scooter gaz kesme arızası

arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim, şöyle bir sorunum var, motorum giderken bir anda gaz kesiyor, bir kaç km sonra birden gaza yükleniyor, bujileri, ateşleme bobinini,ve karbüratörü değiştirdim ama sonuç yinede aynı, bu tarz bir durum başınıza geldimi, ve tavsiyeleriniz varmı, bir zahmet yardımcı olalım

2 ana sebebi olur
ya benzin kesikliği yapıyor benzin gelmiyor
yada elekktrik gelmiyor ateşleme kesikliği yapıyor

karbüratörün şamandrası takılı kalıyor benzin gelmiyor diye düşündüm,ondan olamaz karbüratörü değişmişsiniz
benzin hortumlarında tıkanıklık veya kaçak göçek yoksa benzinden olamaz.ama siz bir kontrol edin

gelelim 2 ci şıkka

bobini bujiyi değiştiğinize göre,geriye akü başlarının veya kabloların bağlantılarının gevşek olması kalıyor,akü başları hafif bile gevşek olsa elektrik kesikliği yapar

birde bobinden bujinin kafasına giden kabloyu değiştirdinmi,ondanda yapabilir,elektrik ateşleme aksamlarında hiç gevşeklik boşluk olmaması gerekir bunlara bak

ilk aklıma gelen bobindi,hemen değiştirdim, o aradaki kablonun uçlarında kaçak olma ihtimaline karşı uçlarınıda değiştirdim,akü başları aklıma gelmedi kontrol ediceğim ilk fırsatta,bu manifold hava kaçırıyor olabilirmi ne dersin acaba

Buji piposu denilen parçaya baktırın genellikle problem pipodan çıkar..

manifold hava alsa motor düzgün çalışmaz,stop edecek gibi zor çalışır,o şekilde çalışmaya devam eder değişmez
yani senin dediğin gibi birden gaz kesip biraz gidince fişekleme yapmaz

sendeki sorun arada ateşleme kesikliği veya benzin kesikliği,,dediğim yerlere bak

Son düzenleme:
karbüratör hava ayarı,

jikle,

elektrik kısımlarını halletmişsiniz o kadar şey değiştikten sonra sanmıyorum ama yine de bir voltmetre ile gaz açınca değere bakmak lazım. yüksek hızda yeterli elektriği çekemiyor ve konjektör yada statör arızası olabilir.

bunları bir kontrol edin. yer uçağı dostum da söylemiş manifoldda yada hava filtresi ile karbüratör arasındaki kanalda kaçak varsa da yapabilir.

kontrol etmek için bujiyi sökün(motor soğukken) bakın bakalım bujinin başı siyah kurumluysa zengin karışım yapıyor ve ateşlemede sorun oluyor olabilir. hava ayarı ile halledilebilecek birşeydir.

kolay gelsin.

Akü yerinde takılı olmasa da ayak marşına basıp gidebildiğinize göre olayın kutup başıyla alakası yok..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar