Scooter ile Motosiklet Yağı Farkı

Merhaba dostlar. Dün Pulsar200 motorum için internet üzerinden Iphone yağ sipariş ettim. Ancak bugün siparişe tekrar baktığımda Scooter için olan yağı almışım. Dikkatimden kaçmış. Vitesli motosiklet ile scooter yağları bir fark varmıdır ? İade etmem gerekir mi ?

scooter kuru şanzımandır yaı scooter kavraması kurudur yağ karısmaz o yüzden yagı türkçe tabirle kaygandır . :queen:

vitesli motorlar ıslak şanzıman oldugu için çok kaygan yag debriyaja kacırtır . o yüzden scoter ve vitesl yagı farklıdır .

Vakti zamanında kullanıdım, yağı yanlış aldığımı bir sonraki yağ değişiminde (eski kutuyu atmadığım için) farkettim. Hiç bir sorun yaşamadım.
Ha bu sorun olmaz manasına gelir mi bilmem. Fakat ben her markanın, vitesli ya da scooter için çook farklı yağ üreteceğini pek zannetmiyorum, çoğu lafta yani.

İşin kolayı var dostum. Kullanım kılavuzunu açıp kullanılması gereken motor yağları bölümüne bakıyorsun. Orada viskozite değerlerinin yanı sıra kullanılacak yağın taşıması gereken standartlardan da bahseder. Örneğin benim motor için JASO MA standardı taşısın diyor. Bu standard yağ içinde yüzen debriyajın düzgün çalışması için geçerlidir. Neden araba yağı kullanamayacağımın da sebebidir. Aynı şekilde skuter için olan aldığın yağın da standartları tutmuyor olabilir. Her ne kadar yüksek ihtimalle tutsa da kontrol etmen de fayda var.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar