Scooter' ımın varyatör tarafından çıkan parçalar ?

Arkadaşlar bir kaç gün önce motorumda kalkışta ve durunca silkeleme ve kendi kendine gitme başladı ayrıca alet geri geri gitmiyordu. Bugün tamirciye bıraktım akşam aradılar debriyaj bozuk dediler 280 tl fiyat istediler.Dükkana gittim tekrar toplayın geri dedim yaptırmıcam dedim.Bana motordan çıkan parçaları verdiler ayrıca 2 dakika krank kırar falan dediler. Ben eve kadar götürdüm aleti rahatça ayrıca motor düzelmişti eski haline düzenli haline geri döndü sıfır sıkıntısı var fakat sürmüyom yatıyor alet.Şimdi merak ettiğim şu bu parçalar neyin parçası ?:silent::silent::silent:
NDzJjY.jpg

Motosikleti
Yok
Arkadaşlar bir kaç gün önce motorumda kalkışta ve durunca silkeleme ve kendi kendine gitme başladı ayrıca alet geri geri gitmiyordu. Bugün tamirciye bıraktım akşam aradılar debriyaj bozuk dediler 280 tl fiyat istediler.Dükkana gittim tekrar toplayın geri dedim yaptırmıcam dedim.Bana motordan çıkan parçaları verdiler ayrıca 2 dakika krank kırar falan dediler. Ben eve kadar götürdüm aleti rahatça ayrıca motor düzelmişti eski haline düzenli haline geri döndü sıfır sıkıntısı var fakat sürmüyom yatıyor alet.Şimdi merak ettiğim şu bu parçalar neyin parçası ?:silent::silent::silent:
https://i.hizliresim.com/NDzJjY.jpg

Muhtemelen debriyaj balatası yayı ile debriyaja santrifüj işlemini yaptıran ağırlıklardan (baga) birinin gömleği.

Usta haklı olabilir, 280tl çok değil eğer debriyaj sorunu ise. Kaldı ki gaz vermediğiniz halde ileriye gitmeye çalışıyorsa debriyaj problemi yine.

Icinizin rahat etmesi için başka bir ustaya daha gösterin.

Geçmiş olsun.

Şu an sorun yok debriyaj sorunu ileriye gitmiyor rölantisi ve titreşim vardı eskiden onlarda düzeldi şu anda çekişte falan sorun yok fakat yaptırıcam kendim yapabilirmiyim bunu ? sadece bagaları değiştirsem ? :):mrgreen: Ayrıca öğrenciyim beni zorluyor o miktarlar en ekonomik şekilde ne yapabilirim?:pale::pale:

Son düzenleme:
Eski ustalar böyle değildi... adam liste bile yapmıyor direk 280 lira diyor çare bırakmıyor dese bagalar bozuk değiştiriyim dese eywallah ama direk komple para istiyor yazık...

Debriyajın bir pabucunun yayı kırılmış, tahminen onu çıkartıp toplamışlardır. Debriyaj için 280 lira çok normal, öyle kullanırsanız daha büyük masraflar çıkar.

Yok kullanmıcam fakat kendim alsam bu parçayı daha ucuza yapabilirmiyim?

Burada vitesli motorun debriyaj değişimini göstermiş. Belki faydası olur bazı püf noklarını anlatmış. Benim yaşadığım tecrübelere göre alet edevatı tamamlaman hiç bir işe girişmemek. Bunu söylüyorum ama kendimde yapamıyorum. Eksik takımla işe giriyorum. Her zamanda rezil oluyorum.

Ben tam takımla giricem işe havalı tabanca hepsi olucak.Ama korkuyom bozarım diye dahada motor çalışıyor düzgünce şu an fakat yürütmüyom.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar