- Motosikleti
- 750x
Kullandığım Nmax155 şuan 115.000 km de. Bakımları eksiksiz yapıldı.
Richter örneği pek olmamış sanırım. O ölçek logaritmik gidiyor yanlış bilmiyorsam.
Yuksek devir çevirmek ten kasit nedir?
Ne kadar yüksek devir?
Icten yanmali bir yapinin
Max d/dk da verecegi guç ve tork optimum şekilde bellidir.
Şayet duşuk vites te uzun süre yüksek devir kullanimi zarardir.
Ama bir miktar devirli kullanimda supap lar ve yanma odasi(daha az karbon birikimi)sagligi acisindan iyidir.
Madem konu scooter,
Bu aralar burgman 200 lere sardim.
Öveni de çok döveni de
Vakti zamaninda arkaya suspansiyon koymayi unutan takoz xmax sahibi olmuştum.
Zaten orta halli bir cb500f de bulamadim.hem önümuz kiş 40-50 bin km bandinda burgman baş ağritirmi?
Ne dersiniz?
bu tamamen kullanım ve bakımla alakalı bi durum
gerçi memlekette 100000 km geçen motosiklet daha gözümle görmedim
bi tane v storm gördüm ispanyol 370 k
1 tane afrika twin 750 gördüm polonyalı 280000 km de
Madem konu scooter,
Bu aralar burgman 200 lere sardim.
Öveni de çok döveni de
Vakti zamaninda arkaya suspansiyon koymayi unutan takoz xmax sahibi olmuştum.
Zaten orta halli bir cb500f de bulamadim.hem önümuz kiş 40-50 bin km bandinda burgman baş ağritirmi?
Ne dersiniz?
X-Max 60 - 70 binden sonra yağ yakmaya başlar diyen arkadaş güzel sallamış. Scooter'da kullanılan piston ve blok malzemelerinin diğer motosiklet tiplerinde kullanılandan bir farkı mı var ? SS motorlar veya çok yüksek performans gösteren bazı modeller hariç firmalar kendi içlerinde birçok modelde aynı malzemeleri kullanıyorlardır. Böyle hassas bir konuda üç kuruş kâr için riske girmezler.
Devir ile ömür arasında ilişki olmadığını söylemek ne ile açıklanabilir bilemiyorum ? Siz bir aracı sürekli ikinci viteste kullanın, her yere yavaş yavaş gidin bakalım motorunuz ne kadar zamanda bitecek ? Piston sıfır sürtünme ile hareket etmiyor, piston yolunu (strok) her süpürüşünde hem kendisi hem de blok bir miktar aşınıyor. Motorun en büyük yıpranma sebebi budur. Sıcaklık, vuruntu, aşırı zorlamalar (Sürekli gazı köklemek, vuruntu gibi) bundan sonra gelir. Bir R25 hiçbir zaman bir NC750 kadar uzun ömürlü olamaz.
Honda Civic uzun ömürlüymüş de öteki değilmiş vs... Aracın motoru yüksek devir çevirebildiği için, o aracı süren kişilerin sürekli o devirde dolaştıklarını mı sanıyorlar acaba ? Bir de farklı farklı araçları birbirleriyle kıyaslamayın. Bakın yukarıda ne dedim ? "Firmalar kendi içlerinde" diye yazdım. Tabi ki uyduruğundan isimsiz bir Çin motoru bir Yamaha ile aynı ömrü vermez. Zaten onun için fiyatı ucuzdur.
Yok demiyor,olmadığını söylemek ne kadar doğru diyor.. Yani var diyor.. kaçırdığın nokta burası.. :bounce:X-max için konuşan arkadaş tüm scooterlar için söylemedi zaten, sadece x-max özelinde söyledi. Şuradan da bakabilirsiniz bu sorundan dolayı servise gelen motorlardan bahsediliyor. https://www.youtube.com/watch?v=r76XXlyqv6g
Devir ile ömür arasında ilişki YOK diyorsunuz, ama R25, Nc750 kadar uzun ömürlü olamaz diyorsunuz. Burda bir çelişki yok mu? yoksa kaçırdığım bir yer mi var?
Honda Civic uzun ömürlüymüş de öteki değilmiş vs... Aracın motoru yüksek devir çevirebildiği için, o aracı süren kişilerin sürekli o devirde dolaştıklarını mı sanıyorlar acaba ?.
Sari ilanlara bakarsan Turkiyede herhangi bi iki tekerlekli arac 50 bin km yi gecmedigini gorursub. 15 senelik motosiklet de 50 bin km de 5 senelik de 50 bin km de.
Yok demiyor,olmadığını söylemek ne kadar doğru diyor.. Yani var diyor.. kaçırdığın nokta burası.. :bounce:
Mahallenin itine sormuşlar, "günde ne kadar koşarsın diye" O da demiş ki "mahallenin piçine bağlı, ne kadar taşlarsa o kadar koşarım" Kişinin bakımına büyük oranda bağlı. Gerisi motorun kalitesi vs.