merhabalar..
kimseyi yanlış bilgilendirmek istemem ,tamamen kişisel test ve görüşlerime dayanarak ben de birkaç şey eklemek istiyorum.
CVT sistemlerde çeşitli oynamalar yapılarak performansta değişiklikler elde edilebilir.
1-kayış değiştirerek performansta bir miktar artış sağlanabilir.
yani uzun bir kayış takılarak motora biraz daha tork kazandırılabilir.bu da son hızdan kaybettirir ancak bayırda çekiş sağlar.kısa kayış takarsak motorun ulaşabileceği maksimum hıza ancak rampa aşağı ulaşabiliriz.demek ki en ideali fabrika standardıdır.
2-merkezkaç agırlıkların gramlarıyla oynanarak(nette hazır kit olarak satılır)performans ya da hız arttırılabilir.yani az ağırlık güç (rampa için),çok ağırlık sürat içindir.az agırlık taktığımızda seyir sırasında motor hep yüksek devir isteyecek,gaza tepki iyi olacak akselerasyon iyi ,ışıkta kalkış hızlı olacak ama son hız düşük olacaktır. çok ağırlık taktığımızda ise seyirde daha düşük devirde olacağız gaza tepki daha düşük ancak son hız daha fazla olacaktır.bu şuna benzer iki aynı araçla kalkış yapılacak. birisi 1.vites diğeri 2.vites .1.viteste olan seri kalkıp fark atar ancak biter 2.viteste olan geriden gelir onu geçer.
3-defransiyel dişlilerinde oynamalar yapılabiliyor(kit satılıyor)
daha yazacak çok şey var ama ne derece yararlı olur bilemem.şöyle bi özetle kapatmak istiyorum
beygirgücü=akselerasyon+sürat
bu basit formüle göre ne istediğinize karar verebilirsiniz.ya akselerasyonu arttırıp süratten vazgeçeceğiz ya da tersi.ama ikisini de istemek için gerekli şey
beygir gücüdür katılıyor musunuz?