Sayın MT Ailesine Sevgiler, Selamlar.

Motosikleti
Brixton Cromwell 125
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Merhaba değerli forum üyeleri,

İsmim Kağan ve İstanbul'da yaşamaktayım. Şu an 2023 ABS'li model olan bir Brixton Cromwell 125 kullanmaktayım. Yaşım 36 ve yaklaşık 13 / 15 senelik bir aktif kullanım süresine sahibim. Kilometre olarak hiç hesaplamadım ama İstanbul Almanya, İstanbul İtalya, İstanbul Yunanistan, İstanbul Moğolistan tarzı bir kaç sefer gidip gelmişliğim vardır. Bunun haricinde kullandığım süreç boyunca günlük hayatım da otomobil yerine motosiklet kullanmayı tercih etmişimdir. Kullandığım süreç boyunca deme nedenimse 2017/2018 sezonun da motosikletimi satarak aranızdan ayrılmış olmamdı. 2026 yılına girerken kendime bir jest yaparak yılbaşı hediyesi olarak Mobilup firmasından Cromwell 125 satın aldım. Aldığım gün itibariyle de neredeyse üstünden inmiyorum desem yeridir. Son bir kaç gündür yoğun kar altında kullanıyorum. Aslında Cromwell 125'i alma nedenim tarz olarak scrambler kullanıcısı olmamdı. Triumph bonneville almak artık eskisi kadar kolay olmadığı için aynı zaman da uzun süredir aktif kullanmadığım için hem kendimi denemek, hem maddi olarak zorlanmamak adına böyle bir karar verdim. Verdim ama çok uzun sürmeyecek gibi çünkü her ne kadar memnun olsam da ne yazık ki 125CC ile tatmin olamıyorum. Tatmin olamıyorum dediğim de lütfen aklınıza hız merakı gelmesin burada ki yetersizlik konusu benim için işe gidiş geliş rotam ile alakalı birazda. X bir sanayi bölgesin de çalışmaktayım ve yaklaşık 20 KM gidiş 20 KM dönüş şeklinde günlük yol güzergahım var. Bu güzergahın 12 KM'si ciddi anlamda bozuk bir asfalt ve çamur, balçık içermekte. Havalar güzel olsa dahi iş yerleri ve ağır araçlardan kaynaklı yol her daim bu şekilde çamurlu, ıslak bir halde oluyor. Kamyon ve tırlar, servis araçları derken 125CC ile gidip gelmek ciddi tehlike hissi uyandırmakta benim açımdan. Sizde taktir edersiniz ki hızlı gitmek her ne kadar tehlikeliyse de trafik akış hızı altında kalmak bir motosiklet için en az o kadar tehlike arz etmekte. Keşke makul insanların bilinçli ve saygıyla bir arada yaşadığı bir toplum olsak da böyle dertlerimiz olmasa ama ne yazık ki her geçen gün önce ki günlerden daha kötü bir toplum haline geldiğimiz bir dönemde yaşamaktayız. Neyse konu dağılmadan demem o dur ki; Aranızda bulunmaktan gurur duyar, hepinize sevgi ve selamlarımı sunarım. Teşekkürler, keyifli forumlar.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Bu kadar uğraşılmış yazıya bu kadar kısa cevap ayıp olacak ama , hoşgeldin... Kalıcı olman dileğiyle.🙋‍♀️

Motosikleti
Brixton Cromwell 125
Motosikleti
Yamaha XSR700
Hoş geldiniz. Daha şimdi şu videoyu izleyip, sonra bu konuyu görmem tesadüf olmalı. Algoritma hayatımıza bu kadar da müdahale etmiyordur inşallah

Hoş geldiniz. @Lombardo 'nun dediği gibi sizden forumca faydalanacağımızı umuyorum. Hatta direk başlayalım😂.
Brixton'da hiç yedek parça veya sarf malzemesi(filtre) ihtiyacı doğdu mu? Nasıl geçti süreç?

Motosikleti
Brixton Cromwell 125
Hoş geldiniz. Daha şimdi şu videoyu izleyip, sonra bu konuyu görmem tesadüf olmalı. Algoritma hayatımıza bu kadar da müdahale etmiyordur inşallah

Hoş buldum @Psyduck bey. Hiç endişe etmeyin, tatlı bir tesadüf sadece denk gelmemiz. Lakin algoritma'nın da şakası yok. Günlük hayatımızda ki yeri kafamızı koyduğumuz yastıktan farksız artık. Memnun oldum, keyifli forumlar.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hoşgeldiniz Sayın Bruce Wayne.

Batman diye birisi var tanıyor musunuz
Hoş buldum @arndiol bey. Söz konusu kişi eski bir dostum olur. Bir dönem geceleri beraber sürerdik.

Hoş geldiniz. Bayağı tecrübeniz varmış. Bu da demek oluyor ki biz sizden faydalanacağız.
Estağfurullah efendim. Naçizane sıradan bir ölümlü kullanıcıyım. Her hangi bir konuda herhangi birine ufacık yardımcı olabilirsem ne ala. Hepimizin bir birimizden alacağı vereceği bir şeyler muhakkak vardır. Böyle böyle, gelişip ilerlememiz mümkün. Çok teşekkür ederim. Çok memnun oldum ve Hoş buldum. @Lombardo

Hoş geldiniz. @Lombardo 'nun dediği gibi sizden forumca faydalanacağımızı umuyorum. Hatta direk başlayalım😂.
Brixton'da hiç yedek parça veya sarf malzemesi(filtre) ihtiyacı doğdu mu? Nasıl geçti süreç?
Hoş buldum Yasin bey, teşekkür ederim. Şu an 470 KM civarında motosikletim. Ekstra rahatsız olduğum veya sorun yaşadığım bir durum olmadı. Zira rodaj dönemi olduğu için biraz daha dikkatli kullanmaktayım. Genel olarak memnunum. Üste bir tanıtım videosu eklenmiş. Tanıtan arkadaşlara bir çok konuda ne yazık ki katılmıyorum. Hatta verdikleri bilgilerin bir çoğu da aslında yanlış ama gel gelelim ki bir önemi yok benim açımdan. En kısa haliyle; Günlük şehir içi kullanımı için ideal. Kısmı arazi kamp kullanımın da kullanıcısı üzmez ve yarı yolda bırakmaz. Ana malzeme kalitesi fiyatına göre iyi ama vauv bir durum da söz konusu değil. Rahatsız edecek bir titreşim yok. Yakıt rodaj dönemi olmasına rağmen makul. Frenler mükemmel değil ama umduğumdan iyi çıktı. Motor ve şanzıman için Suzuki dense de özellikle şanzıman kısmın da ben bir Suzuki havası almıyorum. Kötü asla değil ama öyle şıkır şıkır, denilen bir şanzıman da benim açımdan değil. Lastikler arazi ve bozuk zeminler için ideal tam olarak naylon lastik olmasından kaynaklı ise ıslak zeminde bırakmaya meyilli bir havası var. Buna rağmen ben hem ıslak hem buz hem kar kullanımın da bir düşme veya kayma sorunu yaşamadım. Biraz kullanıcı ile alakalı bir durum daha çok bu tarz şeyler. Lakin dediğim gibi iyi değil onu belirtmek isterim. Performansı benim açımdan yeterli 80 KM civarı bir seyir hızı izlerseniz konforlu şekilde gideceğiniz yere gitmeniz mümkün. Muhtemelen de 100 KM + hızları çok ekstra görmeyecek bir motosiklettir. Ama video söylendiği gibi yokuş veya benzeri yerlerde sorun yaşamazsınız. 70 KM civarı hızlar da sorunsuzca çıkabiliyor. Bana göre en vasat kısmı benzin depo kapağı olmuş. Cidden kapaması pek kolay değil. Direksin kilidi kısmı ise onu da ne yazık ki beğenemedim. Parça konusu veya servis için şu an yorum yapamayacağım. Ama belki servisi hiç kullanmaya da bilirim. Basit bir model basit bir motosiklet, eli azıcık anahtar tutan veya bu tarz şeyleri seven herkes çok ekstrem bir şey olmadığı sürece kendi işini kendi evinin önünde görebilecektir. 30 derece ve civarından fazla yatırılmaması gereken bir motosiklet. Ağır kış şartların da veya arazi sert kullanım da yolda bırakacağını sanmıyorum. Bir çok kullanım koşulunu rodaj da olmamıza rağmen deneyimledim. Lastiklerden kaynaklı bir tık sert bir yapısı var. Havasını doğru ayarlarsanız kısmı yumuşamakta. Birde 14 LT değil deposu 11 LT civarı olması lazım onu da belirteyim son olarak. Kısaca 100.000 TL edebilecek. Kendi tarzı olan. Belli oranda kaliteli ve güvenli, keyif veya başlangıç modeli olarak tercih etmesi mümkün ama satması çok mümkün olmayan bir motosiklet diyebiliriz. Aklıma gelenler bunlar. Özellikle sormak istediğiniz bir şey olursa dilim döndüğünce anlatmaya çalışırım. Teşekkür ederim. @emenyasin

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar