri sökecekmiyim :)
hayır sökeceksem arka balatalar da bitik onları da yenilicem hepsi birden çıksın işin içinden :queen: :) :p

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar