Scarabeo için telefon tutucuyu motora sabitleyecek çıplak bir gidon olmadığından diğer seçenekleri denedim.
Önce vantuzlu bir tutucu alıp ön siperliğe yapıştırdım. Sonra da kenarından bir iple aynaya tutturdum ki düşerse telefon araya gitmesin diye.
İyi ki de bağlamışım, ikinci denememde, hareket halindeyken vantuz yerinden çıktı. Tutucuyla birlikte telefon bacaklarımın arasına düştü. Düşmeseydi bile siperlikteki sarsıntı çok fazla olduğundan zaten o şekilde kullanmayı düşünmüyordum.
Sonra, ayna somununa bağlanan başka bir tutucu modeli denedim.
Telefonun kendi ağırlığıyla tutucunun kendi ağırlığı birleştiğinde çok fazla sarsıntı yapınca ondan da vazgeçtim. Ayrıca telefonu çıkarttıktan sonra somuna sabitlenen tutucunun öylece ortada duruyor olması da hoşuma gitmemişti zaten.
Dolayısıyla motor üzerine sabitlenen tutuculardan vazgeçtim.
Sorunu bir kol bandı alarak çözdüm sonunda.
Nerede bulurum diye araştırırken Tahtakale'de sadece telefon aksesuarları satan dükkanlarla dolu bir Han'a denk geldim. Hemen hemen her ebatta telefon için kol bandı var. Bir tane aldım kendime.
Sol bileğime takıyorum, Navigasyonu kullanırken de saate bakar gibi bakıyorum gerektiğinde. Üstelik sarsıntı da olmuyor kolumda olduğu için.
Bu şekilde kullanmak çok daha pratik oldu benim için. Motordan inince de çıkarıp koyuyorum sele altına. Böylece fazlalık da görüntü kirliliği de olmuyor motor üstünde.
Motora sabitlenen diğer tutucularla uğraşmaya hiç gerek yok bence.