Scooter arıza..

Merhaba;

Uzun süre kullanmadığım için bisüre çalıştırmaya uğraştım sonunda çalıştı birkaç deneme sürüşünden sonra bıraktım. bi süre sonra yaklaşık bir bir kilometre ilerideki markete gittim dönüşte giderken stop etti ve kesinlikle çalışmadı. ittire kaktıra eve götürdüm bir süre sonra tekrar denedim biseferde çalıştı veben yine aynı markete gittim ve tam olarak aynı yerde yine durdu ve yine çalışmadı. kan ter içinde yine eve götürdüm.

Yardımcı olabilirmisiniz neden yapabilir acaba ...:silent:

uzun süreden kastın nedir,yani tam ne kadar?
uzun süre çalışmayan motosiklet'leri kesinlikle bir servis kontrol'ünden sonra çalıştırmak'ta fayda var...

benzın otomatıgınde sorun olabılır,
depondakı benzın ozellıgını yıtırmıs olabılır,
karburatore benzın gelmıyor olabılır,
karburatorde hazne vardır,o haznedekı benzın bıtene kadar calısıyor motorun ve sonra bıtınce yetıstıremıyor tekar doldurmaya,
muhtemel arızalar,
karburator tıkalı,benzın muslugun arızalı,benzın akısında sıkıntı olabılır,,,

tesekkürler söylediklerini kontrol edicem yada yolda kalma ihtimalide olsa servise götürücem..

koltugu ve altındaki plastigi sök karbüratörün benzin giriş yeri varya orayı sök bak bakalım benzin geliyomu motoruna benzin düzenli gelmiyo marja basına gelmiyosa karburatör girişine hava tutmalısın.

karburatöre giren değilde benzin otomatiğinden karbüratöre giden hortumu çıkardım gaza bastığımda benzin düzenli geliyor.

tüm benzin hortumlarını benzin otomatiğini vs kontrol ettim akü basmaktan bitmişti şarj ettirdim falan ilk basmada motor çalıştı
şöyle bi bayır yukarı kökledim gazı bi süre gitti sonra yine stop etti ve çalıştıramadım .
Ya yeni aklıma geldi bunun fanı çalışmıyoda ısınınca korumayamı geçiyo motorda çalışmıyo
yada yağla alakalı birsey olabilirmi? en son yağ değişimini 700-800 km önce yaptırdım şu an 6000 kmde.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar