Scooter mı Cub mı

Kessinlikle cub almanı tavsiye ediyorum.Bi scooter ı olan arkadaşım var 125 lik yellowrock bide 125 yine yellowrock cub u olan arkadaşım var abartmıyorum Cub u olan arkadaş 5 TL lik benzin alıyor 50 km den aşağı gitmiyor.Scooter ı olan arkadaşta 5 tllik benzinle 20 km anca gidiyor.Aradaki uçurumu düşün biraz.

benim arkadaşımda mondial cup 2014 model vardı bir sefer kullanmıştım pek hoşuma gitmedi debriyaj aradım arkadaşım bunlar debriyaşsız dedi biraz tuhaf geldi bana birde çok vibrasyon titreme vardı hiç hoşuma gitmemişti benim titan bile onun kadar vibrasyon yok oldukça rahat bu senin bileceğin iş bence skuter kullan derim sen bilirsin.

6 ay kadar Honda Wing go cub sonrasında da Honda spacy alfa kullanan ve hala spacy alfaya devam eden biri olarak görüşlerimi paylaşmak istedim. Yakıt tüketimi ile başlayalım. Bazı scooterlar çok yakabilir ama yeni nesil enjeksiyonlu scooterlarda durum bence bariz farklı. Cub motorumla 100 km de 1.7-2.0 litre yakarken şu an kullandığım spacy alfada da durum tamamen aynı. 100 km de 2 litreyi hiç geçemedim. Hatta 100 km de 1.6 litre ortalamasını bile tutturduğum oldu bu scooterla tabi tapagaz değil. 20 liralık benzinle 300 km ve fazlası oluyor. Şehir içi ağırlıklı kullanılacaksa scooter yokuşta, dönüşte, trafikte çok daha fazla memnun etti beni. Tek handikap bence de ıslak yolda lastiklerin kayabilmesi. Stok lastikleri hiç kullanmadan Michelin ile değiştirmeme rağmen özellikle ıslak yolda cub kadar güvenli değil. Ancak bu durumun birazcık dikkatle kolaylıkla üstesinden gelinebiliyor. Belki kış bazlı daha dişli lastikler ile yağışlı havalarda daha iyi olabilir. Özellikle şehir içi kullanımında scooterın çok ciddi bir üstünlüğü var diyebilirim. Toprak ya da stabilize yollarda ve köy yollarında da cub motor öne çıkacaktır. Scooterda soğuk havalarda Sabah jikle derdi yok. İlginç olarak cub motorum yan rüzgarlardan çok ciddi etkilenmesine rağmen Scooterda spacy alfa için şöyleyeyim cub motorun 1/4 ü kadar etkileniyor. Cub motorda orta rüzgarda savrulurken Scooterda daha sert rüzgarlarda gram çizgimden çıkmadım. 80-90 km hızlarda scooter çok daha sessiz ve konforlu. Spacy alfada yaşadığım ayrı bir sorun 80-100 km üzeri sürüşlerde selenin ağrı sebebi olması. Cub motorda sele ağrısı daha azdı. Tüm olarak bakıldığında şehir içinde scooter cub motordan bence en az 2 gömlek daha üstün

şehiriçi scooter ın avantajı çok
jantlar büyük olsa iyi olacak ama yakıt tüketimi 2 litre değil 4 litre oluyor o zaman spacy enjeksiyonlu çoğunluk tek kişi kullanırım pek sürat yapmam ani gaz açmam 4.5 litre benzinle 200 km gidiyor 2.25 lt yapıyor 100 km de bunun altına hiç düşmedi 7000 km dir
spacy Alfa 1.6-2 lt yakıyor diyorsunuz
çok iyi bir rakam
artçılı kullanıyor musunuz start stop kullanıyor musunuz

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:48 ----------

ben Lifan scooterında bacak arasına senin motoru ve artçı olarak da seni yükler taşırım yeğenim,orta sehpası da var,aslan besleyen yemini hesap etmez,2 Litreden fazla yaksın bu durumda :) ben bu ihtimali düşünerek almadım tabii,kelepir buldum aldım.tek sıkıntısı yol dışı rotalarda bir cup kadar rahat değil,lastikler küçük.

Ama cub kullanmak da ayrı bir keyiftir tabii.istersen yan çanta bile takılabilir.ha söyle 70-80 kiloluk,20 hp civarında sağlam torklu bir cup yapsalar,enduro niyetine kırda bayırda bile kullanılır

asfalt dışı güzergahlarda scooter rahat değil ama şehir içi kullanımı nispeten daha kolay
çok pratik ve rahat
cub sürmek ayrı bir zevk yerim olsa bi de cub alırım

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar