sayın mt üyeleri trafikte sıkıştırılma ile ilgili okuyalım

Polisler yasayı koyan değilde uygulayan kişiler olduğunu hatıladıkları sürece sorun yok, birde kendilerini yasa sanan kişiler var ki bu arkadaşlar tahminimce Polis camiasının en azından yarısını oluşturuyor. Kalan %50 nin yarısıda yasadan habersiz zaten, işinin ne olduğundan haberleri yok tamamen keyfi uygulamalar. Elbetteki vatandaşla çok iligili olan ve ne yaptığından haberi olan birçok Polis memuruylada karşılaştım, ama kahvenin önünden geçerken sevmediği bir parçayı dinleyen temizlik işçisinin kafasında telsiz parçalayan Polisler yok anlamınada gelmez. Vatandaş şikayet ediyorsa vardır bir sebebi, şikayet illaha Savcıya yapılmaz. Sen bile bir Polis olarak şu an bu forumda insanların sesini kısıp susturma çabasındasın ve insanlara bir Polis olarak hiç iyi bir örnek olmuyorsun. Elbetteki Polissin diye bir ön yargım yok sana, fakat sende yasayı uygulamak hariç normal bir vatandaş olduğunu hatırla ve insanlara bir gün seninde kapına gelirler tarzı üstü kapalı tehditlerde bulunma. Kapıma gelmek isteyen olursada herzaman sonuna kadar açıktır.

kelimesi kelimesine katılıyorum

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
signatürümü iyi okuyun başka bişey demiyorum

KAPIMIZ HERKESE AÇIKTIR,YETER Kİ;YAŞAMA VE İNSANA SAYGI GÖSTERSİN

Denizli İl Temsilcisi
walla topic ısrarla bırakın beni sapıcam diyor lütfen birbiribirimizi üzmeyelim arkadaşlar konuyla ilgili yorum yapalım

Merhaba MT ciler,

155 de çalışan bir ahpabım var. Kesinlikle arayın der. Yanlız onlara da dalga geçme maksatlı çok yersiz ihbarlar geliyormuş. Magandalar sadece trafikte değil yaşamın her alanında mevcutlar. Sonuç muhakkak 155 i arayalım.

Denizli İl Temsilcisi
Merhaba MT ciler,

155 de çalışan bir ahpabım var. Kesinlikle arayın der. Yanlız onlara da dalga geçme maksatlı çok yersiz ihbarlar geliyormuş. Magandalar sadece trafikte değil yaşamın her alanında mevcutlar. Sonuç muhakkak 155 i arayalım.

ohh yha saol ablacım bakın arkadaşlar çalışan biri varmış ailemizden tanıyan arayın diolarmış bu kadar işte arayalım bilinçlenelimne arıcam yha vs demeyelim bir maganda yha bir maganda azalsa fenamı olur:rendeer::rendeer::rendeer::rendeer:

ben bi kere eminönü civarlarında bi kamyonetin kasasında yolculuk yapan 3-4 kişi (ki kapalı kasa kamyon- kamyonetlerin arkasında insan taşımak yasaktır) ellerinde bira kutuları sağa sola bağırıyorlardı telefon ettim plaka, marka model, istikamet sordu teşekkür etti.. Büyük ihtimal durdurulmuştur..

Arayın arkadaşlar, bi şekilde sesimizi duyuralım.. MAGANDALARA FIRSAT VERMEYELİM..

çok yerinde bir topik olmuş...
şikayet edildiğinde 155 gereken ilgiyi size gösteriyo... belki her ihbarımızdan sonra işlem yapılırmı bilemeyiz... ama biz denemekten vazgeçmemeliyiz

ben bazen trafik teröristlerinden dolayı ararım 155 i,genelde işe yaramıştır,heleki sizin ihbarınızı mobesa kamerasından hemen görme ihtimalide var ve telefon kapandıktan birkaç dakika sonra geregini yapıyorlar.deneyin sonucu görüceksiniz boş vermeyin derim,yoksa magandalar çogalır güzelim memlekette.

Denizli İl Temsilcisi
çok yerinde bir topik olmuş...
şikayet edildiğinde 155 gereken ilgiyi size gösteriyo... belki her ihbarımızdan sonra işlem yapılırmı bilemeyiz... ama biz denemekten vazgeçmemeliyiz

kesinlikle bayanlar daha olumlu yaklaşıyor bu olaya

ben bazen trafik teröristlerinden dolayı ararım 155 i,genelde işe yaramıştır,heleki sizin ihbarınızı mobesa kamerasından hemen görme ihtimalide var ve telefon kapandıktan birkaç dakika sonra geregini yapıyorlar.deneyin sonucu görüceksiniz boş vermeyin derim,yoksa magandalar çogalır güzelim memlekette.

eve bazı arkadaşlar arasakda bişey ifade etmez diyolar bencede aranmalı 1 maganda bir magandadır

ya döv döv nereye kadar.. :mrgreen: birazda rahat edelim

-155 Buyrun
-Alo, hayırlı görevler..
-Buyrun efendim
-Trafikte sürekli olarak beni sıkıştıran bir araç yüzünden şu an E5 de çağlayan civarında sağa çektim ve trafiğe çıkamıyorum. Araç sürücüsü Alkollü yada uyuşturucu almış olabilir, plakası 34 XXX 78 istikameti Çağlayan sapağından Topkapı yönüne gidiyor, Beyaz renk XXXX marka araç..
-Bilgileri aldım o istikametteki ekiplere bildirilecek. Teşekkür ederiz..
-Ben Teşekkür ederim. İyi günler.

Bu konuşmayı yapmanız en fazla 2 dk alır.. HİÇ İLGİLENMESELER BİLE NE KAYBEDERSİNİZ?

ya döv döv nereye kadar.. :mrgreen: birazda rahat edelim

-155 Buyrun
-Alo, hayırlı görevler..
-Buyrun efendim
-Trafikte sürekli olarak beni sıkıştıran bir araç yüzünden şu an E5 de çağlayan civarında sağa çektim ve trafiğe çıkamıyorum. Araç sürücüsü Alkollü yada uyuşturucu almış olabilir, plakası 34 XXX 78 istikameti Çağlayan sapağından Topkapı yönüne gidiyor, Beyaz renk XXXX marka araç..
-Bilgileri aldım o istikametteki ekiplere bildirilecek. Teşekkür ederiz..
-Ben Teşekkür ederim. İyi günler.

Bu konuşmayı yapmanız en fazla 2 dk alır.. HİÇ İLGİLENMESELER BİLE NE KAYBEDERSİNİZ?

kadir ben de bunu anlatmaya çalışıyorum,sen derdini adam gibi anlat da,ilgilenmeyecek polis tanımıyorum ben,bazen ben bile aramak durumunda kalıyorum

ben o denılenı yapıyorum ve hemen polısı arıyorum fakat sonucunda işe yarıyormu bılmem ama polısın verdiği cevap HEMEN İLGILENIYORUZ O İSTIKAMETTEKİ POLİSLERE ANONS edıyoruz cumlesı benı rahatlatıyor .zaten oraya gelen ihbarları değerlendırmek zorundalar kayıtlara gecıyo ve dolayısıyle merkezden gelen ihbarıda o bölgedeki polıs değerlendırmek zorunda bırde şu var ciddi anlamda sıze kaza tehlıkesı yaratan sürücüler olursa trafıkte tehlıkelı arac kullanıyor kaza yapmaktan kıl payı kurtuldum başkalarının canı yanmasın alkollümüdür nedır dıye söyleyın hanı güncel olarak kabul ettığımız önunüze her atlayan aracı ihbar etmeyın yoksa bu iş cıddıyetınden uzaklaşır.

Peki bana kastı olan birisi polisi arasa. Benim plakamı verip şikayette bulunsa. Polis sorgusuz sualsiz bana ceza mı gönderecek. Nasıl ispatı olacak bu işin?

Polis ve diğer güvenlik kuvvetlerinden ya iyi tanımadığımız ya da kulaktan dolma hadise ve abartılar nedeni ile hep uzak durmaya gayret ederiz...ön yargılı olmayın arkadaşlar.Ben işe yaradığını biliyorum:cat:
Fırsat buldukça muhabbet bile edin onlarla gerçekten çok şey öğrenebilirsiniz:wiinkk:

Ben yaptığım kaza sonrasında bir tutanak bile tutturamadım. "Yürü git senle uğraşamam KAZAYA gidiyorum ben." diye üzerine bir de azarlandım. Mutlaka işini iyi yapanlar vardır ama işini hak etmeyen de çok...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:32 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:31 ----------

Peki bana kastı olan birisi polisi arasa. Benim plakamı verip şikayette bulunsa. Polis sorgusuz sualsiz bana ceza mı gönderecek. Nasıl ispatı olacak bu işin?

Sanırım karşı tarafın itirazı olursa seninle irtibata gçerler, yüzleştirirler. Kendi plakanı da istiyorlardır şikayette bulunurken.

Bundan sonra sürekli yapacağım. gerçi beni çok fazla sıkıştıran olmuyor ama olursa yapacağım.

mobese sistemi ne işe yarıyor? sorgusuz sualsiz ceza yazmazlar merak etme..

Forumdan Uzaklaştırıldı
şikayet edelim tabi de bi sürü soru soruyolar , nüfus kütüğümü istiyor ... en güzeli yol kenarında yada ışıklarda flan bekleyen polislere şikayet etmek , onlar hemen ilgileniyor ...

Denizli İl Temsilcisi
mobese sistemi ne işe yarıyor? sorgusuz sualsiz ceza yazmazlar merak etme..

yani bakarlar mobeseye yada istikametine arkdandan bakarlar dediğin tariflere uyuyosa polis arkasındayken farketmeden bi yanlış hareket yaparsa hemen kitlerler cezayı önemli olan araylım 155 i onlar a kalmış biz yinede şikayetimizde bulunalım ne kaybederiz 1 dkk 2 dkk ne kazaanırız belki bir hayat bence paha biçilemez

Ayıp arkadaşlar

Hangi kurumda sanki herkez işini düzgün yapıyor. Soruyorum size bir tek polis teşkilatından mı çürük elmalar çıkıyor. Varmı aranızda hiçbir zaman hiç bir trafik kuralını ihlal etmedim diyebilecek bir motor sürücüsü. İğne ve çuvaldız olayını karıştırmayalım arkadaşlar. Hiç bir kurumda herkez iyi ve ya herkez kötü olacak diye bir şey olamaz. Siz üstünüze düşeni yapın gerisi bir şekilde gelecektir...:cat:

Güzel soru. Bu başından beri de yanlış anlaşılıyor sanırım.

Öncelikle Polisin ihbar üzerine ceza kesme yetkisi yoktur(Sadece ihbar eden polis ise kesebilir). Yani biri senin plakanı verip şikayette bulunduğu an sana ceza kesilemez. İhbar eden kişi o an bulunduğun mevkiyi bildirirse Plakan anons geçilir. Durdurulursun.

Burada asıl amacın illa ceza kesilmesi değil caydırıcılık olması lazım. Adam beni yolda sıkıştırmış. Motoru adamdan saymıyor. Hatta diğer sürücülere bile saygısı yok, makaslar atarak gidiyor. İhbar ettim durduruldu diyelim. Belki alkol muayenesi, evrak kontrolu, biraz sorgu sual, belki ceza. Yani o tipte biri için sıkıntıdır bunlar. Bir daha yaparken "ya 155'i ararsa biri gene" diye düşünmesi bile yeter.

Arayıp da ne olacak yaa. Diyenlere. Yahu altı üstü bir kaç kontura mal olacak. Hani derler ya taş atıp da kolunuz mu yorulacak. Arayın siz üstünüze düşeni yapın en azından.

Ayrıca 155'e gelen her ihbar kayıt altına alınır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar