Scooter fiyat farklari

Merhabalar,

Daha onceki, scooterlar hakkindaki bir cok sorulari inceledim. Ben yeni bir scooter almak istiyorum. 100-150 cc lik bisey yeterli sanirim benim icin. Ben sehir icinde kullanicam, genellikle sahil taraflarinda, cok dik olmamak sartiyla yokuslari da cikabilmeli aldigim scooter.

Benim kafamdaki soru su. Benim gordugum kadariyla scooterlar 2 ye ayrilmis. Vespa ve digerleri. Ama Vespa diger marka scooterlardan yaklasik 2 kat daha pahali. Mesela hondanin ve peugeot'nun guzel modelleri var ama fiyatlari nedense yarisi. Bu vespanin cok kaliteli olmasindan mi yoksa sadece isim yapmis olmasindan dolayi mi bilmiyorum.

Siz ne dersiniz, Vespa almak gercekten o paraya deger mi?

Bakin burda scooter motorlarin listeleri var:

http://www.arabam.com/motor/scooter.asp

Cevaplari bekliyorum :)

O site sadece özet geçmiş. Ordakinden çok daha farklı modelde scooter var. Bence Google'dan arat.

ya nabıcan vespayı. pek bi şeye bensemyo. peugeot desen onunda fiyatı pahalı. mesela bie speedfight 3 milyar. sen eniyisi honda activa al abi herzaman sölüyom hondadan şaşmayın die. ama sakalımız yokki sözümüs dinlensin.-)) :farao:

Valla Gillera Runner ın 180 ve 200 cc lerini yada aprillaları görmeden scooter gördüm deme. Onu görünce de diğerlerine scooter deme. :p Alet racing gibi. Değil yokuş çıkmak araba çekersin valla :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Vespa mı?

Anahtar Teslim Fiyatı:
2.918 Euro
px150_xx.jpg

honda todaydan bir farkı yok gibi :queen:

Her firmanın pazara bakış açısı farklı oluyor. Honda'nın Türkiye'de en çok satan modeli Activa onuda evlere paket servis yapana yerler kullanıyor. Yamaha'nın YBR 125 modeli kuryeler için ideal motor (scooter değil örnekleme için verdim).

Ülkemizde motora olan ilgiyi son yıllara kadar ticarş amaçla alınan motorlar tetikliyordu. Bu durumda da firmaların getiridiği motor modelleri belli aralıklara sıkışıyordu.

Vespa gibi hobi amaçlı üst model üreticisi firmalrın Türkiye distrübütörüde az satarım öz satarım sadece bu piyasada adımla var olurum dediği için genellikle yüksek modelleri seçiyorlardı.

Piyasaya Çin motorın girmesiyle model zenginliği yaşanıyor artık. O yüzden eskiden kalma vge son durumu analiz edemeyen çoğu çevrelere göre Vespa ve diğerleri diye bir kavram oluştu. Honda tartışmasız Activa ile scooterda piyasa lideri ama onu lider yapanda evlere paket servis amaçlı kullıldığı için. Burada ki ayrımı yapan bence Vespa'nın kendini farklı konumlandırma anlayışı.

Aynen Yamaha'da YBR 250 ve Honda'da CBR 250 gibi bazı bir kaç modellerini bilerek ithal etmiyor.

Vespa Piaggo Gilera Bunların hepsi italyan hepsi ayni firmaya ait hatta bazı modellerinde motorlar bile birbirinin aynısı ve aynı fabrikalarda yapılıyorlar bildiğim kadarı ile.

Vespa = Klasik Modeller
Piaggo = Modern ve Maxsi Tarzı
Gilera = Sportif

Scoter den baska 1 motor yapmayan 1 firma diyebiliriz dolğal olarak scoter denince ilk akla gelmesi gerenken marka bunlar bence kalitesi zaten üstdüzeyde fiyatlarıda tabiki.

Maddi durumun iyi ise tabiki kalite alıcaksın hem uzun süre kulanıcaksın hemde sana sıkıntı cıkarmıcak.

Çin motorlarıda işini görür ama paran varsa ne gerek var.

Başlık açılalı 3 sene olduğuna göre arkadaş almış ve motorunu bitirmiştir bence.Hoş, tek mesaj yazıp kaçmış.Motorda almamıştır zannımca:cherry:

Motosikleti
Honda CBF 150, CF Moto MT 650
her zamanki olay
"yeni üye mesaj tarihine bakmadan olaya atlar"
sonra
hooorrrtttt

paran varsa bu pahalı motorlardan al derim.ama bütcem kısıtlı ve fazla kullanmıyıcam diyosan daha ucuz markalara bakabilirsin derim ben sana....:wiinkk:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar