scooter debriyaj

Bütün arkadaşlara merhabalar ben bu scooter motorlarda şunu gördüm kilometre 20 demeden debriyaj balatası bırakmıyor sinir bir şey ve bu konuda bir çalışma başlattım sonuç mükemmel 100 km hızla giderken gaz kolunu bırakınca motor otomatik olarak boşa geçiyor artık yığılma yapmıyor ve %30-35 arası benzin tasarrufu motorun ömrü 2 kat artırıyor ilgilenen arkadaşlara yardım edebilirim. [email protected] ............0542 801 6163

:silent: nasıl yaptınki birden boşa atıyor hadi boşa attı gaza asılınca süratle vurduracak kayışa zararı olmuyormu kardeşim

Bence debriyajın balatasına kayışa motora zararı olur.

ben motor komprasyonunu kullanmayı seviyorum,teşekkür ederim.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ben motor komprasyonunu kullanmayı seviyorum,teşekkür ederim.

+10 :cat:

bence gereksiz bişey öyle yapacagına ani fren yaparak arka tekeri kilitle o zaten kayışı arka kasnagın en üst noktasına getiriyor bu yüzden debriyaj baskı canagını bırakıyor..:cat:

Motosikleti
ϸεџꬶεѻҭ ӽϸ ꜯꝏ ꬶҭ
Arabada olsun motosiklette olsun boşa atmak kaza yapmaya davetiyeden başka bişey değil. Varsın debriyajım bitsin, ama lastiklerim boşa dönmesin, yola tutunsun. Bence her ne yaptıysan eski haline getir sen de...

ewet inişlerde istediniz zaman arka tekeri kitleyerek kayışı boşa alabilirsiniz ama yüksek hızdayken gaz verirseniz kayış kavrarken motorun arkası gezebilir.iddayı ortaya atan arkadaşımız daha paylaşımcı olursa seviniriz.

ani yığılma yapar düşük hızlarda bile motoru zorluyo yüksek hızlarda motora çok zararı olur bence şuanki haliyle,debriyaj yüksek hızda boşa atılıyo o hızda tekrar motoru veya kayışı, aktarmayı vs. ,nasıl devreye sokucağız çalışmanız bunuda kapsıyomu?

bi gün bizim grupla yakın yerlere gidiyoruz. bende benim motor var bi abimizde dylan var başka bi arkadaşımızda da beat var. :) gidişteki yokuşları 60-70le çok harika 3ümüz de çıktık. :) eğlendik neyse falan dönüşe geçtik. haliyle yokuşlar artık iniş oldu. biz scooterlra arkadan yaz günü hafif estire estire geliyoz diğer arkadaşlarda da 125, 150, 200, 250'lik naked vs.ler var:) onlar bayır aşa gaz açtılar biz de dediğin gibi 20km altına düşüp debriyajı boşa aldırtık. bayır aşağı hız 65e kada çıkmıştıkki beat'li arkadaş dalgınlığa mı geldi nolduysa gazı açmış. o ada tahmin edeceğiniz gibi ani bi kavrama oldu biz dylan'la arkadan gelirken beat'li arkadaş öyle bi yalpaladıki biz düştü gözüyle baktık o bi sağ bi sol neyse toparladı motoru ilerde bayır inince durduk kayış kapağına bi elmizi değdirdik sanki köz'ün içinden almışız. ertesi gün de servise kontole gittiğinde kayışın ani gerilmeden dolayı tellerinin yarıldığını ve 48 ytl'lik yeni kayış aldığını öğrendik. :)

Arkadaşların dedıgı gıbı emnıyet ve motor ömrü acısından güzel deyil, bunun kulanıslı ve sorunsuz olabılmesı ıcın bosa bızım belırledıgımız zaman alması lazımkı olsun, her gaz kesmeye bosa almak avantaj yerıne zarar yaratır bence.

CIRCIR DİŞLİ MUHABBETİ BİSİKLETLERDEKİ GİBİ EMEĞE SAYGI AMA KAYIŞTAN KAYNAKLI KAYBOLAN HAREKET KAYBINI (KAÇIRMAYI) ÖNLERSEN ELLERİNE BİN KERE SAĞLIK DERİM VE SOLUĞU YANINDA ALIRIM

arkadaşım bizim motorlarımız vitesli olmadığı için birçok şeyden mahrum kalıyoruz bende konu başlığını görünce bi düşündüm dedim bu herhalde debriyaj yaptı motora mesela benim motprumda yaptığım ve en çok zevk aldığım iş motoru bayır aşşağı boşa geçirip sonra gaz verim vitese geçirmek servisimde dahil olmak üzere herkes kayışa zararlı olacağını söylüyo ama varsın zararlı olsun çok zevkli oluyo

ya zevkli oluyorda o dediğini ben 20 25 arası yapıyorum hafif gaz vererek güzel oluyor ancak yüksek hızlarda ciddi anlamda kazaya sebebiyet verir

arkadaşlar belki yeri burası değil ama debriyaj kapağı normaldede ısınırmı yani öle alev alev deil elini değdiremiyecek kadar deil ama genede sıcak olurmu yksa benim motorda mı bi problem var bilgisi olan varsa beni aydınlatırsa sevinirim

arkadaşlar beniim eski sattığım scooterda bu dediklerinizi yaptım sonuçlarıda şu şekilde oldu

debriyaj bagalarını paramparça etti bu 1
balatarlar inanılmaz çabuk bitti bu 2
çok güzel kayış kopartıyor bu 3
bagaları parçalarsanız bi daha eskisi gibi güzel bir kavrama olmuyor debriyajda buda performans düşüklüğüne neden olyuor bu 4

aklınızda olsun hem motorun pistonlarınada zarar veriyorsunuz segmanlardan buda başka bi gerçek :D

ben uyarımı yaptım sizde buna göre hareket edin motorunuzu çöp yapmayın...

arkadaşlar belki yeri burası değil ama debriyaj kapağı normaldede ısınırmı yani öle alev alev deil elini değdiremiyecek kadar deil ama genede sıcak olurmu yksa benim motorda mı bi problem var bilgisi olan varsa beni aydınlatırsa sevinirim

olur sonuçta içerde dönen hareket eden parçalar var sürtünmeden dolayı ısınmaları doğal bir sonuç :)

Son düzenleme:
zaten bırakmamasının sebebı scooterlarda kayısın bırden cektırmemesı ve kopmaması ıcındır bıraktıgı zaman motor bagırır ve pistonlar zarar gorur cok kotu bır olay mesela vıtesde dusun yokkus assagı saldın 2 viteste farzet gazıu bırden cewkınce ne olur motorun orda yıgılır gecmıs olsun motor gıttı dersın burdada aynı moıtorun elınde kalır onu solıyeyım ...

heyy ALLAHIM motor 100 le giderken boşa atarmı sakın bi ustaya deme adam artık ne yapar sana bilmem 10 - 15 km hıza düsmeden motor bosa almaz

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
heyy ALLAHIM motor 100 le giderken boşa atarmı sakın bi ustaya deme adam artık ne yapar sana bilmem 10 - 15 km hıza düsmeden motor bosa almaz

hortlak konu :D benim scooter 2000 devirin altına indiğinde bosa atıyo :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar