Scooter nedir Cup nedir ?

sorum başlıktaki gibi arkadaşlar. scooter ı genel olarak biliyorum vespa tarzı motorsikletler. peki daha büyükleri de scooter mı yoksa başka bi segment mi?
bi de cup olayı var tahminim bunlar yarı otomatik debriyajsız ama vitesli modeller. eğer böyleyse tek fark bu mudur modelinde tipinde ne gibi farklar vardır ?
selamlar...

»»»»»» Bu Mesaj Moderator tarafindan düzenlenmiştir.»»»»»»
Foruma yazilacak konular ilgili bölümlere yazilmalidir. Yanlış bölüme açılan başliklar yöneticilerce ilgili bölüme taşınır... Tekrarı halinde SİLİNİR! Bu nedenle itiraz türü yazilarin da silinmesi, veya cevaplandirilmasi sorumlunun yetkisindedir.

icon2.gif
Forum admin ve yöneticileri kurallara uymayan mesajlari degistirme ve silme hakkina sahiplerdir.

icon2.gif
Foruma üye olan herkes Forum Kurallarını kabul etmiş sayılır.

icon2.gif
Şikâyetler için...
[email protected]
************** Site Yöneticisi: olcan138 **************

Cup türü motorların jantları daha büyük,lastikleri daha ince oldukları için genelde bozuk yollarda tercih edilirler.Daha hızlı olmalarıda tercih sebebidir.Fazla detaylı ve teferrautlı değillerdir.Bu sebeple hafiftir ve yakıtıda diğer scooterlardan azdır.

Cup modeller yarı otomatik vitesli olan motorlardır ama aynı tip olan otomatik vites olanı mondial çıkarttı 100 km olarak.
Scoter vitessiz otomatiktir

Cup yarı otomatiktir yani debriyaj yoktur yoktur derken vites geçişlerinde debribajı ayarlamış olur kendiliğnden.
Niçin CUP derseniz
1.Fiyat olarak daha ucuz
2.Yakıt olarak daha uygun
3.Daha sağlam ve sorunsuzlar
4.Şehir içlerinde özelliklede kalkışlarda hızlı.
5.Akrobatik hareketler yapılabiliyor

bu ve bunun gibi bir sürü sebep.

barisci26' Alıntı:
Cup yarı otomatiktir yani debriyaj yoktur yoktur derken vites geçişlerinde debribajı ayarlamış olur kendiliğnden.
kesinlikle katılmıyorum benim motorumda cup model fakat tam otomatik solda fotoğrafta görebilirsiniz motorumu EN doğru tanımı Bikehoper yapmış arkadaşlar

Biliyorum o motoru zaten sakal yukarıda açıklamış.
Ben genel olarak cevapladım.:wiinkk:

extra bir üretim değil ise cup modeller yarı otomatiktir.
yani vites vardır fakat debriyaj yoktur motor devrine göre vites atarsın.

scooter ise genelde ufak tekerlekli ama mutlaka otomatik modellerdir.

Super Moderator
Scooter-cup farkı genel olarak belirli görünüş değişikliği ve otomatik-yarı otomatik vites fonksiyonudur.
scooter ı genel olarak biliyorum vespa tarzı motorsikletler. peki daha büyükleri de scooter mı yoksa başka bi segment mi?
Sanırım sormak istediğin bu sınıf maxi-scooter denen birden fazla kişinin binebilmesine ve daha fazla performansa olanak sağlayan modellerdir.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
SAKAL' Alıntı:
Cup modeller yarı otomatik vitesli olan motorlardır ama aynı tip olan otomatik vites olanı mondial çıkarttı 100 km olarak.
Scoter vitessiz otomatiktir

şş sen ne zaman motor alıcan ya sevindir bizi artık bir haberle

teşekkür ederim.
bi de sormak istediğim scooter lar mı yoksa cuplar mı daha dengelidir acaba ?

chopperrider' Alıntı:
teşekkür ederim.
bi de sormak istediğim scooter lar mı yoksa cuplar mı daha dengelidir acaba ?
Soru çok saçma ama şöyle diyim cup larla daha rahat dönersin viraja girersin

giallorosso' Alıntı:
şş sen ne zaman motor alıcan ya sevindir bizi artık bir haberle
İnşallah sizide sevindircem kendimide bigün:)

Tanımı ve özellikleri gayet iyi anlatılmış...Performans olarak cup tercihimdir fakat görünüş diyenler için scooter belki daha çekicidir..
Gerçi onunda ortası bulunda piaggio beverly ya da asyanın adını hatırlamadığım bi modeli vardı..

SAKAL' Alıntı:
Soru çok saçma ama şöyle diyim cup larla daha rahat dönersin viraja girersin

LASTİK VE JANT EBADI FARKLI OLAN İKİ MOTOSİKLET TÜRÜNÜN HANGİSİNİN DAHA DENGELİ OLDUĞUNU SORMANIN NERESİ SAÇMA ACABA

ARTI Bİ SORU, HERHANGİ BİR ÖNYARGI, HAKARET SAYGISIZ Bİ İFADE İÇERMİYOSA BUNA SAÇMA DEMEK CÜRETİ NASIL Bİ SAYGISIZLIKTIR. İŞTE SİZE GÖRE Bİ SAÇMA SORU DAHA...

hemen bu kadar tepki gösterecek ne varki arkadaş
saçma demek neden hakaret,saygısızlık olsun
lastik veya jant ebadıyla dengenin ne alakası var ,mx lerlede akrobasi yapıyorlar, sen hiç koca lastikli curiser ile akrobasi yapan görmedin mi ?

Sözlük anlamını vereyim istersen SAÇMA kelimesinin:

1. Saçmak işi

2. mec. Yersiz, akla aykırı, tutarsız söz
3. Bir tür balık ağı, serpme ağ
4. Avda kullanılan fişeklerin içine konulan, türlü boylardaki küçük ve yuvarlak kurşun tanesi:
5. Akla uygun olmayan, yersiz bulunan, pestenkerani

anlamını bilmediğimiz kelimeleri kullanırken daha dikkatli olalım. Saçma olmakla itham etmek ve edilmenin hoş olmadığını ispat etmek için ayrı bir gayret sarfetmeyi manasız buluyorum.

kll

pizza hut ın kullandığı motorsikletler CUB , mc donaldsınkiler Scooter :) benim gözlemlediğim kadarı ile.

cub lar daha dengeli olurlar tekerlek çapı nedeniyle ve fren emniyetleri fazladır. çünkü ön tekerlek scooterlere göre daha zor kilitlenir.

bence iki türün birbiriyle ilgisi pek yok. görünüşleri farklı. oturuş pozisyonları bacaklardan dolayı farklı. birisi otomatik birisi yarı otomarik. scooterların lastikler küçük çaplı ve kalın, cuplarınki büyük çaplı ve daha incedir.

scooterların büyük diye tabir edilen modeli ise maxi scooter. :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar