Scooter aldık ama...

Merhaba arkadaşlar bugün bende çaylak motorcu oldum :) Ancak aklıma takılan birşey var sizde de oldu mu merak ediyorum. Motoru ilk kullandığımda gazla freni tam ayarlayamadım. Ani kalkış, ani duruşlarım oldu. Açıkçası ürkmedim değil. Daha önce hiçbir motor tecrübem olmadı. Bu yaşadığım normal midir ? yoksa sıkıntı bende mi ?

yasadıkların cok normal. ılk araba surenlerdede bu dedıgın olur debrıyajla gazı ayarlamadıkları ıcın araba bagrır bagrır durur. senınkıde o mısal. dert etme bır kac gune atlatırsın.

asya nostalji yle nasıl istemsiz ani kalkışlar yapabiliyorsun yaa :D alışırsın 1-2 günede ya hiç elinin ayarı yok yada scooter sandığımdan daha daha seri :D

alışıcaksın zamanla.
bir örnek vereyims sana tepkilerimiz hakkında.
araba sürerken sol ayakla debriyaj sağ ayakla fren yapıyoruz ve bunların sertlikler çok farklı.kullanan birine sol ayağıyla frene basmasını söylediğinde frene öyle bir basar ki ön camdan dışarı çıkarsın :D
bunun sebebi aynı anda iki ayağının ayarı bile pedallara göre 2 farklı şekilde ayarlanıyor.

Şimdi size sert gelen hareketler motora alıştıktan sonra keşke biraz daha sert tepkiler verse diye dert yanıcaksın :mrgreen:

bişi olmaz. zamanla alışırsın. az gaz ver. kalkış noktasını bil, gaze fazla açma. kavrama noktasını bulduktan sonra kalk...
Dururkende asılma frene , az biraz arka fren... arka fren yavaşlamak için. Ön durmak içindir...
Zamanla düşe kalka alışırsın...

Ehliyet - ruhsat - korumanız varsa sıkıntı yok...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar