Scooter önerisi

Merhaba arkadaşlar, scooter almayı planlıyorum. Ehliyeti daha yeni aldım. %90 hep artçı ile olacağım. Arada şehirler arası gibi bir düşüncem var. Nmax 155 ve xmax 250 arasında gidip geliyorum. Bütçem ikisinede uygun. Benim istediğim cebimden gereksiz para çıkmadan iki kişi rahatça bunları yapabileceğim bir scooter. Başka markalarada açığım. Yardımınız için şimdiden teşekkürler.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
nmax 155 sürekli artçı ile uzun yol çok zorlar. xmax 250 bile artçı ile uzun yolda sınırda bir motor olur ama olmaz değil, olur tabi, xmax ile artçı ve çantalarla uzun yol yapanlar görmüştüm.

nmax başlamak için ideal ancak artçılı kullanımda zorlayabilir. 250 cc kategorisinde xmax, forza, downtown ve joymax dörtlüsünden birini seçmeniz sizi üzmez. çünkü deneyiminiz olmadığı için kıyaslama yapma şansınız olmayacak. konfor konusunda bu dörtlünün en sonuncusu olan xmax ile başlasanız sizi etkilemeyecek ve hayatınıza devam edeceksiniz. ancak sonrasında bir downtown kullansanız hem siz hem de artçınız bu nasıl bir konfor dersiniz.
size en çok uyan motor bence forza 250 olacak gibi görünüyor.

nmax başlamak için ideal ancak artçılı kullanımda zorlayabilir. 250 cc kategorisinde xmax, forza, downtown ve joymax dörtlüsünden birini seçmeniz sizi üzmez. çünkü deneyiminiz olmadığı için kıyaslama yapma şansınız olmayacak. konfor konusunda bu dörtlünün en sonuncusu olan xmax ile başlasanız sizi etkilemeyecek ve hayatınıza devam edeceksiniz. ancak sonrasında bir downtown kullansanız hem siz hem de artçınız bu nasıl bir konfor dersiniz.
size en çok uyan motor bence forza 250 olacak gibi görünüyor.
Detaylı yanıtınız için teşekkür ederim, forza 250 de gidon sallaması duymuştum. Bu büyük bir problem mi? Ve hangi yıldan itibaren üretilen forzayı önerirsiniz

Gerçekten kuvvetli bir scooter istiyorsanız piaggio beverly 400 s almalısınız. Diğerleri bunun yanında bisiklet gibi kalır.

Detaylı yanıtınız için teşekkür ederim, forza 250 de gidon sallaması duymuştum. Bu büyük bir problem mi? Ve hangi yıldan itibaren üretilen forzayı önerirsiniz
Ben de motosiklete forza ile başlamıştım. Eğer gidon sallama problemi duyulmasa böyle bir problemin varlığını bilemeyecektiniz. Çünkü bu gidon sallama sadece ellerinizi gidondan çektiğinizde yaşanıyor. onun dışında normal kullanımda hiç bir problem yaşamadım ve yaşayanaı da duymadım. siz ellerinizi gidondan ayırmayın yeter.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Beverly 400
Kağıt üzerinde teknik olarak eksik gibi görünse bile en iyisi. (Elektrikli cam yok, kasa olarak daha küçük vb)

16 jant, konforlu süspansiyon, kasa yapısından dolayı pratik şehir içi kullanım, italyan işçiliği, uzun ömür, hız, tasarım (kişiye göre değişir tabii) gibi faktörlerle motosikletin doblosundan (Forza, xmax) bayağı bi öne çıkar.
İki kişi rahat seyahat edilebilir, ancak çok kilolu değilseniz. Arka çanta takıldığında oturma alanı biraz kısalıyor. Çanta minderi çok kalın, yolcuyu öne ittiriyor o yüzden, takılmadığında bir problem yok.

Beverly 400
Kağıt üzerinde teknik olarak eksik gibi görünse bile en iyisi. (Elektrikli cam yok, kasa olarak daha küçük vb)

16 jant, konforlu süspansiyon, kasa yapısından dolayı pratik şehir içi kullanım, italyan işçiliği, uzun ömür, hız, tasarım (kişiye göre değişir tabii) gibi faktörlerle motosikletin doblosundan (Forza, xmax) bayağı bi öne çıkar.
İki kişi rahat seyahat edilebilir, ancak çok kilolu değilseniz. Arka çanta takıldığında oturma alanı biraz kısalıyor. Çanta minderi çok kalın, yolcuyu öne ittiriyor o yüzden, takılmadığında bir problem yok.
Başlangıç için 400 cc bana biraz yüksek gibi geldi. Kişiden kişiye de değişebilir ama yükseltmek için beverly tercih edilebilir sanki.
Her ne kadar Forza tavsiyesinde bulunsam da her iki scooter için yazdığınız yorumlara aynen katılıyorum. Ama bu şartlarda en alınası scooterlar da bunlar maalesef.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Beverly 400 diğerlerine göre hızlı ama uçmuyor ki, uzun yol hedefleniyorsa rahat yapılır diğer her seçeneğe göre.

Başlangıç eğitimi alana kadar cl250 kullandırdığım arkadaşıma geçenlerde tiger 800 sport aldırdım. Elinin altında güç var ama sakin sakin takılıyor. 2 tane paket eğitim aldı. En azından ne yapmaması gerektiğinin farkında. Kendini bilmekle ve yaşla alakalı. Sürekli artçı ile kullanılacağından (muhtemel eşi) yaşın biraz daha yüksek olduğunu ve trafik bilincinin oturduğunu çıkarabiliriz.
Nmax 155'te 80-90'da rahat gideceği için kaza yapmak için yeterli süratlere çıkabiliyor.

Motosikleti
HONDA FORZA 2025
bende yeni aldım hatta bu forumdaki arkadaşların tavsiyesine göre deneyip öyle aldım. iki motor bütçeme uyuyordu xmax ve forza xmaxı bir arkadasımda denedim seri fakat konforsuz geldi sonra forza aldım artçılı olarak kullanıyorum ve motora binen hatta kendısınde xmax olan arkadaşlar bile uzun yolda yorulmadıklarını çok rahat olduklarını söylediler bende açıkcası memnunum silivri lüleburgaz arası gidip gelebiliyorum yolda hız olarak üzmüyor konfor olarak rahat tavsiye ederim 2025 model var bende gidon titremesi yok hocam motorumda

Motosikleti
Suzuki Burgman 650
X max ile uzun yol hele ki artçılı işkence olur. Spor tarzı motor olduğu için süspansiyonlar sert konforclu yolculuk olmaz. En azından benim için öyle. 250 lik kullandığım zamanlar sırf bu yüzden konforlu son hızı düşük olan joymax i tercih ettim. Ege akdeniz turu yaptım memleket karadenize gittim turu yaptım rahat yolculuk oldu. Doğu güneydoğu hariç çoğu yere gittim diyebilirim.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar