scooter a motor yağı

selamunalyküm arkadaşar... scooterımın geçen gün yağını kendim değiştirdim.... motoran ninety scooterım... 90 lık bir motor.... koyduğum yağ ise Shell Advance AX3.... 20w 50.... bu yağı koydum ama galiba bunu yazın koymam lazımmış..... ben bu yağı koydum ve motoru kullanıyorum sizce bi sorun olur mu??? birde bu yağı kaç km de bi değiştirmem lazım

birşey olmaz sağdece soğuk havalarda ilk çalıştırmada sıkıntı çekebilirsin o da marmarisimizde sıkıntı yaratmaz.
marmaris incinin ordaki shell de scoot 10 40 yağ 15 lira aklında bulunsun ,benimde yakında yağsını degiştirmem lazım.
en son motorcuda değiştirdim 1000km sonra yazmış ancak 2000 bin diye aklımda kalmış .
şuda ek bilgi otomobillerde 10.000 de değişiyor biz on kere değiştiriyoz haksızlık gibi birşey bizlere

Motosikleti
Hero X Pulse 200
birşey olmaz sağdece soğuk havalarda ilk çalıştırmada sıkıntı çekebilirsin o da marmarisimizde sıkıntı yaratmaz.
marmaris incinin ordaki shell de scoot 10 40 yağ 15 lira aklında bulunsun ,benimde yakında yağsını degiştirmem lazım.
en son motorcuda değiştirdim 1000km sonra yazmış ancak 2000 bin diye aklımda kalmış .
şuda ek bilgi otomobillerde 10.000 de değişiyor biz on kere değiştiriyoz haksızlık gibi birşey bizlere

motor hacmi küçüldükçe içine konulan yağda küçülüyor az miktarda yağda doğal olarak daha hızlı ömrünü tüketiyor. birde motorlar yüksek devirde çalışıyor buda yağın ömrünü azaltıyor..

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
bulabilirsen 10w40 scooter yağı

bulamazsan 10w-40 mobil 2000 otomobil yağı.

20w40 veya 20w50 bu havada olsun yazın olsun o motora eziyet demektir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar