Scooter beyaz duman problemi hakkında

Abilerim, küçüklerim merhabalar.

Öncelikle bu forumda sorduğum ilk soru ve yeni başlık açtım. Yanlışım var ise affola.

2016 model Hero Dash VX stooter im var. Birkaç gündür sabahları ilk çalıştırmada egzozdan beyaz duman çıkıyor ve tamamen ısınmadan normal rolantisinde çalışamıyor. Hatta ve hatta ışıklarda kalkış esnasında sanki boğulurmuş gibi yapıp stop ediyor.

Dün akşam evime dönerken egzozdan çok minik patırtılar duydum sanki yakıtı yakamayıp öylece atıyormuş gibi. Problem sadece karbüratör ayarında mı yoksa sorun daha farklı birşey olabilir mi? Performansında eksilme yok, gücü yerinde. Yakın zamanda bakım yapıldı karbüratör contası değişti ve rutin bakımları yapıldı.

Değerli yanıtlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Tekerinize taş değmesin :)

Muhtemelen karbüratör ayarındadır. Motor Çiğ yakıyor yada yakamıyor benzini dışarı atıyor. Zaten yakıt tüketiminden kendini belli eder.

Havaların soğumasıyla olan buhar olduğunu düşünüyorum. Gayet normal bir durum
Kışın araçların egzozlarından da çıkar görmüşsünüzdür. Hatta biz insanların ağzından da kışın buhar çıkmaz mı?
Sıcak egzoz gazı soğuk egzozun içinde yoğuşamadan dışarı atılıp soğuk havayla karşılaşınca buhar olarak görülür.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar