SCOOTER ALACAĞIM. YARDIM LÜTFEN CAHİLİM !

Selamlar herkese.
Nisan 2016 da ehliyet sınavına gireceğim. Yazın motor lazım oluyor çünkü. 2016 haziran gibi de bitane scooter almak istiyorum. Fakat internette çok araştırmama rağmen herkes kendi scooterlarını övüyor doğal olarak. Bende forumu keşfettim ve yazmaya karar verdim.

Ortalama bütcem 3000-4000 TL arası. 110 Kiloyum. Ağırlığımı kaldırmasını istiyorum. İkinci el pek taraftar değilim. İzmirden satın alıcam. Çok fazla yakmaması da tercihimdir.

Çoğu abilerim japon malı candır gibisinden söylüyorlar. Bir öğretmenim Kymco iyi bir marka dedi. Sizlerdende cevap bekliyorum.

Teşekkürler:)

Nisan 2016ya kadar 20 kere motor alıp satarsın kafanda çok acele etme :)
Yamaha Delight, Honda Pcx, Honda spacy, Sym fiddle. Sıfırlarını değilde ikinci ellerini alabilirsin bunların. Çok ölçüp tartma zira sayısız model var işin içinden çıkamazsın. Ekipmanlarını almaya başla ehliyetini aldığında ekipmanların tam olsun sonra motor al yoksa masraf gözünde büyür. Bir de birazdan birileri gelip ybr önerir.

Son düzenleme:
cok-cahilsin-keske-olsen_532242.jpg

Başlık-Caps uyumu :queen:

sym fiddle arkadaşım. kullanıpta memnun olmayan yok. sevimli, çekişi iyi, sorunsuz bir model.

426288.jpg

Tüm abilerime cevaplarından dolayı teşekkür ederim. İzmirde ikinci el düzgün motor satan yer nereyi bulabilirim acaba ?

Mondial 150 Argent al birader sen. 3000 TL vcivarı sıfır km fiyatı.Kalanına da ekiman alırsın

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
2016'da sınava gireceksen büyük ihtimalle a1 alacak ve en fazla 125cc kullanabileceksin yanlış mıyım?

söyleyenler doğru söylemiş japon candır :)

kymco fiyat/performans açısından iyidir :cat:

şimdi alabileceklerine geçelim

2.el

spacy 110

236907_5.jpg

cygnus l

1.jpg

sym fiddle 2

Gallery_Fiddle_2.jpg

kymco agility -az koyup sıfır alınır-

kymco_scooter_agility_125_gri_fdcfc.jpg

beat

img1_b_eb8e3fcfcf.jpg

bws var ama 2 zamanlıdır -yakıtı fazla-

sıfır

malesef japon alamazsın bu bütçeye

mondial 125 nt turkuaz

gb_a6f6c.jpg

125 znu

206664106man.jpg

125 ardour

360-mondial-scooter-ardour-125-33_63090900.png

kuba hasat

1.jpg

kuba golf

m_kuba-golf-100-1.jpg

hero pleasure

2014-New-Hero-Pleasure.jpg

scooty pep

tvs-scooty-09.jpg

jupiter

TVS-Jupiter-available-colours-black.jpg

Son düzenleme:
Usercom,
Öncelikle konuma emek ve zaman harcadığın için çok teşekkür ederim. İnternette okuduğuma göre direk A2 17 yaş gün ve tarihi doldurana yazıyordu tam bilmiyorum gidince göreceğim. Mondial'lere bakmıştım büyük kuzenim de önermişti ama japon candır demişsin sende dediğin gibi. Öğretmenim Kymco Agility125 düzgün bir motor dedi. 4000-4500 TL ye kadar çıkabilirim belki. Birazcık bilindik bi motor ve çok fazla tamir servis istemeyen bişey istiyorum. Uzun ömürlü olması önemli yani en az 5 yıl kadar falan gitsin. Kubaları beğenmiyorum.

Hoşuma gidenler : 125 Ardour | Kymco Agility | Sym Fiddle 2 | Spacy 110
Sence içinden hangilerini almalııym

Forumdan Uzaklaştırıldı
125 ardour pek kullanılmıyor -ya da ben görmüyorum-

spacy 110 tipik kurye motoru her yerde var sıfırı 5.300 yanılmıyorsam 2.el alacaksan kuryeden alma yüksek km söz konusu

sym fiddle'ın tek sorunu kalkışlarının zayıf ve kasasının çizilebilir oluşudur yoksa süper motor hiç düşünmeden al

kymco hakkında ise şunu söyleyeceğim

manevra kabiliyeti yüksektir -çünkü hafif-

standart kullanımda az yakar

farlar biraz sıkıntılı

fabrika çıkışı lastikleri çok iyi değil -bu modele özgü bir sorun değil aynı sorun ybr'de de var-

parçası spacy ye göre daha ucuz

Sym fiddle 2 al keyfine,rahatina bak . Delight ve spacy hic onermiyorum delight zaten fiyati almis basini gitmis 1000 lira fark var fiddle ile . yamaha bundan sonra alinmaz honda spacy desen de cok cirkin be abi. Surekli pizzaci muamelesi gorursun kisisel motor degil bence o . kymco agility ise iyi motordur fakat farlari oyle boyle degil cok sikinti. Onunu bile goremiyon karanlikta. Hero pleasure ise 104 cc lik bir motordu sanirim . onu da dusunebilirsin ama artci ile yokuslarda sikinti yasarmisin bilemem

Son düzenleme:
Bence SYM Jet2 de alınabilir Agility'den daha güncel ve konforlu bir model. Agility 125'in süspansiyonları aşırı sert, ayak basma yerleri dar ve kısa, kazık gibi oturuyorsunuz motorun üzerinde çok rahatsız.

Peki siz olsanız hangisini alırdınız. Açıkçası bilginiz olduğundan doğru olanı alacağınızı düşündüğümden bende sizin aldığınızdan alırım. İzmir çeşme'de süreceğim. Şimdiden teşekkürler

Peki siz olsanız hangisini alırdınız. Açıkçası bilginiz olduğundan doğru olanı alacağınızı düşündüğümden bende sizin aldığınızdan alırım. İzmir çeşme'de süreceğim. Şimdiden teşekkürler
uzun süre binip tamirci falan uğraşmak istemiyorsun. Ya spacy yada fiddle alacaksın. Ben olsam fiddle alırım çok hoş duruyor.

Fiddle 2 ye bakacağım.Lakin yukarıda bir arkadaş kalkışı yavaş demişti ne kadar doğru acaba ? Birde agility alıp lastiklerini ve farlarını değiştirsem düzgün bir verim elde edermiyim ?

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Fiddle 2 ye bakacağım.Lakin yukarıda bir arkadaş kalkışı yavaş demişti ne kadar doğru acaba ? Birde agility alıp lastiklerini ve farlarını değiştirsem düzgün bir verim elde edermiyim ?

ben demiştim :king:

yine de en iyi tercih fiddle kesinlikle fiddle

çeşme'nin o klasik ruhuna da uygun olur hem

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar