scooter modıfıye

aslında bısey sormak degılde paylasmak ıstıyorum
benım scooterda kendı kendıne stop etme sorunu vardı beyın ve atesleme bobınını degıstırdım neyse sorun baskaymıs sorunu cozduk ama motorda bı performans dusuklugu vardı
dun uzerınden cıkan bobının oldukca kalın ve kalıtelı oldugunu beyınınde kalıtelı oldugunu gordum bunları gerı taktım
on varyatoru bıanchı alımınyum varyatoru ıle degıstırdık valla yanı motor ogle degıstıkı
bu arada on varyatoru agırlastırmayın tam aksıne hafıflestırın ve farkı gorun derım

kalıtelı bır bobın ve beynın motora daha ıyı bır atesleme ve performans sagladıgını soylemeye calıstım ayrıca scooterlarda on varyatorun daha hafıf olması daha yuksek tork demektır demek ıstedım:)
yanı

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
hm =) pki bize bunu göstere bilirmisin . sonucta bir ton para harcamamız lazım eger bir ise yaramıyorsa neden harcayalım dimi :)

Valla benim ön varyatörün misketleri hafifken 5-6 bin devirde 70 e zorla çıkıyodu misketlerin içine kurşun döktüm şimdi 4 bin devirde 70 e rahat çıkıyo motorun seriliğide arttı.

Valla benim ön varyatörün misketleri hafifken 5-6 bin devirde 70 e zorla çıkıyodu misketlerin içine kurşun döktüm şimdi 4 bin devirde 70 e rahat çıkıyo motorun seriliğide arttı.

merak ettiğim birşey var, birkaç yerde daha yazılmıştıda, motorun devirini nasıl biliyorsunuz

malossı yada polını marka varyatorlere baktıgınızda normalden daha hafıf alımınyum alasım oldugunu gorursunuz benm taktıgım bıanchı marka malossı kadar kalıtelı degıl ama ıtalyan malıdır alımınyum ve daha hafıf hatta krank varyatoru krank mılıne baglayan parcası bıle delık delık ıdı ozel agırlıkrı vardı uzerınde damla seklınde yanı tam yuvarlak degıl neyse

o dediğin varyatörü nereden temin ettin kaça mal oldu , bide arkadaşım sen sormadan cevap vermiyomusun :p

kusura bakmayın cok sık nete gıremıyorum scooter motor parcaları satan herhangı bır yerde vardır 27dolar gıbı bır fıyatı var yalnız alırken parcaya bakın alımınyum olduguna dıkkat edın ıcını acıp agırlıklarına bakın almadan once dıstan normal varyatorlere cok benzıyor

bu arkadaş kurşun dökmüş 4 bin devirde 70 khm ye çıkıyomuş sen aliminyum takmışsın senin motorun kaç bin devirde ne kadar hıza çıkıyor ?

o zaman malossı alımınyumdan degılde dokme celıkten varyator yapardı bagalarıda tamamı celıkten yapardı degılmı
benım herhangı bır ıddam yok sadece fıkır versın dıye yazdım bu yazıyı sız gıdın malossı varyator ıle normal varyatoru karsılastırın zaten anlarsınız farkı

bu arkadaş kurşun dökmüş 4 bin devirde 70 khm ye çıkıyomuş sen aliminyum takmışsın senin motorun kaç bin devirde ne kadar hıza çıkıyor ?

Valla ben 4 bin devirde 70 i, düz yolda kısa mesafede 5-6 bin devirde 90-100 ü rahat görüyorum uzun yolda hiç denemedim daha.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar