- Konu Yazar
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Benim scooter suan 78 000 km de 
fantazi bunlar erimMalzemede "yorulma" denilen bir olay mevcuttur, biraz araştırırsanız daha detaylı bilgi edinebilirsiniz. Firmalar motorlara belirli değer sınırları içerisinde (belirli sıcaklık aralığı, devir aralığı gibi) ortalama ömür biçerler. Siz ne kadar güzel kullanırsanız kullanın malzemenin içindeki gözle görülemeyen kusurlar büyüyerek bir süre sonra kopmalara yada bozulmalara yol açar. Dolayısıyla firmaların biçtiği ömür üzerinde kullanmak, adeta kumar oynamaktır ve gayet tehlikelidir. Önerilen şekilde kullanıyorsanız ve şanslıysanız sizin motorunuzda kullanılan malzemede mikro çatlaklar(doğadaki tüm metallerde mutlaka bulunurlar) çok azdır, biçilen ömürden 10.000 km(uydurdum sayıyı) daha fazla dayanır. Şanssızsanız ise, biçilen ömürden 10.000 km daha az dayanabilir. Bu bahsettiğim iki motosiklet de aynı üretim bandından aynı makinalarla üretilmiştir. Aradaki fark malzemesi için satın alınırken ortalama bir çatlak boyu seçilmesidir. Motorun parçalarının, çok çatlaklı mı, az çatlaklı mı olduğunu öğrenmek için mikroskopla incelemeniz gerekir![]()
fantazi bunlar erimkullanım klavuzunda bir arabanın kullanım ömrü 10yıl olarak gösterilir ama 10yılda çöpe atılan araba görmedim
senin dediğinde doğru ama okdrda çabuk ölmüyor demek istiyorum
![]()
bilinçli kullanılan bi honda dylan yamaha x-max ın vb...en az 130 bin km kompresyon kaçağı olmadan ekonomik ömrü dahilinde rahat yapabileciğini düşünüyorum