Scooter - Maxi Scooter ÖNERİSİ

Arkadaşlar forma yeni üye oldum öncelikle hepinize selam eder vereceğiniz yada veremeyeceğiniz :) tüm desteklerden dolayı şimdiden teşekkür ederim. Forum üzerinde çok güzel fikir alış verişlerinin olduğunu görmek hoşuma gitti.Bende bana çok uzak olan bir konu ile alakalı işin üstadlarından fikir alma ihtiyacı hissettim.Sürekli kullanmamak şartı ile en azından hafta da 2-3 defa işe gidebilirim max. 6500 tl ye kadar Scooter - Maxi Scooter model önerileriniz varmıdır? Kafamda belirlediğim 150-200 cc civarı bazı modeller var örn: Honda pcx 150 (125 te olabilir)ama çok fazla hakim olmadığımdan önerilerinizi bekliyorum.Sıfır yada ikinci el olması benim için bir sorun değil.Faydası olur mu bilmem ama boyum 1,85 kilom 88 civarı

Teşekkür eder Hayırlı akşamlar dilerim.

öncelikle hoş geldin.
pcx o segmentteki en iyi motor bence tam senin ölçülerinde arkadaşım kullanıyor benzin sarfiyatı konforu gayet iyi memnun kalırsın bence.

cc olayına takılma 125-150 aşağı yukarı aynı gidiyor ikisini de kullandım.

Teşekkür ederim bilgi için birde motorda da araba gibi max alınabilir km sınırı var mı örn. 15000-30000 gibi yada yılı ? tabi ki kullanımdan kullanıma fark oluyordur ama kaba tabirle kaç km üzerinden uzak durmamı tavsiye edersin?

değişkenlik gösteren bir durum kullanıcıya çok bağlı
ama kabaca şöyle tarif edelim, yüksek devir çeviren motorlar daha çabuk yıpranır bu sebeple spor motorların ömrü kısa olur genelde 100,000 km gördüklerinde iyi bir rektifiye isterler, ama enduro gibi nisbeten düşük devir çeviren motorlar daha uzun ömürlü oluyor.
Afrika twin vardı 94 model 400 küsür binde hala dağ bayır geziyor arkadaş :)
gelgelelim scooterda durum nasıldır bilmiyorum ama genel olarak 50,000 üzerine pek çıkmamaya çalış derim.

Verdiğin bilgiler için tekrar teşekkür ederim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:50 ----------

Piaggio xevo 250 baktım 2006 modellerı bile 5000 tl den başlıyor onlarda sanırım biraz yıpranmıs 6500 limitimin üzerinde yeni modelleri ama bahsettiğin gibi gayet hoş bir makina tabi tek. özelliklerini vs karsılastıracak kadar da bilgim olmadıgından burada sizlere soruyorum.Desteğin için ayrıca teşekkür ederim.

makinanın ;
kullanım amacı,
servis hizmeti,
parça fiyatları ve ulaşılabilirliği
kullanan kişinin motora bakış açısı,
kullanım yeri,
gibi kriterlerin yanına bütçe en önemli kalem olarak eklenerek bakılırsa daha net sonuç elde edilebilir.
düşük kilometreli motosiklet her zaman tercih sebebi olsa da hırpalanmamış olduğu anlamına gelmiyor.

hondanın üzeceğini sanmıyorum,
piaggio parça maliyeti hondaya göre daha yüksek diye biliyorum.
sonra yamahada olduğu gibi ufak bir kazada motorun %25 i kadar fiyat teklifini alınca sağda solda tamirci aramak zorunda kalmaman lazım.
yani kapitali koyup almak kadar motoru yürütebilecek maddi imkanlar da önemli.

Kendi motorumu şiddetle öneririm, pcx ve envai çeşit scooter kullandım. Ne istediğin önemli. Binmeden almayın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar