Scooter 2.Çalıştırmada Performans Düşüşü

Merhaba arkadaşlar,

Kuba Trendy XC model scooter'ım var, 1 aydır kullanıyorum. Değişik bir problem yaşıyorum. Motoru ilk başlatıp kullanmaya başladığım zaman problem yok, ne zamanki bir yerde durdum ve parkettim, 1-2 dkka sonra tekrar binip kullanmaya kalktığımda aşırı yüksek ses ve çekişte düşüş meydana geliyor. Motora biraz gaz versem bağırıyor ve 6000-7000 devirde max 20km/h hıza çıkıyor. Motoru durdurup yarım saatten uzun beklersem tekrar çalıştırdığımda sorun ortadan kalkıyor. Sıkıntı motorun aşırı ısınması olsa, o zaman neden durup park edene kadar performans düşmüyorki. Neden ötürü böyle oluyor olabilir bir fikri olan var mı?

Büyük ihtimal varyator ile alakalı. İyi bir ustada varyator bakımı sorunu çözer.

Motor stop edildiğinde ilk 5-10 dk ısısı bir miktar yükselir sonra yavaş yavaş düşer , yükselen ısı birşeyin geometrisini bozuyor olabilir , akla varyatör kayışı geliyor , ısı artınca uzuyor olabilir..

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Kayış ve bagalarda sorun olabilir, varyatorun açılıp temizlenip gerekiyorsa kayış ve bagalar değişerek düzelebilir.
çin malı scooterlarda üzerinde gelen kayış bazen çok dandik olabiliyor.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Sanki ısınan varyatör takılı kalıp, soğuyunca normale dönüyormuş gibi?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar